זה מאוד תלוי מה בדיוק האח/ות עשה
ברוב המקרים למשפחה יותר קל לסלוח וביניהם גם לאח/ות שלי. זה לא נכון שלמשפחה יותר קל לסלוח בגלל שזה משפחה ומחברים אפשר פשוט להתנתק. גם ממשפחה אפשר להתנתק במקרים חמורים שקשה לסלוח על מעשים שנעשו או דברים שנאמרו. לפעמים זה יותר כואב להתנתק ממשפחה. אני מכירה מקרים בהם החברים הטובים הם יותר משפחה מהמשפחה עצמה. אמא שלי כבר לא בקשר עם אחותה המון זמן. פעם זה היה נתק של כעס שלהן אחת על השנייה שקשור לקשר של שתיהן עם ההורים שלהן. בשנים האחרונות זה נתק שפשוט הן לא טורחות להתקשר אחת לשנייה כי פשוט אין להן על מה לדבר. הן אף פעם לא היו אחיות הכי טובות, למרות שדודה שלי הייתה ממש מתקרצצת אצלנו בבית עם הילדות שלה. במקום להגיד תודה להורים שלי שאירחו אותה כל כך יפה במשך תקופות די ארוכות היא התלוננה שלא עזרו לה מספיק. לאבא שלי יש קשר עם אח שלו אבל כבר שנים שלא ראיתי את דוד שלי חוץ מאשר בלוויות וחתונות משפחתיות. אפילו לבת מצווה של הילדות שלי לפני שנתיים הוא לא הגיע, למרות שהודעתי לו טלפונית ושלחתי לו הזמנה. לעומת הדוד והדודה שלי, יש להורים שלי זוג חברים, הורים לשלוש בנות פחות או יותר בגילאים שלי ושל האחים שלי שאני מכירה אותם מיום שנולדתי והם בשבילי יותר דודים מהדודים הביולוגיים שלי. עם האחים שלי אני בקשר טוב עד מעולה ולפעמים אני כועסת עליהם אבל עשיתי לי מנהג לא לתת לכעסים ולקנאה להצטבר אצלי ואני פשוט מדברת איתם על כל מה שמציק ומפריע ואני דורשת מהם לעשות אותו דבר לגביי, שאם אני אמרתי או עשיתי משהו שפגע בהם, שיגידו לי.