באוירה קצת אחרת..

באוירה קצת אחרת.. ../images/Emo96.gif

מטולה-אילת... על אופני כביש ב-24 שעות. לפני כמה ימים הגבתי לגדי על הרכיבה בכבישי הדרום והודעתי שמטולה-אילת זו המטרה הבאה שלי. אמנם בפורום לא היו תגובות להודעה שלי,אבל.. אבל במסר היו גם היו. ובכן,לאחר כמה דיונים בכתב ובע"פ מאחורי הקלעים במטרה למצוא שותף אחד רציני,נמצא השותף. אבנר אדר מקיבוץ אושא. בקרוב,ובתלות במזג האויר נרכב את מטולה-אילת עם מגמה לנסות ולהצמד לסיים תוך 24 שעות. את ההשראה לרכיבה מטורפת שכזו קיבלתי מאיציק היימן שעשה אותה פעמיים. אני לא מתבלבל ולא משווה לרגע את היכולת שלי עם איציק היימן שרוכב שנים ונמצא בכושר אדיר,אבל אני מאמין שזה אפשרי עם תכנון מדוקדק. בכל אופן,הגישה העתידית שלי היא כזו שאם הרכיבה הזו עוברת בשלום והמסקנה שתעלה ממנה שזו היתה חוויה לא של פעם בחיים אני מתכוון לאמץ אותה באופן רציף ולרכב את מטולה-אילת באופן סדיר..
ההרשמה לא הסתיימה... יורם

רֶשֶף

New member
כמה תהיות ../images/Emo22.gif

בהנחה שמדובר על מרחק כולל של בסביבות 600 ק"מ (זה בערך היה המרחק ב"רוכב", לא?) הרי ש"חשבון כיתה א'" מביא אותי למסקנה שבכדי לעבור את המרחק הזה ב-24 שעות עליך לרכב במהירות ממוצעת של 25 קמ"ש... ברציפות. בהנחה שאף בן אנוש לא מסוגל לדווש 24 שעות ברציפות וסביר שיהיו פה אי-אלו הפסקות התרעננות ותדלוק במהלך הדרך הרי שעל המהירות הממוצעת לגדול. האם אתה יודע כבר שאתה מסוגל לעמוד ביותר מ-25 קמ"ש בממוצע לאורך פרק זמן ומרחק כזה? האם אתה יודע שתוכל לעמוד בכאבי העכוז או בשחיקה מצטברת במפרקים לאורך פרק זמן ומרחק כזה? בהנחה שהגוף דורש חידוש מלאי האנרגיה כל שעה עד שעה וחצי, איך נושאים כמות כזו של אנרגיה? איזו הנחה ראוי לקחת לגבי כמות צפויה של פנצ'רים וכמה פנמיות ספייר נדרשות לכזה מסע? האם אתה מתכוון לסחוב את צידה וחלפים עליך או שאתה מתכוון להתארגן עם רכב ליווי (או תחנות "רווחה"
על פני הדרך)? איך בכל זאת נערכים ל"מבצע" כזה מבחינת כושר פיזי, התמודדות עם עייפות והתגוננות מפני נזקים בריאותיים? אין בשאלות אלו חלילה נסיון לרפות את ידיך או להוציא לך את הרוח מהגלגלים. כוונתי יותר לברר אם אני עצמי הייתי מסוגל לעמוד בדבר כזה.

גם אני לא חף מהרהורים

ואני משקיע בזה גם מחשבה לא מעטה. אבל,אנשים עשו אתת זה. קח בחשבון שבעליות המהירות יורדת,אבל כמות העליות אינה גדולה. במישור בתנאים סבירים אפשר לרכב 30 קמ"ש ללא מאמץ מצטבר גדול במיוחד ויש גם קטעי דרך עם ירידות או שיפועים כלשהם שם המהירות נוטה להיות מעבר למותר... בשקלול כללי של תנאי דרך בעליל זה נראה אפשרי. דבר נוסף,אני לא התחייבתי לעצמי לסגור ב-24 שעות אבל מסגרת חישובי הזמן בין נקודה לנקודה נבנית סביב מודל מסויים שכמובן ניתן לשינוי. חייב להיות מודל אחרת.. באשר אלי. אני חושב שכל רכיבה ולכל סוג של מאמץ ההשפעות הבריאותיות הפיזיולוגיות והתוצאות שלהן שונות מאדם לאדם.האינדיקציה היחידה שלי היא מרכיבות הכביש הארוכות שכבר עשיתי בפועל התחושות הכלליות שלי אחריהן ותוך כדי. מבחינת הלוגיסטיקה, זה החלק שבו אני פחות מוטרד היות ולאורך כל הדרך ניתן לקנות אוכל,מים ובמידת הצורך גם מקום מנוחה לשינה. מהבחינה הטכנית של אביזרי החלפה כמו פנימיות וכו' האופניים שלי מזוודות באופן חכם..קל ונכון. השקעתי בזה קצת כסף ויותר מחשבה. נכון, לא עשיתי מעולם טווח כזה ובעומס צפוי שכזה אבל המטרה העיקרית שלי היא רכיבה באירופה ולמרחקים גדולים,כך שאת האימונים הפיזיים הנפשיים ומודל המאמץ הכללי אני מעדיף לברר כאן, ליד הבית..
ולפני כן יהיו כמה רכיבות אימון בסדר גודל של כ-300 ק"מ ביום. ושלא תחשוב אחרת, המספרים ליד ה - "ק"מ" מפחידים אותי יורם

כמה תובנות- מניסיון

א. אתם חייבים רכב ליווי- לסחיבת אוכל וגלגלים ספייר, ובעיקר לבטיחות. הרכיבה בלילה, גם אם יהיה לכם פרוג'קטור הייטק של "נייט-ריידר" לא בטוחה בלי רכב ליווי שיגן עליכם ויאיר מאחורה. ב. אוכל- מומלץ להשתמש בתוספי מזון (בעיקר BCAA), משקאות איזוטונים וחטיפי אנרגייה. בנוסף מומלץ לאכול לפחות פעמיים שלוש "אוכל אמיתי", סנדוויצ'ים בריאים וכד'. ג. מומלץ להשתמש במד דופק כדי לוודא שאתם לא עוברים את ה"קו האדום" של המאמץ האנאירובי שלכם (מומלץ לא לעבור דופק של מעל 70% מהדופק המקסימלי) ד. תבדקו שאתם מסוגלים לרכוב 4-5 שעות רצוף. מעבר לזה אין טעם "להתאמן" (לדעתי) ה. אל תשווה את המאמץ הזה לרכיבות טורינג באירופה, בהן אתה רוכב 6-10 שעות ביום והולך לישון בלילה. מדובר בסוגים שונים לגמרי של מאמץ. ו. מומלץ לעשות את הרכיבה עם אופני כביש ז. בחרו בקפידה את הביגוד שלכם. חשוב לקחת לפחות סט בגדים אחד נוסף, שרוולים, ווסט, כפפות חמות ורגילות, מעיל גשם. ח. ציוד נוסף- נצנצים, פנס קדמי (גם אם יש לכן רכב ליווי), סוללות להחלפה. ט. טיפ: אם אתם עם אופני כביש- הייתי ממליץ להוסיף אירובר..., אם אתם יוצאים ממטולה, הייתי ממליץ להתחיל בסביבות 4-5 בערב בהצלחה

yoffer

New member
אני אישית סבור../images/Emo13.gif

שאופניים כהובי זה כלי שאמורים להפיק ממנו הנאה,
אני פשוט מנסה להבין מה מושך אנשים מהישוב להפיק מכך סבל?

ido mazor

New member
מה מושך אנשים לסבול?

יש הרבה תשובות אפשריות. לי נראה שהתשובה העיקרית היא: האתגר. הסבל (המסוים) הוא לעתים בלתי נמנע בדרך להגשמת המטרה. יש הרבה אנשים (לא כולם) שניזונים מאתגרים ואוהבים להציב מטרה ולעמוד בה. הדבר בולט בתחום הספורט, שם פשוט להציב מטרות ברורות (ולרוב קצת יותר מורכב וקשה לבצע), איש איש לפי רצונו, יכולותיו ושאיפותיו,לדוגמא: לסיים תחרות אופני הרים בקטגורית אקסםפרט. לרוץ מרתון. לחצות את ישראל באופניים בכביש או בשטח, ביום או בשבוע. לסיים "איש הברזל" IRONMAN. לסיים טור דה פראנס. ועוד ועוד...

רֶשֶף

New member
רמי, שאלה לי אליך...

ולבלות כמה פעמים בשבוע שעות ארוכות ומורטות עצבים בטיסה מתישה עם אחריות עצומה של כמה מאות נוסעים שחייהם בידיך, זה תענוג גדול? ולקום כל בוקר לפני 6:00, להתקע בפקקים, "לכבות שריפות" כל היום ולחזור בערב עם רצון עמוק רק להניח את הראש על איזו דיונה, זו הנאה צרופה? בהרבה תחומים בחיים אנחנו נדרשים להשקיע אנרגיות ומאמץ בדברים שנראים לא הכי נעימים בכדי להשיג באופן עקיף ערך מוסף בדמות סיפוק והנאה. זה עדיין לא הופך את העניין ל"סבל". היי! שאל כל אם גאה אם לשאת תינוק 9 חודשים וללדת אותו היה סבל. מעניין איזו תשובה תקבל. (ואני, אפילו תשלם לי מיליארד דולר, לא מוכן "לחרבן אבטיח").

yoffer

New member
../images/Emo4.gifצודק,

הכל עניין של פרספקטיבה, במקרה הנ"ל אני מיד חושב על הברכיים.... אבל כל אחד והצרות שלו.

yoffer

New member
../images/Emo45.gifכמובן שאני מפרגן!!

מסוקרן, מאחל בהצלחה מכל הלב, ומקווה שזה באמת רק מאמץ ולא סבל. אני בכל אופן ממשיך לעקוב בהצלחה!!!

Tweenies

New member
כל הכבוד יורם,בהצלחה ../images/Emo168.gif לפני כ

חודש אכן איציק היימן פירסם את המסע שלו ממטולה לאילת עם כל הפרטים הנדרשים ואף היה חביב מאוד ושלח לי פרטים נוספים. המאמר שפורסם גרם לי לאי שקט, אי נוחות ומה לא, וזאת על הצד החיובי כמובן מכיוון שאני מאוד מאוד מאוד רוצה לעשות את המסע הזה. נראה לי אתגר וחוויה משגעת. אבל, כמו כל אבל, נראה לי שכרגע אני לא בכושר המתאים וייקח לי לפחות 5-6 חודשים להכנס לכושר רכיבה שאולי והדגש אולי יאפשר לעשות מסלול אתגרי שכזה. בהצלחה, ואשמח לשמוע פרטים על האימונים שאתם עושים וכו'

Nadav Fix

New member
../images/Emo124.gif ליורם ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לך על זה, (תסבול מזה) ובעיקר תהנה שעשית את זה. כי לאחר מכן זה יהיה שלך ואף אחד לא יכול לקחת לך את ההישג הזה. ב ה צ ל ח ה יורם, ואם תרצה עזרה אני כאן. נדב

גם אני גם אני../images/Emo41.gif

יורם אשמח לקבל ממך יותר פרטים נראה ונשמע די מעניין ואפילו יהיה לצידך עוד קיבוצניק יום טוב מני

למעלה