באוקטובר נוסעים לגיחה ראשונית לצורך איקטוב PR

rakrega1

New member
באוקטובר נוסעים לגיחה ראשונית לצורך איקטוב PR

נוסעים בהתחלה רק לשבועיים...מקווים לקבל את הכרטיס PR בתקופה הזאת במהרה. ומתכננים לנסוע סופית עוד שנה לערך. נוחתים בונקובר ומתכננים לסרוק את האזור כולל האוקנגן. יש למישהו טיפים ? המלצות ? ודברים שכדאי לדעת לפני ? תודה מראש לכל העונים

אתם צריכים לתת כתובת קנדית, כי הרטיסים מגיעים

אחרי כ 6 שבועות, ולכן יש צורך בכתובת של חבר או מכר, שיעביר לכם את הכרטיסים אחרי שהם מגיעים.

placid1

New member
גם אנחנו עשינו לנדינג עם קבלת הויזה

וחזרנו לארץ לשנתיים לפני שעברנו לפה לפני כשנה. מנסיוננו הלא מוצלח, למרות שבסוף הכל הסתדר במזל אבל היה די מלחיץ, לא לשכוח להצהיר בזמן הלנדינג על כל מה שאתם מתכוונים להביא (רהיטים, בגדים, כלי בית וכל דבר שתשלחו בעתיד במכולה) בהמשך, גם אם זה יהיה בעוד שנה-שנתיים וגם אם בסוף לא תביאו כלום. תושב קבוע זכאי להכניס את כל רכושו, פטור ממסים אבל עליו להודיע על כך עם הגעתו לראשונה, גם אם זה לשבוע. אנחנו לא עשינו זאת, כי לא ידענו על כך, וכששלחנו את המכולה בשנה שעברה נאמר לי על ידי פקידי המכס הקנדים (התקשרתי מספר פעמים והם היו אדיבים וחביבים) שאצטרך לשלם מסים על כל מה שאביא, גם אם משומש, אם לא אציג את עותק הטופס (נדמה לי ששמו B4) שמילאתי בכניסה הראשונה. בשיחה עם עו"ד קנדי לענייני הגירה נאמר לי שכיוון שבלנדינג הפכתי לתושבת קבע אבל שהיתי מחוץ לקנדה יותר מחצי שנה הפכנו בעצם לתושבים חוזרים שגם הם זכאים להכניס את רכושם ללא מס, וכך היה. למרות שהסתיים טוב בסופו של דבר, זה היה כרוך בריצה בין פקידי הגירה בזמן ההגעה לשדה התעופה בשנה שעברה (כדי להחליט שאנחנו תושב חוזר למרות שלא ממש גרנו בקנדה לפני כן) וגם כשהמטען הגיע והיה צריך לשחררו עברנו חקירה במכס על ידי פקידה מעצבנת. נחיתה קלה ובהצלחה בהמשך.

עופרל

New member
המלצות

מה המטרה שלכם בנסיעה הקרוב חוץ מאיקטוב ה PR? באם רק תיירות והיעד שלכם למגורים הוא אכן וונקובר - הייתי מציע לכם לחסוך כסף ולנסוע דווקא למזרח - כי הסיכוי שפעם תיסעו לטייל שם נמוך! כך שתוכלו לבצע אקטיבציה בטורנטו ונצל את השבועיים לטיול באונטריו ומזרחה. באם בכול זאת אתם רוצים להגיע לוונקובר - תשאלו שאלות ספצפיות - אבל יותר קל באם תשלח הודעה פרטית עם כתובת מייל בהצלחה עופר

למעלה