באותו נושא של השרשור האחרון פה - אקלום חתול חדש שהולך קשה

סקווחטש

New member
באותו נושא של השרשור האחרון פה - אקלום חתול חדש שהולך קשה

היי,
מצאתי באתר גרגורים את המאמר המקצועי של מרתה על צירוף חתול חדש לבית, ומאז שהבאנו את טריקו הביתה לפני שבועיים אנחנו פועלים על פי ההנחיות.
היא בחדר משלה עם ארגז חול ואוכל ומים, ולוציף לא נכנסת לשם.
אחרי שסיימה להתחבא איזה יומיים, התחלנו להעביר בינהן ריחות על גבי סמרטוטים.
טריקו אדישה לריח של לוציף (שגם ככה היה בכל מקום בחדר הסגור שבו היא נמצאת) אבל לוציף נשפה ונהמה כשהיא הריחה את טריקו.
אז האכלנו את לוציף על הסמרטוט בדברים טעימים, והיא אוכלת.
לוציף גם מריחה אותה על הרגליים שלנו ואני מניח שהריחות מתחילים להתערבב.
לוציף עדיין סקרנית ומרחרחת בריכוז את הסמרטוטים, אבל כבר כמעט לא נושפת.

אז חשפנו אותן אחרי שבוע אחת לשניה דרך חריץ דלת, ויש נהמות ונשיפות מצד לוציף, ואם לא נזהרים גם נסיונות לכפכופים הדדיים (שפצעו את שנינו כבר).
מאכילים אותן משני צידי הדלת עם חריץ של של שני סנטימטר ויש עדיין מתח ותוקפנות. זו בעיקר לוציף שמאיימת וטריקו שבתגובה מכפכפת (את החריץ בדלת וכפות ידיים אנושיות שבסביבת החריץ. הן לא נוגעות אחת בשניה).

בינתיים טריקו איבדה סבלנות והיא צועקת לצאת, אז שעה ביום סוגרים את לוציף בחדר אחר וטריקו משוטטת בבית החדש שלה.

עכשיו לשאלה - האם סבלנות והתמדה הן המפתח? או שיכול להיות שגם עוד חודש ככה הן עדיין לא יתרגלו?
למישהו יש טיפים לטכניקות יעילות?
יש משהו שאנחנו עושים לא נכון?

תודה לעוזרים!

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי כבר הגעתם לשלב בו צריך לשחחר ולראות מה קורה

כלומר לתת להן להפגש ולנסות להסתדר. אין טעם להפריד במשך יותר משבועיים.
אני רק רוצה להזכיר שצריך להתערב רק במקרים קצוניים אם יש קרבות עד זוב דם. במקרה כזה צריך להפריד אבל לא עם הידיים. תמצא לך משהו שיכול לשמש כחוצץ בין החתולות, למשל חתיכת קרטון עבה.
כדאי מאוד שיהיו בבית כמה מקומות מסתור, גם בגובה כדי שאחת החתולות תוכל להמלט לשם אם צריך.

סקווחטש

New member
אתה בטוח?

הרי בוודאות אם נשחרר את החדשה יהיה איזה אירוע בטחוני בבית, נשיפות צרחות שריטות ומה לא.
אני מבין שיכול להיות שתוך יום-יומיים וכמה עימותים כאלו הן יסדירו את היחסים ביניהן בבית, אבל יש הרבה סיכונים, כמו שיכול להיות שאחת מהן או שתיהן עלולה להיכנס לסטרס רציני מהעניין, או שהן עלולות לפצוע אחת את השניה, או שזה גם יכול להתוות לכיוון שלילי את היחסים ביניהן להמשך במקום לעזור להן להתיידד, ובטח עוד.
&nbsp
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה באמת חושב שתוכל להגיע למצב בו תפתח את הדלת והחתולות

יהיו חברות?
&nbsp
בנוסף לשיטת הכרות הדרגתית יש שיטה הפוכה http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/16/108447/בעלי_חיים/חתולים
אני אישית חושב שלשיטת הכרות הדרגתית יש יתרון בשלב ראשוני כי זה מאפשר לחתולים להכיר את הריחות ולהתרגל לנוכחות של חתול זר. אבל בשלב מסויים פשוט צריך לתת לחתולים להפגש ולהסתדר לבד.

סקווחטש

New member
מה שנעשה זה

באמת לשחרר את החתולה החדשה, וכל אחד משנינו יעסיק חתולה אחרת עם אוכל טעים, רחוק אחת מהשניה.
נשים בהישג יד חתיכת קרטון כדי להפריד למקרה שמישהי מהן תתקוף.
מקווה שזה יהיה הצעד הנכון.
&nbsp
אם למישהו יש השגות או עצות שיעזרו לנו - אני אעריך מאוד.
&nbsp
תודה דימיטריגו

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי לעזוב את חתיכת הקרטון

בשלב זה, אין טעם להתערב, גם אם יריבו קצת (כל זמן שזה לא הופך לזוב דם).
&nbsp
זה בסדר! הן זקוקות להבהיר לעצמן מה מקומה של כל אחת בבית! לא תוכלו להפריד ביניהן לנצח. אם כל הזמן תפרידו, לא תאפשרו להן ללמוד להסתדר והסיכוי שיחיו בעוינות מתמדת ובחשד לטווח ארוך יילך ויגדל.
&nbsp
התפקיד שלכם בעיקר לצפות ולהתערב רק אם מדובר במקרה מאוד מאוד חמור- חתול שנבהל עד כדי פיפי וצרכים שבורחים לו, או שיש דם. כל השאר זאת אינטראקציה שגם אם אינה מוצאת חן בעיניכם ונראית לכם לא ידידותית, היא אינטראקציה וככזו היא שלב בדרך למצב הסופי שיש לקוות שיהיה הרבה יותר רגוע ואולי אפילו ידידותי.
&nbsp
אצלי יש מספר חתולים. היו זמנים שהייתי מצלמת בהתרגשות "אוי, הם יושבים ביחד על אותה מיטה! וואו!" כמובן שכיום תמונה כזו היא שגרתית לחלוטין ואין בה שום דבר מיוחד
אבל בשביל זה צריך הרבה...מאוד...סבלנות... ובעיקר - לא להתערב בצורה מוגזמת. עושים "היסים"? שיעשו. מנסים קצת להרביץ? בעיה שלהם. תנו להם ללמוד להסתדר ביניהם, ורק צרו את האפשרות לרוץ ולברוח אם הם לא מעוניינים בקשר.

tzivi1

New member
לא הבנתי למה אתם תפרידו??

הרי כל הרעיון הוא להפגיש ביניהן

ככל שאתם תהיו יותר בסטרס ומגוננים - ככה גם החתולות תהיינה בסטרס.
&nbsp
כתבתי בהמשך מה לדעתי צריך לעשות. שבו מול הטלויזיה ותפזלו אליהן בלי שהן ישימו לב. לא צריך לקפוץ על כל נהמה.

tzivi1

New member
לדעתי התהליך איטי מדי

בקצב הזה, גם חודשיים לא יעזרו...

הן יכולות לתצפת בהשגחה אחת על השניה מחדרים שונים עם דלתות פתוחות, ולאט הן ייצאו אחת לקראת השניה.
הכל הכל הכל צריך להיות בהשגחה. אם אתה רואה שהן לא תוקפות אחת את השניה (הכוונה לממש תקיפה, לא נהמות שזה מובן) - אפשר אחרי כמה ימים להשאירן לבד. אבל תן להן להתקרב, לרחרח וגם קצת לכעוס (רק בקולות, לא במגע!).
כך אני עשיתי, ומה שמדהים הוא שבפעם הראשונה שהן הושארו יחד ליום עבודה שלם - הן הפכו לחברות.

tzivi1

New member
קראתי שוב את הודעתך...

גם לא צריך לקפוץ על כל כפכוף. ברור שאתם תיפצעו מהכפכופים, אבל זו הדרך של החדשה לתפוס טריטוריה ושל הותיקה - להבהיר של מי הטריטוריה.
רק אם זה חורג מגדר כפכופים או אם הנהמות מוגזמות (סטייל חתולי רחוב) - צריך להתערב. אבל לא בידיים. הן (בעיקר הותיקה) אמורות להיות מספיק ממושמעות להפסיק כשאתם אומרים להם להפסיק.

סקווחטש

New member
לא הולך

תודה על העצה.
בשבוע שחלף ניסינו פעמיים לאפשר לחדשה שסגורה בחדר לצאת כשהוותיקה גם כן משוחררת, והתוצאות היו לא טובות: החדשה התנפלה על הוותיקה, צרחות, מרדפים וסכינים שלופים.
בפעם הראשונה עוד מילא - הצלחנו במשך 20 דקות להעסיק כל אחת רחוקה מהשנייה כמה מטרים, עם הרבה אוכל טעים, אבל מתישהו נגמר האוכל הטעים ואז החדשה רצה בבטחון אל השנייה והתחיל מרדף משוגע בכל הבית.
למחרת ניסינו שוב, ואיך שהדלת נפתחה החדשה רצה במין אדישות ישר לעבר הוותיקה (ידעה בדיוק איפה היא) והאימה חזרה על עצמה.
&nbsp
השאלה אם צריך עכשיו יום יום לנסות לעשות איתן תרגיל כזה, מלא באוכל וחטיפים, כדי להרגיל אותן לשהות יחד באותו חלל? האם זה בכלל יעזור, וכמה זמן זה עוד צפוי לקחת?
&nbsp
אני כבר בספק אם יש לנו את המשאבים (זמן ואנרגיה) לזה. עם כל הכבוד והאהבה לחיות המחמד, אנחנו לא יכולים להפסיק את החיים שלנו בשביל דבר כזה.
כבר עכשיו אנחנו עומדים לצאת מדעתנו עם התרגולת משמרות שעושים ביניהן ושאנחנו מרותקים לבית ולא יכולים לנסוע ליותר מכמה שעות...

tzivi1

New member
אני מבינה אותך לחלוטין, אלא ש...

עדיין יש לי הרגשה שמשהו לא נכון במפגש. אלה שתי נקבות, שונה משני זכרים.
מה פירוש ״צרחות, מרדפים וסכינים שלופים״? מה בדיוק קורה? אם תתאר בדיוק נוכל לעזור יותר.

סקווחטש

New member
החדשה מתנפלת על הוותיקה, כלומר

רצה לעברה, ואז מתחילות יללות/צרחות/נשיפות/נהימות או איך שתקראי לזה, פשוט קולות של חתולים רבים. הכל קורה תוך כמה שניות אז לא יודע בדיוק אם החטיפה לה סתירה או לא ומה היה, אבל רואים ציפורניים שלופות ושיניים חשופות והרבה אגרסיביות.
&nbsp
הכי מתקדם שאנחנו נתנו לזה להגיע זה שהוותיקה התחבאה בחדר כלשהו מתחת למיטה, וכבר לא נתנו לחדשה להיכנס אליו. באופן מפתיע, בעלת הבית המותקפת דווקא חוזרת לשגרה נינוחה מאוד מהר, כאילו כלום לא קרה.
&nbsp
לגבי שאלתך השניה - בהחלט כן. החדשה באה מפינת האכלה מלאה בחתולים, שם, על פי הבחורה ממנה אימצנו אותה, היא היתה מכופכפת הרבה. כנראה שהיא למדה שבכח אפשר לפתור דברים, ואת כל החיספוס שלה היא מוציאה על הוותיקה (שאגב חיתה עד גיל 3 חודשיםבחצר עם חתולת בית עוינת וכמעט בלי חתולי רחוב)

tzivi1

New member
אוקי

תראה, חתולי רחוב בדרך כלל יותר קשוחים מחתולי בית, ובכל זאת, אם המאכילה שלה אמרה שהיא מתאימה לאימוץ - כנראה שהיא עדינה יותר מחתול הרחוב הממוצע (אני האכלתי בעבר חתולי רחוב, ויש איזשהי הבנה למאכיל מי יכול לחיות ברחוב, מי לא יצליח לשרוד ברחוב, ומי מתאים לבית וצריך למצוא לו בית).
&nbsp
כמו כן, לעיתים קרובות לחתולי רחוב לוקח זמן להתרגל לבית, והרבה פעמים מבהיל אותם להיות סגורים בין ארבע קירות, שגם זה ענין שצריך לקחת בחשבון בהתנהלות מול החדשה (למרות שאתה אומר שהיא מסתובבת בבית כשהיא לבד, וזה סימן חיובי).
&nbsp
יש לדעתי כמה סימנים חיוביים.
&nbsp
קודם כל, החתולה החדשה עדיין גורה, ויש הרבה מקום ומרחב לחנך אותה בצורה חדשה. זה נתון משמעותי. אם היא היתה בוגרת, היה הרבה יותר קשה.
&nbsp
באופן עקרוני, צריך לקחת בחשבון שכל המפגשים בין חתולים טעונים בהתחלה. כאן יש גם את הענין שהחדשה עדיין לא מבינה את כללי המשחק החדשים, ועדיין לא מבינה מה מצופה ממנה. התפקיד שלכם להציב לה גבולות, ולהבהיר לה מה מצופה ממנה.
&nbsp
אני מבינה ממה שכתבת שכל מה שהיה בין השתיים הוא נהמות וצעקות - קשה לי להגדיר מה זה צעקות ברמה סבירה, אבל נסה לדמיין שני חתולי רחוב שרבים בחוץ (ממש רבים פיזית, מתגלגלים אחד על השני) יש להם נהמות אחרות. מן נהמות מתגלגלות כאלה, שברור לך לחלוטין שיש שם ריב עצבני.
&nbsp
יש שלבים של נהמות לפני כן - יללות גבוהות, נהמות בקול נמוך וכו'. זה השלב שהם לא רבים פיזית, אבל מנסים להבהיר "זו הטריטוריה שלי, ואתה לך מכאן".
&nbsp
לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת - החתולות אצלך נמצאות בשלבים רק של נהמות ויללות, ולא נוגעות אחת בשניה. זה טוב. זה אומר ששתיהן יודעות מה הגבולות, וגם מה המגבלות שלהן האחת מול השניה.
&nbsp
עוד סימן חיובי - כתבת שהחתולה הותיקה חוזרת לעצמה כאילו כלום לא קרה - קח בחשבון שהיא סתם עושה דרמה, כי היא יודעת שהיא יכולה להתפנק עליכם, ולא באמת נפגעת מהענין.
&nbsp
אני הייתי מנסה גישה קצת פחות מגוננת. הן הרי נמצאות בשני חדרים נפרדים. בלי הרבה דרמה, הייתי פותחת את דלתות שני החדרים. לא צריך יותר מדי דיבורים, לא צריך לקרוא להן, ובטח שלא צריך אוכל טעים. זה לגמרי מיותר. הן כבר הבינו את הענין עם האוכל, וזה לא ממש משפיע עליהן.
&nbsp
פשוט לפתוח את הדלתות, ושבו במקום מרכזי בבית. כאילו מתעסקים בעניינים אחרים, אבל כל הזמן עם העיניים והאוזניים פקוחות. גם אתם אל תהיו יותר מדי ברעש. טלויזיה זה אופטימלי בעיני, כי אתם לא מדברים, קשובים אליהן, אבל בחזות - נראה שאתם מתעסקים במשהו אחר, ואתם בשקט (כן, החתולות מבינות כשאתם לא מתעסקים בהן).
&nbsp
החתולות ייצאו בקצב שלהן. הן ייפגשו. יש גישה שאומרת שלא צריך להתערב בכלל בין החתולים. הניסיון שלי לתת להם לפתור סכסוכים בעצמם - לא הצליח. אני מאמינה שצריך להבהיר להם מה הגבולות כשהם עוברים את הגבול, וככה הם מבינים מה הציפיה שלך מהם ואיפה עובר הגבול.
&nbsp
עקרונית, אם החדשה מבריחה את הותיקה לחדר זה נשמע בסדר ולא הייתי מתערבת. גם נשמע בסדר אם יש יללות במינון מסוים. אבל אם היא מבריחה אותה למחבוא, ויש יללות מוגזמות - אפשר לכעוס עליה. להגיד את השם שלה בתקיפות, ואחר כך "צאי החוצה". אפשר לעשות עם היד תנועה של "החוצה". אם היא לא יוצאת - חוזרים על המשפט הזה: "מיקי, מיד החוצה", או "תכף ומיד החוצה". כמה פעמים, עד שהיא יוצאת.
&nbsp
כשהיא יוצאת - "מיקי, אני מאוד כועס עליך", "אסור", "בשום פנים ואופן לא" וכו'. משפטים קצרים. בלי הרבה מילים, ובאסרטיביות. לחזור על המשפטים כמה פעמים. סביר להניח שהיא תיעלב ותלך.
&nbsp
הן יבינו הכל, אם זה יהיה בקול כועס מספיק. לא צריך לצעוק כי זה סתם מבהיל, אבל צריך להיות אסרטיבי. תנסה לחשוב איך היית אומר לילד בן 4 "אני כועס עליך" (ולא בגישה מתנחמדת של "זה לא נעים לי", אלא אני כועס) - וכך להגיד להן.
&nbsp
אני מניחה שהותיקה תצא מהמחבוא שלה, ואם לא - אפשר לקרוא לה לצאת, אבל לא להתחנן אליה. היא כבר תצא, וגם לא יקרה שום אסון אם היא תתחבא קצת.
&nbsp
קחו בחשבון שיכול להיות שזה יקח כמה פעמים, אבל לדעתי יש אפשרות שיצליח. אתם צריכים להיות קצת יותר סבלניים, כי החדשה באה מהרחוב, אבל נשמע כאילו נקודת ההתחלה סבירה לחלוטין.
&nbsp
בהצלחה!!

סקווחטש

New member
תגובה ארוכה לתגובה ארוכה (=

קודם כל תודה רבה על הפירוט והייעוץ והרצון לעזור!
&nbsp
לגבי ההתאמה שלה לחיים בבית - את צודקת, ה"מפעילת" פינת האכלה אכן הציעה אותה לאימוץ מתוך היכרות איתה ומחשבה שהיא תתאים, ובעקרון היא צודקת - היא שקטה וחברותית לאנשים מאוד.
&nbsp
לגבי רמת היללות/נהמות - דווקא לא הבנת אותי נכון.
המצב הוא שהחדשה מתנפלת על הוותיקה. עד כה אפשרנו לזה לקרות רק פעמיים, וכל פעם זה נמשך שניות בודדות כי מייד הוותיקה ברחה או שהפרדנו, וקשה היה לראות מה בדיוק הלך שם, אבל המרחק בינהן היה 0, היה מגע. לא יודע אם שריטות ונשיכות הצליחו, אבל היה נסיון לזה.
אז זה לא איומים ממרחק, אלא יללות-צרחות של מכות, כמעט של חתולים מתגלגלים אחד על השני בקרב.
&nbsp
לגבי לפתוח את הדלת בלי דרמה, אך מבלי להציע לחדשה משהו טעים - אנחנו יודעים מה יקרה - היא תרוץ ותתנפל על הוותיקה ברגע שהיא תזהה אותה. זה מה שקרה עד עכשיו וגם כמעט קרה כמה פעמים (וחסמנו אותה לפני שזה קרה).
&nbsp
לגבי לנזוף בקול תקיף - אני בספק שהחדשה תבין מזה משהו... היא לא רואה בעיניים.
&nbsp
מה שכן - אתמול השתמשתי בחתיכת קרטון גדולה וחתיכות נקניק, והצלחתי לגרום להן לשהות באותו חלל איזה רבע שעה, במרחק כמה מטרים, ולא להתנפל.
כל אחת אכלה נקניק שזרקתי לה, וכשהחדשה התחילה לרוץ לוותיקה חסמתי אותה עם הקרטון. כשנגמר הנקניק גם ליטפתי אותה הרבה והיא גירגרה כמו תמיד, אבל כל הזמן ניסתה להציץ על הוותיקה.
הייתי לבד אז לא היה מישהו שירגיע ויעשה נעים לוותיקה, אז היא פשוט עמדה במרחק כמה מטרים וצפתה במתרחש בדריכות.
&nbsp
אז הקרטון משנה את התמונה, בכך שהוא מאפשר בכלל לשחרר את החדשה ולא להיכנס להיסטריה אחרי 4 שניות, אבל מצד שני, הוא לא מאפשר לאף אחת מהן לגשש אחרי השניה וללמוד להתקרב מבלי לפחד/לתקוף.
&nbsp
אם היה אפשרי נראה לי שהכי טוב היה שהן יישהו במין חללים/כלובים סמוכים, עם אפשרות לראות אחת השניה ולהתקרב מאוד, אבל מבלי אפשרות לגעת.
הבעיה היא שאין לי דבר כזה, הכי קרוב לזה זה שני כלובי מנשא קטנים שאני לא יכול לשים אותן בהם ליותר מחצי שעה-שעה (במקרה הטוב) מבלי שהן יתחרפנו...
&nbsp
אנחנו אולי נמשיך את העניין עם הקרטון, נעשה את זה בשניים, נעבוד איתן כל ערב איזה שעה, ונקווה שתוך שבוע נראה התקדמות - שהחדשה תתקרב ולא תתקוף ושהוותיקה לא תאיים... ונראה מה יקרה...

tzivi1

New member
וגם... האם מישהי מהשתיים היתה מעורבת בעבר במלחמות עולם עם חת

dimitrygo

Active member
מנהל
מציע לך להעזר ביועצת התנהגות חתולים. מרתה שכתבה את המאמר

הראשון שקראת גרה באיזור י-ם ואני מניח שיכולה לעזור.

למעלה