באחד החתכים יש לי ג׳ולה פנימית

שרון512

New member
יומיים אחרי ניתוח טבעת קשהההההה לי

שלום לכולם,
אני נותחתי טבעת מתכוננת אצל אבינוח ביום ראשון בערב, נכון לעכשיו אני במיטה יש כאבים כאילו משהו כבד תקוע בבטן... עדיין עם סיכות... ומרגישה כמו כאבים חדים בעורף ובשכמות...
אני לא אוכלת ורק שותה נוזלים והבטן מקרקרת ללא הפסקה...
עוד תחושה מוזרה יש לי יובש נוראי בפה ואני דואגת לשתות אבל בתוך הפה מתייבש...
הלוואי ולעודדו אותי כי ממש קשה לי ולצערי המחשבות שעולות בראש זה אולי משהו לא תקין או הסתבך...

שרון512

New member
3 ימים מניתוח הטבעת

עדיין כאבים בבטן ובחזה..
מתה להיכנס לשירותים ליציאה כואבת הבטן אבל מפחדת ...
האם מומלץ חוקן????
ההתחלה קשההה מאוד לא פשוט...
רק נוזלים וגם אחרי כמה שלוקים מרגישה רע אבל לא מקיאה

שרון512

New member
10 כוסות נוזלים

שאומרים 10 כוסות זה יכול להיות 1 נס קפה, 2 כוסות חלב, 5 כוסות מים עם נענע ו2 כוסות פטל
זה 10 כוסות זה טוב?
אין מים לא עוברים לי ולא יכולה ....

קוביd1

New member
שרון 512

הכל תקין ככה זה אחרי ניתוח ,יש כאלה עם פחות כאבים יש כאלה עם יותר ,אל תסבלי קחי משכחי כאבים ,הכאבים בעורף ובשכמות בגלל הגז שהוכנס לחלל הבטן להפרדת האיברים הפנימיים נפלט , גם הסיכות מציקות ,היובש בגרון גם תופעה רגילה
אני מבטיח לך שתוך כמה ימים המצב ישתפר ,כל יום יהיה יותר טוב ואחרי כמה ימים שתוציאי את הסיכות תרגישי הקלה
ברגע שתתחילי לרדת במשקל תשכחי את כל זה
הרבה בריאות
בהצלחה!!

קובי

קוביd1

New member
שרון 512

עדיין יש כאבים בבטן ובחזה 3 ימים אחרי , זה דבר רגיל לא חורג מהשגרה ,צריכה להיכנס לשירותים אז תיכנסי ממה את פוחדת
חוקן עושים במקרים קיצונים אחרי שיש עצירות נוראית וכל הדברים האחרים לא עזרו

קובי ,

קוביd1

New member
נוזלים זה הכל

גם אני לא שותה מים רגילים בלי תרכיז ,לא שזה לא יורד פשוט אני לא מסוגל ,אני שותה משקאות אחרים נוספים

קובי

שרון512

New member
לאופירה היקרה

היי זוכרת שדיברנו... שבוע טוב להזכירך אני 6 ימים מהניתוח והולכת לכי הכללים
אבל סובלת מלחץ של הפורט כאילו נפוח שם בפנים... דופק לב מוגבר ומהיר וכאבי ראש
אבינוח אומר סבלנות הכל בסדר....? אבל אני קצת מוטרדת זה לא מספק אותי....
מנסיונך ככה מרגישים?
תקוע לי הפורט מתחת לחזה צד שמאל וקשה לנשום....

שרון512

New member
סגירות מה???

טוב אז היום חלף שבוע מהניתוח.. ההרגשה ברוך השם מתחילה להשתפר...יש כאבים ובעיקר עדיין לחץ בעיקר בחזה בפורט!
מעניין אותי קצת ואשמח אם תעזרו לי:
כרגע הטבעתהותקנה פתוחה, כמה סוגרים בפעם הראשונה?
ואחר כך?
עד לאן אפשרי לסגור?

קוביd1

New member
לשרון 512

שמח לשמוע שההרגשה משתפרת וזה ישתפר מיום ליום ,
הטבעת שלך הונחה ד"ר אבינוח לא נוהג לסגור בכלל את הטבעת
הסגירה הראשונה אחרי חודש סוגרים בפעם הראשונה 5 CC ואחרי זה לפי הצורך ,
דעתי היא שלא צריך לסגור לפי פרקי זמן קבועים אלא כאשר יש הפסקה בירידה או עלייה בנפח הארוחות

קובי

אופירA

New member
מנהל
הייתי שמחה לשמוע פרטים במה מתבטא השיפור

האם יש עדיין כאבים בשתייה? על כל בליעה?
איך הולכת האכילה?

לחץ בחזה וכאבים בגוף, בשכמות, בגב וכד' - לא מטרידים אותי. זה נורמלי עד 3 שבועות (בתנאי שהולך ורפה).

אפשר לסגור עד הרבה מאוד. 14CC בערך. לא מגיעים לשם. אף אחד לא הגיע לשם.
14 זה לא 7+7. אלא זה כמו היחס בין העוצמות בסולם ריכטר. ההבדל בין 5 ל-6 קטן פי 10 מההבדל בין 6 ל-7 בסולם ריכטר. אותו רעיון כשעולים במספרי ה-CC שבטבעת.

כמה "סוגרים" בפעם הראשונה? על זה אין לי תשובה... מבחינתי אין "סוגרים". יש כמה האבינוח וצוותו סוגר, יש כמה סוגר כל מנתח אחר, ויש כמה צריך לסגור לפי הגישה המושכלת שלי.
מנתחים אחרים אני לא יודעת ולא רלוונטי לנו. האבינוח-ושות' סוגרים 5CC בפעם הראשונה, ב"שטאנץ" המפורסם, שמפורסם גם כמה אני "אוהבת" אותו (קראי בשרשור של נולדתי).
הגישה המושכלת אומרת שצריך להסתכל איזו הגבלה יש באכילה, איזו הרזייה התרחשה בחודש הזה שבו הטבעת היתה פתוחה, מה הנתונים האחרים (גודל עודף המשקל, כוחות פיזיים ונפשיים, מצב בריאותי), ולסגור בהתאם. אם אין שום הגבלה והירידה במשקל נורמלית ולא המון - אפשר לסגור 5CC.
כאשר אני נותחתי, סבלתי מחולשה קשה עקב וירוס עקשן. כיוון שאף אחד לא רדף אחרי, אז לסגירה הראשונה הודעתי לאבינוח (שעדיין לא היה לו צוות) שאני סוגרת פחות מהרגיל. סגרנו 3. אח"כ 5. אח"כ 6. אח"כ 7. אח"כ 7.25. כל "אח"כ" היה בהתאם לצורך לפי רמת ההגבלה וקצב ההרזיה, ולא לפי "שטאנץ" מסוים של כל חודש וכד'.

שרון512

New member
אופירה/ קובי - חייבת לדעת...

היום שוחחתי עם חברה שמטובעת כבר 3 שנים עברה את ניתוח הטבעת בבית חולים וולפסון
לאחר חצי שנה מהניתוח שלה עברה עוד ניתוח חוזר כי אמרו לה שהצינורית השתחררה
עכשיו שהלכה לסגור אמרו לה שהטבעת לא נסגרת וכנראה שוב הצינורית השתחררה
היא צריכה לעבור שוב ניתוח חוזר ורוצה ללכת עכשיו לאבינוח
מה זה? מה זה? אמאלההה זה עדיין לא שמעתי...
מה גם זה יכול לקרות?
הצינורית משתחררת, הפורט מתהפך איזה פחד זה עוד ניתוח מטורףףף כאילו זה לשתות אקמול.
שמעתם או ניתקלתם במקרים כאילו???

קוביd1

New member
לשרון

גם זה קורה לפעמים , מה אגיד לך חוסר מזל ,לא יודע מה הסיבה ,אצל החברה שלך זה נראה לי מוגזם ,עדיף שהיא תלך לד"ר אבינוח אחרי מה שקרה לה שנותחה בוולפסון,
למה לחשוב על הדברים האלה ,נקווה שזה לא יקרה אצלנו ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
וולפסון?
לפני 3 שנים?

לדעתי, היא מטיפוסי "קופת חולים" של פעם, שהיו הולכים לרופא, ומה שהוא אמר היו מקדשים ועושים. זהו. סוג של אבא שלי.
לפני 3 שנים ידוע היה היטב מי המומחים לניתוח טבעת, מי המנוסים ביותר ואיפה כדאי. בי"ח וולפסון ממש ממש לא היה ברשימה הזו... אפילו לא בתחתיתה.
אז היא התנדבה לגרום למנתחים בלתי מוכרים במערכת ציבורית ללמוד מניסיונם על בשרה. מה אני יכולה לעשות?
כל מה שאני יכולה זה להמליץ שוב ושוב במסגרת זו, לא להתנדב, לא לתרום גופתך למדע, אלא לחפש את השירות הרפואי הטוב ביותר שאתה יכול להשיג.

לא קראתי כאן בפורום סיפור מהסוג הזה לאורך יותר מ-5 שנים. שמעתי מעט מאוד סיפורים כאלו בין מאות טלפונים שקיבלתי, ות-מיד המכנה המשותף של הסיפורים מהסוג הזה היה, שזו לא היתה היד של ד"ר אבינוח... פשלות של ד"ר אבינוח כמנתח שמעתי גם, אבל מעט מאוד, והן היו מסוג אחר לגמרי, לא משהו עם ריח של עבודה חובבנית.

היפוך הפורט הוא תופעה נפוצה הרבה יותר, ואינה כרוכה בניתוח חוזר, אלא בהליך כירורגי שונה, קצר יותר, חתך עורי בלבד והרדמה מקומית.
הייצור החדש של הטבעות מה-3 שנים האחרונות ניסה להתמודד עם בעיה זו ולהפחיתה.

הסיבה שאני ממליצה כל הזמן על ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח בלבד אינה בגלל הערצתי הרבה אליו. נהפוך הוא. כולם יודעים כמה אני "מחבבת" את דעותיו על הרזיה ואכילה וסגירות ופתיחות. גם אישיותו המדהימה (על כל צורותיה האמביוולנטיות) לא ממש הקסימה אותי באופן אישי, והוא בכלל לא הטעם שלי בגברים...

אלא רק בגלל שהניסיון של הרבה שנים הוכיח שהידיים שלו כמנתח הכי טובות ועושות הכי פחות טעויות יחסית לאחרים, ומשום שהשירות שלו לאחר הניתוח הכי גמיש ומאפשר למנותח לנהל בעצמו את תהליך הסגירות/פתיחות עפ"י הבנתו והגיונו והיכרותו שלו את גופו, בלי הפעלת לחץ ושיקולים לא נכונים. אמנם הוא או צוותו יגידו לי את דעתם, אבל יקבלו את רצוני השונה מדעתם (כמובן אם אינו כרוך בסיכון רפואי..).
וכמובן בתנאי שאני מזהירה מראש לא לשמוע כלל לדעות המשונות והחולניות שיישמעו בחדריו/מסדרונותיו בנושא תזונה והרזיה והתנהגות עם טבעת...

אופירA

New member
מנהל
שרון, אל תפתחי הודעה חדשה כל הזמן

תשרשרי לשרשור הקיים שלך בעמוד הנוכחי. אחרת העמודים רצים מהר מידי והודעות חשובות נעלמות אחורה לעמודים הנסתרים.
זה מאלץ אותי להיכנס כל הזמן לפלטפורמת הניהול ולעבוד על איחוי השרשורים שלך.
נכון שכל הודעה בנושא שונה, ובכל זאת אפשר לשרשר את כל השאלות השונות לשרשור אחד של "השאלות של שרון".

גברת ע

New member
כולל הכל בלי קפה

קפהמשתן ובעצם גורם לך לאבד נוזלים, אומרים שעל כל כוס קפה (אוו משהו עם קפאין) צריך להשלים כוס וחצי מים.

אני לא יודעת אחרי איזה ניתוח את אבל אני אחרי השרוול בחודש הראשון היה לי מאוד קשה לשתות מים אז שתיתי מים בטעמים בהתחלה, אחכ כבר הצלחתי לאט לאט לשתות מים , אבל עדין יש ימים שקצת קשה (גם היום) אז קניתי תרכיז דיאט בטעם אננס (לא אוהבת את האחרים) ואני מכינה לי בקבוק בעבודה, או שאני שותה תה ירוק (ללא קפאין) בלי ממתיק או סוכר וזה עוזר.

אופירA

New member
מנהל
אין לך מה לפחד מהשירותים

לא עברת לידה ולא ניתוח קיסרי. כל הבעיה היא רק 5 חתכים זעירים ברום הבטן, הקיבה שלמה ולא נפצעה.
כך שאם אין לך עצירות, לא אמור לכאוב לך בשירותים. תעשי הרפייה, תתני זמן ותיפטרי מכאב הבטן.

לא כדאי חוקן. כדאי לשתות מיצוי שזיפים, ובהמשך, אם יהיה צורך, שיטות פחות אלימות מחוקן, לפי עצת רופא. אבל אם עד שבוע וחצי מהניתוח אין יציאה, זה עדיין בגדר נורמלי, כי לא כל כך נכנס אוכל.

הכאבים בזמן השתייה וההרגשה הרעה לא מוצאים חן בעיני אם כבר עבר היום השלישי מהניתוח. אין סיבה שתקיאי שתייה.
יש לך בחילות או כאבים אחרי השתייה? זה לא צריך להיות כך. תתקשרי אלי, וגם למנתח. למנתח בשביל לשאול אותו. ואלי בשביל לספר לי מה אמר המנתח, ואם החושים שלי אומרים שצריך לבדוק משהו שהמנתח לא רואה לנכון. כמובן שאת לא חייבת לעשות מה שאני מציעה, אבל כדאי לשמוע. השכלה כללית זה תמיד טוב.

שרון512

New member
היי אופירה

תודה על התייחסותך.
אני לא מקיאה אבל ההרגשה שלי שסגור שם... 5 דקות אחרי שאני שותה משהו יש כאב חד כזה...
וההרגשה הרעה היא שמעדן למשל 3-4 כפות ודי לא יכולה יותר....
את רוצה להגיד לי שעכשיו שהטבעת פתוחה לחלוטין שכתוב מעדן אוכלים חופשי מעדן שלם?
לא ברור לי מה צריך לסגור אני מרגישה סגור שם ויש כאב..
מומלץ ללכת? כדי שירד השתייה?
קורה לי גם שאני יוצאת מהמיטה ומרגישה כאב אחרי מספר דקות וצורך לחזור למיטה.....
דיברתי עם אבינוח לדבריו אני אחרי ניתוח והכאבים נורמליים, להיות איתו בקשר הציע.... מספר ימים ויעבור....
מחר בבוקר אני הולכת לקופת חולים להוצאת הסיכות נקווה שיעבור בקלות....

למעלה