באטמן - הסרט של אורסון וויילס !

Emblem Wearer

New member
באטמן - הסרט של אורסון וויילס !

יש לי חדשות מעניינות: "באטמן - הסרט" מאת אורסון וווילס ("האזרח קיין"), 1946 ! מארק מילר פירסם בטור הקבוע שלו, כתבה על מה שנדמה כהכנות של אורסון ווילס להפקת סרט באטמן. מילר מספר את השתלשלות האירועים עד לזניחת הפרוייקט. הוא גם מצרף סקיצת הכנה לתחפושת. אז מה אתם אומרים? שיעור הסטוריה מרתק או מתיחה מרשימה? לדעתי מתיחה משתי סיבות: 1) RIDDLER לא הופיע עד לשנת 1948, ובכתבה מצויין שהוא אמור היה להופיע בסרט (שלכאורה היה אמור להתבצע ב46'). 2) אורסון ווילס עצמו ידוע כאשף המתיחות שהפיק את המתיחה הגדולה מכולן: WAR OF THE WORLDS

להערכתי מתיחה.

למה? אין לי מושג, איזה רווח יצא מזה, אני לא יודע, אבל אני מעריך שזה ניסיון כלשהוא לבחון את מידת הרצון לסרט באטמן נוסף...

Emblem Wearer

New member
נכון ולא נכון...

אתה צודק לגבי הספר, אבל תסכית הרדיו שעורר היסטריה... וגרם לאלפי אזרחים אמריקנים להאמין בפלישה - זה שייך לאורסון וויילס.

ר ו ק ח

New member
לא ברור לי משהו

איך אתה מסיק מכך שאורסון וולס אחראי למלחמת העולמות את זה שזו מתיחה? קודם כל , התסכית לא היה מתיחה. שנית, לוולס לא היה שום דבר להרוויח בכך שהוא ימתח אנשים שהוא עושה סרט על בטמן.

MiiU

New member
הגיון

לפי ההגיון שהצגת (גירסא מטורפת לחוק הסתירה...) בהתבסס על הקומיקס ספיידרמן יש שתי אפשרויות: ספיידרמן זאת מתיחה תלמידי תיכון הופכים לגיבורי-על בעלי חושי עכביש ונחלמים בגובלינים בהשפעת קרינה רדיואקטיבית

אפילו זן נשמע לי יותר הגיוני

ממה שניסית להגיד. מה בעצם רצית להגיד? (ובלי משפטים נוסח מבחן פסיכומטרי)

ר ו ק ח

New member
חבל

שאתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם. תסביר לי איך תסכית רדיו יכול ליהיות מתיחה. הרי תסכית זה בהגדרה דבר מומצא, דבר שניכתב ומשוחק ע"י אנשי מקצוע. באותה תקופה לא היו טלויזיות והבידור של האנשים היה לשמוע תסכיתי רדיו. ובדיוק כמו שאתה לא חושב (לפחות אני מקווה ככה) שהסדרה 24 זה ארועים אמיתים בזמן אמת או שאולי זה בעצם מתיחה מתוחכמת כך גם התסכית של אורסון וולס לא היה מתיחה או דיוח של ארועים אמיתים. מה שאורסון וולס עשה זה לקחת את הסיפור של ה ג וולס "מלחמת העולמות" ולעשות ממנו תסכית רדיו שיהיה בסגנון של דיווח עתונאי מהשטח. בנוסף לזה היו הודעות לפני אחרי ובמהלך השידור שזה תסכית רדיו בלבד ולא דיווח אמיתי מהשטח. למרות ההודעות האלה אנשים לקחו את הסיפור ברצינות ונגרמה פאניקה. זה שאנשים באותה תקופה היו טיפשים והאמינו לכל דבר לא אומר שניסו למתוח אותם.

למעלה