באיזה גיל הילדים שלכם הפסיקו את שנת

ruth11

New member
באיזה גיל הילדים שלכם הפסיקו את שנת

הצהרים ? ובעקבות מה? ועוד שאלונת..האם לדעתכן צריך לנסות ל"הכריח" לישון עד גיל מסוים ? תודה ד.א. באיזה איזור בארץ אתן מתכננות את המפגש הקרוב ? וסביב איזה גיל יהיו הילדים שמתכוננים להגיע ?

ציפי ג

New member
בין שנתים לשלוש

בעקבות חוסר רצון מובהק להרדם, ומעולם לא הכרחתי ילד לישון בצהרים. אם הוא ללא עייף, שישחק.

ספיר בת 4 ועדיין זקוקה לשנת הצהרים

אם היא לא ישנה היא נהיית מסובבת לגמרי, מחפשת לריב ולצעוק, ועושה דווקא עד שמישהו כועס עליה, ואז היא הולכת למיטה לבכות - ונרדמת... בגלל הצהרונית שלה היא הולכת לישון רק בסביבות חמש, ולפעמים היא קמה רק למחרת בבוקר...

כן, אם היא מאוד עייפה היא לא רוצה

לקום. אני בד"כ מעירה אותה אחרי שעה-שעה וחצי, אבל לפעמים פשוט אי אפשר. אז שתישן. מה אכפת לי? הרי הגדילה והצמיחה גוזלת הרבה אנרגיה, ובזמן האחרון טפו טפו הילדה ממש גדלה.

רותי ע

New member
עידן עדיין ישן שנת צהריים

(הוא בן שנתיים וחצי) אם כי אם מתפספס מאיזו סיבה הוא יכול להסתפק בחצי שעה ואפילו בכלל לא. ובד"כ לא בא לו ללכת לישון בבית בצהריים בדיוק כמו בערב אבל אחרי השיכנועים הוא נופל שדוד..כי הוא עדיין זקוק לזה בשיגרה. לגבי המפגש-יום שישי הקרוב בת"א. יהיו ילדים עד גיל 4 כשהרוב בסביבות שנה.

jole

New member
בערך בגיל שלוש וקצת ...

ושנת הצהריים היתה רק בגלל שהוא היה בגן בארה"ב עד 15:00 ושם כולם שכבו לשון. אבל רק בגן. בסוף השבוע היינו לפעמים מתחננים שיניח את הראש לשעה אבל הוא כמו השפן של אנרג´ייזר. גם בגן עצם העובדה שכולם ישנים לא תמיד עבדה ואז הוא היה נשאר לשחק לבד. אני חושבת שזה גם מאד תלוי באנרגיות שלך כלומר, אני גם לא אדם של שנת צהרים ובטורבו כל הזמן לעומת זאת חברה טובה שלי, שנת צהריים תמיד הייתה שעה קדושה וזה ההרגל שגם הבת שלה רכשה והיא היום עוד מעט בת 6 ורק לא מזמן החלה לוותר על הצהריים.

למעלה