באיזה גיל הילד הגדול שלכם

באיזה גיל הילד הגדול שלכם

הפסיק לבוא איתכם למקומות בילוי משפחתיים? באיזה גיל הוא אמר שהוא מעדיף להשאר בבית וגם סמכתם עליו שישאר?
אנחנו בשלב של "מצ'עמם לי" של הגדול ולא משנה מה עושים לא מעניין מספיק ובמקביל קשה לי לדמיין אותו נשאר לבד בשבת בבית...

רזאי

New member
אוי, זה כאוב...

הגדול כבר לא רצה לבוא איתנו מגיל גן חובה. אחרי מאבק ממושך ועיקש, סיכמנו שמותר לו להשאר לבד כשאנחנו יוצאים רק לפחות מחצי שעה. זה מנוגד לכל העקרונות שלי, וגם לא קרה עם הילדים האחרים. הוא תמיד מצליח לשבור אותנו. עקשן כמו פרד, מלא טיעונים, ובטוח שהוא תמיד צודק (עד היום- והוא בן 23).
בעיקרון, ועם הילדים האחרים, לא השארנו אותם לבד עד גיל 9. גם אז רק לזמן קצר.ממש להשאיר בבית כשאנחנו יוצאים לטיול שבת, לא לפני גיל 12. בד"כ דאגנו שיהיו עם חברים לפחות רוב זמן ההעדרות שלנו.

איזה קשה זה

ילדים עקשנים.
מצד אחד אני חושבת שזה טוב שהם עומדים על דעתם ואסרטיבים וזה מאוד יכול לתרום להם בחברה היום אבל מצד שני זה מש קשה בתפעול היומיומי...
אין מה לעשות כנראה

schlomitsmile

Member
מנהל
לפי החוק אסור להשאיר ילד עד גיל 9 ללא השגחת מבוגר.
אנחנו לא נוסעים הרבה, כך שאין הרבה הזדמנויות שזה יקרה,
אבל לפעמים הגדולים, המתבגרים, מעדיפים להשאר בבית.
או שהם באים פיזית בלבד- כלומר הם באים, אבל נשארים על ה"אי" שלהם

יושבים בצד עם הספר או המחשבות או המוזיקה שלהם.

הגדול בן 10

כך שמבחינה חוקית הוא יכול אבל אני ממש חוששת וגם קצת עצוב לי שהוא באמת לא רוצה לבוא איתנו...

XמXלה

New member
זו המלצה

במדינת ישראל קובע חוק העונשין: "המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות - דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד - דינו מאסר 5 שנים".
בשנת 2006, בעקבות מקרים רבים של השארת קטינים ללא השגחה, הוגשה הצעת חוק העונשין (תיקון - השגחת קטינים),התשס"ו-2006, על פיה יש להחמיר בחוק הקיים ולהעלות את רף הגיל אשר לא ניתן להשאיר קטין ללא השגחה, לגיל 7.
בדיון שהתקיים ביולי 2011 בוועדה לזכויות הילד, קרא ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים להעלות את הדרישה בחוק לגבי גיל הילד הנשאר ללא השגחה ראויה מגיל 6 לגיל 9 שנים.
לאור הנתונים הקשורים לאכיפת סעיף 361 לחוק העונשין המלמדים שאין אכיפה ראויה באופן יחסי לסכנות האורבות לילדים, סבורה הוועדה כי המשרד לביטחון פנים ופרקליטות המדינה צריכים לרענן את הנחיותיהם על מנת לוודא שהם נוקטים באמצעים הדרושים להבטחת שלומם ובטיחותם של ילדים מתחת לגיל 6.
עוד סבורה הוועדה, כי אין הסברה ראויה להורים המבהירה להם על הסכנות בדבר השארת ילד ללא השגחה, ולכן ממליצה לבחון בחיוב קמפיין הסברה.

3תיתי

New member
זה כל כך תלוי בילד

בדיוק כמו הססמא עם חצית הכביש. זה לא רק שלא חוק, זה גיל שנקבע לפי החרוז.

XמXלה

New member
מסכימה

אני השארתי פעם ראשונה את הילדים לבד לשעה כשהלכנו לחתום על זיכרון דברים לדירה שרצינו לקנות.
זה היה לפני 10 שנים, הגדול היה בן 9 והקטן בן שנתיים (באמצע שתי בנות).
חזרנו הביתה והדלת היתה נעולה עם הידית הזו שסוגרים מלמעלה + נעולה עם מפתח. כמה שצילצלנו אף אחד לא התעורר... בסוף הזמנו מכבי אש שנכנסו דרך השכנים ופתחו לנו את הדלת

3תיתי

New member
בטרם נוטים להסחף

אנשים משום מה, רואים בפירסומים שלהם חוק. צריך להפעיל שיקול דעת. יש כאלה, שגם בגיל 12 לא כדאי להשאיר לבד.

הגדולה בת 9.5, עוד לא התחיל

וגם לא נראה באופק - אנחנו הולכים פעם ב, אני מאמינה שגם אם לא תרצה היא תבוא איתנו כי אני רואה חשיבות גדולה במפגשים האלה.

האם לא נעים לו שם? יש משהו מעבר "משעמם לי"?
מה הוא יעשה במקום - מחשב/טלוויזיה?

דינהלה1

New member
לדעתי צריך להתחשב בילדים ולמצוא את האיזון

דווקא לי יש טראומה בקטע הזה מההורים שלי. כשהייתי ילדה הם היו לוקחים אותי לחברים שלהם לשיחות סלון ובתור ילדה היה לי משעמם טיכו...אני מקפידה ללכת עם הילדים למקומות שבהם גם הם ייהנו מלבד אירועים משפחתיים בהם אין ברירה. זה אומר מצד אחד שאני בהחלט מסרבת להזמנות שאני מקבלת להגיע עם הילדים אם אני יודעת שאחרי 5 דקות הם ישתעממו ויתחילו לנג'ס. מצד שני אם אין ברירה וצריך להגיע למקום כזה אני דואגת שתהיה לילדים תעסוקה, לוקחת להם משחקים ואפילו סנדביצ'ים וחטיפים אם צריך...

חוטהשני

New member
בין כמה הוא ? אצל האחים שלי זה התחיל בגיל 14 בערך... יותר 15 - לא בגלל שהיה משעמם - אלא כי הם היו גם פעילים בסניף המקומי (מדריכים) אז לא היה שייך שהם יצטרפו לנסיעה.

בן 10

לרוב בסוף הוא מאוד נהנה איתנו.
אני חושבת שהוא פשוט נהנה להגיד שמשעמם לו ושהוא לא רוצה לבוא איתנו

למעלה