באיזה גיל ילד מתחיל ללעוס

טאניוש

New member
באיזה גיל ילד מתחיל ללעוס ../images/Emo35.gif

האחיין שלי בן שנה וחודשיים, סך הכל הילד מתפתח בהתאם לגילו. אבל הוא אוכל רק אוכל טחון, למרות שיש לו כבר כמה שיניים (אגב, השיניים לא יוצאות לפי הסדר הנכון, אולי גם זה חשוב?). הוא כאילו לא מבין איך עושים את זה. אנחנו מוטרדים סתם או שהגיע זמן לפנות לרופא? סליחה על השאלה הלא קשורה לקלאב פוט, אבל ההורים לילדים ללא בעיות פחות שמים לב לדברים כאלה...

טניה, הייתי פונה לייעוץ

תשאלי גם את קשקה, אני חושבת שבפלדנקרייז יש משהו כזה שמדברים, או עושים קולות כ30 ס"מ מהפנים כדי שהתינוק יזיז את הפה לפי הצורה של עושה הפרצופים וכך יפעיל שרירים שונים. סדר השיניים, עד כמה שידוע לי, (מהכתוב בספר תינוקות). לא חשוב. אם אני לא טועה גם לאפרת של אילן וחנה יש סדר שונה. אולי הם פשוט לא יודעים טכניקה של האכלה? אולי כדאי ללכת לרופאה של התפתחות הילד. הם עונים גם על דברים כאלו. בהצלחה.

לגבי אוכל טחון

אני התחלתי מגיל 4 חודשים לתת רק אוכל מגורד ואף פעם לא נתתי טחון אבל אני יודעת שיש הרבה תינוקות שפשוט קשה להם לעבור מאוכל טחון לאוכל בעל מקרם שונה . רתוי להתחיל כמה שיותר מהר עם אוכל מרוסק ולא טחון.

רחליקה1

New member
אני בכלל נתתי ממהתחלה אוכל מעוך

עם הרבה גושים רכים כך שלמתן לא הייתה האופציה לא ללעוס. כיום היא לועסת כל מה שזז יותר לאט ממנה.... הייתי פונה לרופא. סופ"ש רגוע. רחלי

למעלה