באיזה גיל צריך לגמול ממוצץ?

באיזה גיל צריך לגמול ממוצץ?

בני בן 3 ושלושה חודשים. איך גומלים אותו מהמוצץ והאם זה הגיל המתאים? מיום ליום ככל שאני מנסה לדבר על ליבו בנועם ולהרחיק ממנו את המוצץ הוא נקשר אליו יותר ויותר,ואם בהתחלה הוא היה רק ישן איתו היום דבר ראשון שהוא עושה כאשר הוא מגיע מהגן הוא מחפש את המוצץ ולא רוצה לעזוב אותו, רק שהוא מדבר איתי אני מתעקשת שידבר בלי המוצץ או כשאנחנו משחקים יחד או יוצאים מהבית, אבל בד``כ קשה לו להפרד ממנו. אשמח לקבל תגובות

לי28

New member
איזו הזדהות...

אצבעונית בני בן 3 ועשרה חודשים וגם כן דבוק למוצץ 24 שעות ביממה. לגן אני מנסה לשכנע אותו לא לקחת את המוצץ והגננת עובדת על זה גם כן. המוצץ אומנם מרגיע אותו בכל מצב אך, נכון, אין זה הפתרון. שהוא מדבר איתי אני מתעקשת כי אין אני מבינה אותו ואת דבריו ושידבר איתי ללא מוצץ. מנסיון של חברות שלי הילדים שלהם פשוט יום אחד כמו וזרקו את המוצץ....ברגע של בשלות לנושא. מקווה שאין אני עושה טעות בזה שאני מחכה לרגע בשלות, אך קשה לי ללחוץ עליו בנושא המוצץ הלא כל כך הרבה דברים מטרידים אותו ומפריעים לו (מן גיל כזה של להסתכל על העולם ומה שקורה סביב.) אשמח אם תעלי שאלה זו גם בפורום להיות אמא בנוסף לפורום הזה.. אולי גם שם תקבלי תשובות שיוכלו לתרום לנושא. שלך לי28

גרא.

New member
גמילה מהמוצץ,כתהליך טבעי..

אצבעונית,תהליך הגמילה מהמוצץ הוא הדרגתי,ומסתיים כאשר הילד חש שהוא לא זקוק לו יותר.ילדים שונים נגמלים באופן טבעי בגילים שונים.אבל רובם ככולם,כבר לא זקוקים למוצץ בגיל גן חובה ואילך. אם כי אחדים עדיין זקוקים לו בשנת הלילה.לכן,אל תלחצי עליו להפסיק.כיוון שהסיטואציה יכולה גם להתפס בעיניו כמאבק כוח ביניכם,ואז ישתמש בו דווקא.יחד עם זה,הגננת בגן,יכולה לצמצם הדרגתית את השמוש במוצץ,על ידי כך שתקפיד לדרוש ממנו להניח את המוצץ במגרה שלו,בזמני מפגש,יצירה,ריתמוסיקה,אוכל,ובעצם בכל פעילות.הוא ישמע בקולה,בפרט אם הדרישה תופנה לכל צרכני המוצץ. מובן שעליה לחזק אותו,אבל לא להתווכח אם מגלה התנגדות,אלא להגיב בצורה אסרטיבית.כדאי לנסות.

ראוי לציין כי בני לא לוקח את המוצץ איתו לגן זה טאבו. אם כך אני מבינה שמצבי בעניין טוב מכיוון שהבעיה היא רק בבית.

למעלה