באיזה ויזה עדיף לבן הזוג להכנס?

באיזה ויזה עדיף לבן הזוג להכנס?

היי, אנחנו זוג גברים שמתעתדים לעבור בקרוב לקליפורניה לתקופה של שנתיים. אני מועסק מזה שנה בחברה אמריקאית (אבל עד עתה עבדתי מישראל) והכוונה היא להוציא לי ויזת L1. נאמר לי שאמנם INS מכיר בבני זוג מאותו המין במקרים כאלה, אבל בן זוגי לא יוכל לקבל ויזת עבודה אלא שהייה בלבד - B. למעט העובדה הברורה כי עם ויזה זו לא ניתן לעבוד, אנו חוששים כי תהליך הכניסה לארה"ב עלול להיות בעייתי. הרי גם כעת יש לנו ויזת B1/B2 שהוצאנו בעבר, אבל היא בעיקר לצרכי טיולים, ועלולים "לעשות בעיות" לבן זוגי כשיירצה להכנס לארה"ב (נניח בכניסה חוזרת, אחרי שהייה של שנה שם וביקור מולדת של שבוע בארץ). יהיה עליו לסחוב איתו כל מיני דוקומנטים שמוכיחים שאני, בן זוגו, שוהה בארה"ב על ויזת L1, שיש בינינו מערכת יחסים רצינית (אנו גרים יחד שנתיים), שיש בכוונתו לחזור לישראל ולא להשאר בארה"ב באופן לא חוקי, וכולי. לא נעים להכנס לארה"ב בצורה כזו. האם יש בכלל ממש בחששות האלה? אפשרות אחרת היא להשתמש בויזת I שכבר יש ברשותו (הוא עתונאי), שאם הבנו נכון תאפשר לו לשהות שם כאשר הוא מקבל שכר ממעסיק ישראלי. במקרה שלו, זה יהיה על סמך כתבות ספוראדיות פה ושם, כי המעסיק שלו לא ממש צריך כתב קבוע בקליפורניה. נראה לנו שקל יותר להכנס עם ויזה I כשמציגים מכתב מהמעסיק בישראל שמאשר שנושא המכתב מוצב בארה"ב אך מועסק ע"י גוף ישראלי, מאשר להתחיל להסביר שבן זוגו, מאותו מין, נמצא בארה"ב בויזת L1 ולפיכך יש גם לו זכות לשהייה ארוכת טווח שם. האם באמת עדיפה אפשרות ב? האם זה שהתעסוקה היא ספוראדית ולא "מסודרת" עם תלוש שכר קבוע מדי חודש עלול ליצור בעייה? אנחנו בשום פנים לא רוצים לשקר אלא רק לפשט את תהליך הכניסה לארה"ב. תודה מראש על כל עצה.

תלוי במדינה

יש מדינות שבהן ניתן להינשא נישואין חד מיניים, במקרה זה תוכלו להנשא ולהוציא לבן זוגך ויזת L2. אני בטוחה שיעקב יוכל לעזור יותר בנושא זה. אני יודעת שה-INS קיבלו הוראה לאפשר הארכות ויזת לבני זוג של סטודנטים ועובדים זמניים שנמצאים על ויזת B. אני לא יודעת אם זה מיושם עדיין.

תודה, אבל...

השאלה מתייחסת כמובן לתושבי ישראל, וכידוע עוד לא ניתן במקומותינו להינשא לבן זוג מאותו המין. לגבי INS, את צודקת - יצא חוזר שאומר שבן זוג "ידוע בציבור" (מאותו מין או מהמין הנגדי) זכאי לקבל ויזת B. מה שמטריד אותנו הוא הפקיד שעומדים מולו בכניסה לארה"ב, זה שאמור להחליט אם לאשר כניסה או לא. השאלה היא אם הוא קרא את החוזר... אז נכון שבן זוגי יכול ממש לבוא עם החוזר למקרה שהפקיד לא קרא אותו (אנחנו כן קראנו...) אבל השאיפה היא למזער את החיכוך הזה ולא להזדקק להוכחת הקשר בינינו, כי בניגוד לזוג נשוי, אין לנו הוכחה פשוטה לקשר בינינו כמו רישום בדרכון, ולא נחמד לסחוב איתך תיק של צילומים מחופשות והצהרות של שכנים וכו' שאנחנו באמת בני זוג.

Jacob Imm

New member
Same sex marriage and Immigration

First of all the Immigration Service doesn't recognize same sex marriage or relationship for visa purposes. It's true that same sex couple could apply for a B1/B2 together but the reality is that this will be a regular tourist visa with its limitations. If your partner qualifys for an I visa, that might be a better choice. To qualify for an I visa, the person must be coming to the US solely to work for a foreign media outlet, such as newspapers, radio, and television. An I visa can be issued to Freelance journalists who are under contract with a foreign organization to produce news or information not intended for entertainment or advertising purposes. Alternatively, he could enroll in some sort of a professional school and stay with you under a student visa. He could also start his own business in the US, under an E1 visa based on his writing and media skills. There are many options, it is important to look at the individual case more closely. Jacob American Immigration Services [email protected]

תודה על התגובה, יעקב.

ככל שלי ידוע, INS דווקא כן מכיר בבני זוג מאותו המין - אם כי רק למטרות מסוימות (ראה מטה). החוזר שהזכרתי קודם יצא ביולי 2001 לכל הקונסוליות, והעתקתי ממנו את הפסקאות הראשונות - מצורפות להלן. נכון שאין הכרה לצרכי הגירה, אבל לצרכי שהייה זמנית כמו ויזת עבודה או לימודים, ידועים בציבור (גם מאותו המין) זכאים לויזת שהייה כדי לחיות עם בן זוגם. לכן, אם אני על ויזת L1, בן זוגי זכאי לויזת B2 ארוכת טווח (אולי שנה, אולי יותר... תמיד אפשר להאריך). נכון בהחלט שזו ויזה מגבילה, אז נבדוק הלאה את נושא ויזת I. תודה על העצה. נ.ב. מצטער שהטקסט האנגלי מיושר לימין, לא הצלחתי להפוך את זה. R 091817Z JUL 01 FM SECSTATE WASHDC TO ALL DIPLOMATIC AND CONSULAR POSTS SPECIAL EMBASSY PROGRAM UNCLAS STATE 118790 VISAS - INFORM CONSULS E.O. 12958: N/A TAGS: CVIS, CMGT SUBJECT: B-2 CLASSIFICATION FOR COHABITATING PARTNERS 1. SUMMARY. Posts are reminded that B-2 classification is appropriate for cohabitating partners of long term non-immigrants, provided the alien is able to overcome INA 214(b). The FAM is being revised to expressly incorporate this long-standing interpretation. The text of the revised FAM note is contained at the end of this cable. END SUMMARY 2. Posts frequently encounter cases involving long term non-immigrants in various categories (A/G/NATO, F/J/M, E/H/I/L etc.) who have a cohabitating partner who wishes to accompany the "principal" alien to the U.S. As explained in 9 FAM 40.1 N1.2, unless the relationship Is recognized under law as being fully equivalent in all respects to a traditional legal marriage and grants the parties all the same rights and duties as a traditional marriage, the cohabiting partner cannot qualify for derivative status. However, such aliens may be classified as B-2 visitors, provided they are otherwise qualified for B classification. This is true for both opposite and same-sex partners. -------------------------------------------------------- ACCOMPANYING ONE'S PARTNER IS COMPATIBLE WITH B-2 STATUS --------------------------------------------------------

Jacob Imm

New member
B2 VISA

As you can see from my response, I did mention that it might be a valid reason to obtain a tourist visa. Remember that you can only stay 6 months on a b1/b2 with one possible extension. That will not solve the problem long term. In addition you still need to overcome section 214(b), the main reason why most tourist visas are being denied.​

למעלה