באיזה טופס אמור חולה סרטן

קוסטיקה

New member
באיזה טופס אמור חולה סרטן

להגיש תביעת נכות לביטוח הלאומי? אני צריך את מספר הטופס כי לא הצלחתי לזהות אותו באתר של הביטוח הלאומי... אני זוכר שהעובדת הסוציאלית אמרה לי טופס חום. וואלה? ודיר בלאק
מישהו עונה לי לשאול בחוסן/בביטוח הלאומי/ את העו"ס וכדו'... את כל אלא אני יודע בעצמי...

באיזה תביעה מדובר?

אני אמנם גרה בחו"ל אבל אני עדיין משלמת ביטוח לאומי, למקרה שנחזור לארץ מתישהוא. אפשר לשאול באיזה תביעה מדובר ? מגיע לנו איזה מענק או שרק למי שעובד בארץ?

קוסטיקה

New member
אני ממש מבין קטן בעסק הזה...

הבנתי שחולים ב... יכולים להגיש בקשה להכרה בנכות, ובאם החלטת הועדה בביטוח הלאומי מכירה בתביעתך, את/ה זכאי לקיצבה ואי אלו הטבות שעשויות לנבוע מעובדה זו כאשר אתה בא מול גורמי מימסד אחרים. זהו אבל ממש ממש בגדול.

blg

New member
ביטוח לאומי "מעניק" 100% נכות

במהלך הטיפול. 100% נכות מזכים אותך בקיצבת נכות (1700 ש"ח לפני הקיצוץ) ואם אתה/את זקוקים לעזרה בבית/במקלחת/לאכול וכו'. יש קצבת שרותים מיוחדים (עוד 1000) חוץ מזה - אפשר לקבל תו נכה לרכב הנחות בארנונה 85% - ועריות מנסות להתחכם. הנחות וקדימות ברישום ילדיםלמעונות הנחה (מצחיקה) מבזק. רוב ההנחות כרוחות בטירטור מעצבן בין משרדי הממשלה השונים, מצד שני הפקידים מאוד נחמדים למי שיש לו סרטן (נסיוני שלי לפחות) ואין לי מושג לא באיזה טופס מדובר ולא אם יש צ'ופרים למי שחי בחו"ל. וגם... יש שיקום - מי שלא למד לפני יכול ללמוד אחרי הטיפולים במימון די יפה של בט"ל. בהצלחה.

מזי א

New member
ביטוח לאומי

big יקר, קצבת הנכות ניתנת רק אם לא עובדים ואין ימי מחלה ממקום העבודה, במידה וכן עובדים, יש את הועדה של מס הכנסה המעניקה פטור ממס ,בד"כ לתקופה של שנה. קצבת שרותים מיוחדים, אני עדיין ממתינה לתשובה היקרה שלהם מאוקטובר 2002, כי אני המשכתי לעבוד במהלך הטיפולים, ולא קיבלתי קצבת נכות. בקשר לתו נכה, לאחר הועדה, פונים בכתב למשרד הבריאות בצרוף הפרוטוקול,רשיון נהיגה , רשיון רכב,וצלום ת.ז , והם שולחים הביתה אישור שאיתו ניגשים למשרד הרישוי, ושם מקבלים תו נכה והחזר כספי של אגרת הטסט לרכב.(לא במיידי). בנוגע להנחה בארנונה, מצטערת לאכזב אותך, אבל אתה לא צודק, מי שמקבל קצבת נכות בדרגה של 75% ומעלה, זכאי להנחה בשיעור של 80%, מי שמקבל רק את הפטור ממס הכנסה, זכאי להנחה בשיעור של 40%.וכל זה מכיוון שאני עומדת בשני צידי המתרס, גם חולה וגם עובדת ברשות מקומית במחלקה המבוקשת. יום טוב

מזי א

New member
סליחה

סליחה שפניתי אליך בלשון זכר, פשוט לא הסתכלתי בכרטיס שלך

blg

New member
ניחא זה... ../images/Emo9.gif

אבל אני נתתי פה מידע לק' ששאל בראש השירשור... אני?! כבר שנתיים אחרי, לא מבקשת ולא מקבלת כסף מהמדינה, בריאה, עובדת, אוהבת וחיה טוב. בכל מקרה המידע שנתת חשוב

מזי א

New member
../images/Emo25.gif

יקירה מסרתי את המידע לידע כללי, הבנתי כבר שעוד אנשים קוראים את הנכתב ורציתי שיידעו את המגיע. אני שמחה מאוד לשמוע שאת שנתיים אחרי, כן יירבו השנים. כל טוב לך

מזי א

New member
../images/Emo25.gif

יקירה מסרתי את המידע לידע כללי, הבנתי כבר שעוד אנשים קוראים את הנכתב ורציתי שיידעו את המגיע. אני שמחה מאוד לשמוע שאת שנתיים אחרי, כן יירבו השנים. כל טוב לך

למעלה