באיזה טמפרטורה אתם מכבסים מגבות ??

באיזה טמפרטורה אתם מכבסים מגבות ??

אומרים שכביסה ארוכה מבזבזת מים וחשמל , השאלה היא: האם כביסה קצרה (45 דקות), מנקה את המגבות כראוי, , או שבטמפרטורה נמוכה זו ,כאילו לא כובסו המגבות. אשמח לתגובות ולתובנות בנושא בתודה מראש, ממני אור.

במכונה שלי שני הדברים לא קשורים

האם אין באפשרותך לבחור בתוכנית קצרה ולקבוע טמפרטורה גבוהה? אישית אני מכבסת מגבות עם הכביסה הלבנה, בטמפרטורה גבוהה מאוד. זה מתאים לי מפני שבד"כ אין לי מכונה מלאה של לבנים אז אני מעדיפה להכניס לשם מגבות מאשר להפעיל חצי מכונה של לבנים בנפרד וחצי מכונה של מגבות בנפרד. לי נחמד שהמגבות מתנקות בטמפרטורה גבוהה, אבל בתכל'ס אם בני הבית לא חולים במחלות מדבקות לא נראה לי שיש סיבה היגיינית (להבדיל מזאת הנפשית
) להרתיח מגבות. מה כבר יש עליהן שצריך חיטוי? לא יותר ממה שיש על בגדי הגן של הילד או המכנסיים שבהם ישבתי על הכיסא שורץ-החיידקים בחדר ההמתנה בקופ"ח, שמכובסים ב-40 מעלות. אבל אם אפשר תובנה - אני בעד לחסוך, באמת, אבל יש דברים שהם "שימוש הכרחי" ולא נראה לי נכון לנסות ולחסוך בהם. אם צריך לעשות כביסה, וצריך לעשות אותה בטמפרטורה גבוהה, אז עושים כביסה בטמפרטורה גבוהה ומנצלים את כמות המים וכמות החשמל הנדרשת. אפשר לחסוך מים ע"י זה שלא משקים גינה, לא שוטפים את האוטו בצינור וסוגרים את הברז בזמן צחצוח השיניים. אפשר לחסוך חשמל ע"י כיבוי אורות בחדרים שבהם לא נמצאים, מזגן על טמפרטורה של 24 מעלות וכו'. אבל כמו שלא תתחילי להתקלח רק פעם בשבוע בשביל לחסוך מים, או תשבי בחושך כדי לחסוך בחשמל, באותה מידה נראה לי מוגזם לא לכבס מה שצריך בטמפרטורה הדרושה ובכמות המים הדרושה.

b o t t e n

New member
שמעתי שיורד לכם מלא גשם.

אפשר להתקלח במרפסת עכשיו
ובקשר לכביסה. אני מפרידה לבן, ציבעוני, בהיר, מגבות ותחתונים. מגבות ותחתונים נכנסים ל-40 מעלות לשעה עבודה. וכל השאר על תוכנית שנקראית "קוויק 30" יענו שלושים מעלות בחצי שעה. אז זה מתאים לחצי מכונה. אני גם שמה חצי כמות מחומרי הכביסה.

50-60

אמא אומרת שבגדים רגילים אפשר 30-40 אבל מגבות שמצטברות בהן בקטריות צריך טמפרטורה יותר גדולה. טיפ: להשרות מגבת חדשה במים קרים עם סבון לפני כיבוס ראשון. גם עושה אותה "פלאפית" יותר וגם תמנעי ממשהו שקרה לי - מגבת ירוקה חדשה שהורידה צבע על כל שאר המגבות ועשתה אותן ירוקות.

p i n o k y o

New member
ממה שהסבירו לי...

אבקות הכביסה של היום יותר חזקות ויעילות ממה שהיה בעבר. הן עושות את העבודה מצויין גם בשלושים מעלות. כביסה בשלושים מעלות גם חוסכת חשמל, גם יוצרת פחות אבנית במכונה ומאריכה את חייה, וגם שומרת יותר על אורך חיים לבגדים. אורך חיים של בגדים נשמר יותר גם אם לא משתמשים במייבש. אני מכבסת את כל הבגדים בשלושים מעלות. מגבות אני מכבסת בארבעים מעלות, יותר בשביל הפסיכולוגיה שלי. אני אישית נמנעת ככל האפשר ממייבש (רק למקרי חירום לפני נסיעות למשפחה לסופ"ש), בקיץ תולה בחוץ לייבוש ובחורף בתוך הבית. ואגב, אם תולים בבית ריח המרכך נשמר יותר חזק ולאורך זמן ולא מתנדף כמו אצל כביסה שתלוייה בחוץ וסופגת את הריחות שבחוץ.

lora bel

New member
אצלי המגבות רק בהרתחה

ואז למייבש כביסה לבנה 60 מעלות צבעונית 40 מעלות מצעים 60 מעלות ללא קשר למעלות אני יכולה לבחור תוכנית קצרה/ארוכה/השריה שהיא עוד יותר ארוכה..

40 מעלות

ואני לא רואה שום סיבה לכבס במים חמים יותר מזה. כולה מגבת... התוכנית שלי לוקחת שעה וחצי מינוס והבגדים יוצאים נקיים.

למעלה