באיזה מדיטציה אתם משתמשים? בהתאם לשאלה להתפתחות רוחנית. בנוסף, האם אתם מעוניינים שאארח בפורום מומחה מדיטציות שיענה/תענה על שאלות בנושא? כשאתם מתארים את המדיטציות נסו- לומר את שם השיטה או מקורה, לציין ספר שממנו זה מגיע ולספר מה אתם חווים.
מדיטציה רגילה ששידרגתי../images/Emo13.gif ../images/Emo221.gifישיבת לוטוס (מיזרחית כשכפות הרגליים למעלה), עיניים עצומות והיתרכזות במה שאני רוצה. אני יכול להגיע ל15 דקות! לאחרונה שידרגתי אותה באמצעות ניסיונות *להרגיש* את מה שאני רוצה. בנוסף גיליתי שמה שחשוב זו ישיבה בה ארגיש נוח: לא שכיבה כי אז ארדם ולא עמידה כי אז אהיה עסוק בלישמור על שיווי מישקל. כמובן שאני מישתמש גם בחיצלולים וכוחו של התת-מודע../images/Emo45.gif. אני מרגיש שזה עובד, טיפה-טיפה אבל שני ליטרים. אני בעד אירוח מומחה כל עוד הוא לא מיתמחה במדיטציה מסויימת וגם מוכן ליסבול תחרות - לפרגן לאחרות.
האמת שמנסיוני עם ישיבת לוטוס זה באמת לא תמיד הכי נוח. כלומר, לא היתה פעם שלא נרדם לי איזשהו חלק בכף רגל, ולי כן יש גמישות שמאפשרת את זה ובלה בלה בלה. העיניין הוא שמצאתי אותה מקרקעת משהו, ובניגוד מוחלט למה שאמרתי לפני שניה על הרגל הנרדמת עושה זרימה יותר טובה בגוף. או לפחות זרימה בכיוון מאוד מסויים.
זה לא ממש משנה אם השיטות מודרניות או מימי הביניים, העיקר התוצאה../images/Emo13.gif אלו שיטות שלמדתי עוד מגיל 8 בערך ככה שאותן אני מכיר ואיתן נוח לי, זה לא שחיפשתי במיוחד את הדברים הכי מודרניים.
לאחרונה ניסיתי לראשונה מדיטציה בישיבה מזרחית, בניגוד למדיטציות בשכיבה שנהגתי לעשות עד כה. ההבדל עבורי היה משמעותי ביותר. הרגשתי כל חלק בגוף בצורה הרבה יותר חדה ומכווננת. בשיכה הגוף הרגיש "מפוזר" so to speak. מאוד הייתי רוצה שיתארח מומחה בסוגי מדיטציות שונים ויחלוק מחוכמתו וניסיונו.
בקשר למדיטציה: יש איזו שיטת מדיטציה שחופשייה במידה הכי אפשרית מדת\dogma\פלאף של ניו אייג' ואפשר ללמוד אותה ולתרגל לבד בלי מאסטרים ובלי להקדיש לזה 23 שעות ביממה? אני שוקל ללכת על פי הספר "מדיטציה כל אחד יכול" שעוד התחלתי לפני יותר משנה, אבל הוא נראה לי חסר, למיטב הבנתי המועטה. אני יודע שמדיטציה זה לא מדע טילים, אלא זה שואף להיות ההפך, ועדיין...
ויפאסנה אתה יושב בנוח ובצורה זקופה מספיק כדי לשמור על עירנות ולשמור על זרימה טובה של דם. נושם. מתרכז בתהליך הנשימה. וזהו. אם המחשבות שלך נודדות, או שאתה צופה בהן בצורה מרוחקת ונותן להן לחלוף, או שאתה פשוט חוזר לנשימה. עד לפעם הבאה שאתה כבר לא מתמקד בה. יש גם טכניקה בשם 'הליכת שועל' שמקורה בתרבות האינדיאנים. היא מדיטטיבית ואקטיבית ומהווה כלי משמעותי ביותר לטיולים בטבע. אותי לימדו הליכת שועל שנעשת ביחדעם 'ראיה רחבה' (splatter vision) שהיא לכשעצמה מונעת ממך לחשוב, כל עוד אתה נמצא בה. ככה אתה מתמקד במגע כפות רגליך על האדמה וגם בצורת הראיה שלך. ככה קל יותר לנקות את הראש ממחשבות ולשים לב למתי שהריכוז מתחיל לנדוד. יש גם כל מני מדיטציות מהנות של אושו, הוראות לביצוען באתר הראשי שלהם ואת הטרקים והמוזיקה לכל מדיטציה אפשר להוריד מאי מיול ../images/Emo3.gif
יש כל מני סוגים של נשימות יש נשימה שהיא נמוכה ויש נשימה גבוהה , יש קצב לנשימה, יש מרקם . יש נשימות ממושכות ,מעגליות, ללא הפסקה ש נשימות עם הפסקה (6,2,6,2) ביוגה יש סקשן שלם שנקרא "פראנאימה" שעוסק ספציפית בנשימות , גם פיסיות וגם אנרגטיות.
בגדול מדיטציה זה דבר אחד לשבת בשקט ולהשקיט את המחשבות . לעומת זאת יש הרבה סוגים של יוגה , ראג'ה יוגה למשל שהיא תיאורטית\דמיון מודרך , האטה יוגה שזה מגוון תנוחות שדורשות גמישות ועוד ועוד...
מתחילה בנשימות ויפאסאנה וממשיכה בדימיון מודרך לפי הצורך. הדרכתי בעבר חוג קבוע במרתף 10 בחיפה למדיטציה, יש לי המון טכניקות אבל הויפסנה הכי טובה לי כרגע.