באיזה מילוי כדאי להשתמש

באיזה מילוי כדאי להשתמש ../images/Emo35.gif

אני גרה בבית קרקע בעל מפלס אחד, הגבוה בכ-60 ס"מ מהקרקע סביבו. כרגע אני בתהליך בניית מרפסת כתוספת לחזית הבית(4מ´ על 3מ´)- יצקתי חגורה בצורת ח´ כבסיס ועליה שתי שורות בלוקים חגורים השאלה היא באיזה חומר להשתמש (למשל חול,חצץ,חול מחצבה וכו´)למילוי החלל שנוצר עד לריצוף(ברור לי אגב שממש מתחת לריצוף תבוא שכבת חול) אך מה בשאר 50 הסנטימטרים הנותרים? לצקת את הכל לא בא בחשבון מבחנתי... ואם אמלא הכל בחול יש לי חשש שבעתיד תהיה תזוזה של הריצוף אשמח לתשובה וערב נפלא שיהיה

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלמילוי משטח מרפסת

ישנן שתי אפשרויות למילוי משטח המרפסת האחת מילוי של חול מחצבה מהודק היטב ע"י מים ומכונת הידוק אפילו קפצן הדרך השניה היא למלא חלק בחול מחצבה להדק טוב לצקת שיכבת בטון של 15 ס"מ עם רשת ברזל 8 מ"מ 10 על 10 ועל זה לעשות את הריצוף שזו הדרך הדרך הנכונה והטובה ביותר אין ספק שחייב להיות מצע קשה מתחת לריצוף אחרת הריצוף ינוע במשך הזמן יש לזכור וגם לדעת אסוג הקרקע שבה מדובר מאחר וכל קרקע מתנהגת אחרת אם תירצי פרטים נוספים והמלצות נוספות אני כאן

BOLDER

New member
זה יפה אבל לא כ"כ נכון

כדי לקבל קישור נכון בין קורת היסוד לחגורת הבטון מעל הבלוקים יש למקם עמודון במידות 20X60 לפחות עם ברזל מצולע 10 - 4 יח´ לעמוד. יש לקשור בין העמודים לבין הרצפה. ניתן להחליף את המילוי הסופי ולא להדק ע"י שימוש בקלקרים ליציקה (ארגזים) כך ניתן ליצור ניתוק בין המילוי לבין המשטח. רצוי ועדיף כי אם האדמה הינה מתנפחת ימנע סיכוי לסידוק הפלטה. עדיף להשתמש ב2 רשתות עליונה ותחתונה לשמירה על חוזק.

למעלה