באיזה מכללה ואיזה מסלול כדאי ללמוד???

heavyrain

New member
באיזה מכללה ואיזה מסלול כדאי ללמוד???

שלום, אני מתלבט בין קורס מנהל תיקים לבין יועץ פנסיוני...המליצו לי יותר על יועץ פנסיוני עקב כך שזה תחום יותר מבוקש כיום בשוק ודברים נוספיםץמה אתם ממליצים? שאלה שניה היא איפו ללמוד - כרגע אני מתלבט בין "מכללה למנהל רמת גן" לבין "מכללת מיטב"...??? תודה
 

noam4u

New member
מה ללמוד ואיפה ללמוד - סיכום הדברים

היי קודם כל לגבי המקצוע. אמנם עכשיו יש ביקוש רב ליעוץ פנסיוני, כי שוק ההון קצת בקנטים, אבל צריך לזכור שאם אתה מתחיל ללמוד, אתה צריך לשאול את עצמך, למה יהיה ביקוש בעוד שנה... לדעתי הכי טוב ואני אישית תמיד ממליץ, לעשות את המסלול המשולב. גם ניהול תיקים וגם פנסיוני. הסיבה לכך היא כי רישיון משולב יאפשר לך להיות "מנהל פיננסי", שיכול לתת מענה לכל שאלה של לקוח. בארה"ב עובדים בצורה של יועץ פיננסי, שמעורב בכל הדברים, ואני לא רואה סיבה שזה לא יהיה גם בארץ. אגב, שים לב שגם בבנקים, מכשירים את יועצי ההשקעות להיות גם יועצים פנסיוניים, בין השאר בראיה של אדם שידע לתת מענה כולל. אם אתה שואל אותי - לך על מסלול משולב. שווה את התוספת בכסף, אם כבר משלמים אז לפחות שיהיה הכי שימושי והכי טוב. לגבי איפה ללמוד... אל תתלבט בין מכללות אלא בין כמה פרמטרים: כמות שעות - כמה שעות נותנים לך בקורסים - יש חשיבות רבה לכמות השעות ולתרגול שמשולב בקורסים. תרגול זה דבר הכרחי למעבר הבחינות, אשר הופכות ונהיות קשות יותר חומרי לימוד - האם נותנים לך חומרי לימוד מסודרים (לדוגמא ספרים) או רק חוברות או מצגות. כמות תרגילים - כמה תרגילים משולבים בחומרי הלימוד, כמה מתרגלים בכיתה והאם יש עוד תרגילים רבים לתרגול בבית (לדוגמא פרקי תרגול או אתר אינטרנט לתרגול עצמי נוסף) נוחות הגעה - איפה אתה גר? כמה נוח לך להגיע לכל מקום ולשעות הלימוד הרלוונטיות והכי חשוב - צוות המרצים. מי מלמד? כמה ניסיון יש לו? האם הוא מרצה את הקורס בפעם הראשונה ומה אחוזי המעבר של המרצים. יש מכללות שאני יודע שעכשיו שיבצו מרצים מתחילים בקורסים שונים, וצריך לבדוק את זה טוב טוב. שווה לחפש קצת בגוגל את שמות המרצים שמציעים לך. אל תתפשר על "אין שם למרצה", "לא שיבצנו עדיין" וכו' וכמובן, מחיר - לא תמיד יותר יקר זה יותר טוב. לפעמים זה רק בגלל שלוקחים כיתות יותר "מפוארות" או מנצנצות, ותכלס - אין לזה משמעות. לימדתי גם בכיתות של תיכון (לדוגמא גמנסיה הרצליה) וגם בכיתות מפוארות. אין הבדל! זה חרטה. אולי זה נותן הרגשה יותר טובה כי מראים לך "יוקרה" אבל מה אתה צריך? כיתה ממוזגת, שולחן, כיסא נוח. מעבר לזה, זה תלוי בך, במרצים ובחומרי הלימוד. אני לא אמליץ על מקום ספציפי כי אני עובד עם חלק מהמקומות, אבל אני ממליץ לך טוב טוב לבדוק את הפרמטרים שציינתי ולפי זה להחליט. אשמח לענות לעוד שאלות גם פה, גם בפרטי וגם במייל. שבת שלום נועם
 

heavyrain

New member
איפה ללמוד

תודה רבה לך ושבת שלום! לגבי המסלול הבנתי.אני אלך על משולב. לגבי מרצים ו תרגולים לא ממש התעניינתי כי לא ידעתי שזה חשוב לקורסים האלה .רק לגבי מחיר ומקום.פשוט כשבדקתי בגוגל זה נתן לי רק אפשרויות מרכזיות של מככלת רמת גן או מכללת מיטב...יש בהם כמובן הפרש במחיר בערך 2000 ש"ח כאשר שניהם באותו מקום ברמת גן.אני גר באשדוד וזה קצת רחוק.הייתי מעדיף לדעת א יש משהו יותר קרוב..למרות שאם אין ברירה אז אני אסע..אך לא בדקתי מי מרצים וגם כמה תרגולים יש ןכו' אולי בגלל זה יש הבדל למרות שכמו שאמרתה זה יכול להיות בגלל כיתה עצמה או דברים נוספים. איזה מקומות עוד אתה מכיר שמעבירים את הקורסים האלה .אני מבין שאתה לא יכול להמליץ אבל לפרט שמות המוסדות (המכללות)...אני פשוט לא מכיר.אשמח לדעת?
 
שמות מוסדות

ממה שאני יודע יש את מכללת ר"ג, מיטב ומגמות ועכשיו אולי תהיה גם מגדל (שהציעה לקלוט את תלמידי משב). יש עוד כמה מקומות קטנים שקמים ונסגרים מעת לעת (כבר לא בקיא בשמות שלהם). מנסיון אישי של מישהו שגם היה אחראי בעבר על אנשים שלמדו במכללות (בין היתר בשוק ההון) מטעם מקום עבודה גדול, אני ממליץ יותר על מיטב ומגמות מאשר על האחרים. מסכים עם מנהל הפורום לגבי נושא מסלולים משולבים פנסיוני ופיננסי כי שם העתיד, אם כי כרגע בטווח היחסית קצר נראה שהעבודה בתחום קצת יותר מוגבלת.
 

noam4u

New member
תשובות

היי יש הרבה מכללות. אל תלך לפי גוגל, כי כל מה שזה אומר זה כמה הם שילמו לפרסום... מבין שתי החלופות שהועלו פה, אני אישית ממליץ בחום על מגמות. מכללה גדולה וותיקה עם מרצים מאוד מנוסים (אין לי קשר לשתי המכללות שהוצעו). אם אתה בודק, אז תבדוק גם בלשכת סוכני הביטוח ובאקדמיה לפיננסים של מגדל. בשניהם אנחנו מרכזים אקדמית את המסלול ואני יכול להיות רגוע שהמרצים מצויינם וחומרי הלימוד הכי מקצועיים. אבל אני משוחד....
 

heavyrain

New member
ועוד שאלונת קטנה לגבי פטורים

תודה רבה!!!!! נבדוק את המוסדות האלה... עוד שאלה שרק אמרו לי ככה באופן כללי וכמו שהבנתי שאף אחד עוד לא סגור...לגבי הפטורים למי שיש תואר.אני אמור לסיים תואר בכלכלה עוד חודשיים והבנתי שממאי 2010 הם רוצים לבטל את הפטורים. מה שרציתי זה לגשת לבחינות באתיקה ויסודות ביטוח בנובמבר ככה ובמאי למקצועית א'.ואז לב' ופנסיוני גמר.עכשיו יש כאלה שאומרים שאם ניגש במאי עדיין ניהיה זכאים לפטורים ולבחינה רגילה במקצועית ואחרים אומרים שלא בטוח ושאולי יאחדו בחינה במקצועית לבחינה אחד קשה ממאי ושאז נצטרך לגשת לבחינה קשה.לא נראה הגיוני נכון...אשמח לדעת מה אתם חושבים ויודעים על זה?
 

noam4u

New member
עזוב שטויות

עזוה שטויות. קודם כל תחליט אם זה מה שאתה רוצה. אם כן, עזוב אותך משמועות וכל מיני דברים לא סגורים. יש הצעה לשנות את מבנה הבחינה אבל שום החלטה עדיין. וגם לא ישנו כלכך מהר ויתנו התראה. אם יש לך תואר ופטורים, עדיף לך לעשות עכשיוכי אם יהיה שינוי - הפטורים לא יהיו שווים שום דבר. אם אין לך פטורים - בכל מקרה אם תתחיל לעשות עכשיו אז תסיים לפי השיטה הישנה כי תהיה תקופת ביניים. אז בקיצור - מה זה משנה?
 
הרושם שלי ממגדל

זה שהחברה הזו לא ממש מצליחה לפתוח קורסים בקצב סביר. כשהבחור שעבד תחתיי במקום הקודם בדק אותם לפני כמה חודשים עבור עובדי הארגון זה היה נראה כאילו הם מפזרים הבטחות עם תאריכים וכו' אבל לא מצליחים לספק את הסחורה וכל הזמן דחו ודחו את הקורסים. אני גם לא מאמין שהם ימשיכו עם המיזם הזה לאורך זמן. אני "חי" את חברות הביטוח ואם לשפוט לפי הדוחות של מגדל שוקי הון שמחזיקה את המכללה הזו, זה רק שאלה של זמן עד שיחליטו לסגור אותה (אם כי במקרה שלהם להבדיל ממשב אין לי ספק שהם לא יפשטו רגל ויכבדו את הההתחייבויות שלהם לתלמידים). זה לא בליבה העסקית שלהם ואני בספק רב אם זה רווחי שם.
 

noam4u

New member
מהיכרות עם הנפשות הפועלות

המכללה הוקמה כבר מזמן והם רק מרחיבים בכל פעם את הפעילות. מה שחשוב הוא הגוף שעומד מאחורי המכללה (ובמקרה הזה - מגדל שוקי הון) שהוא גוף מכובד וותיק (וכמובן אמיד) אז אין סיכוי שהם יפשטו רגל או יעלמו לסטודנטים. חוצמזה, אין חשיבות אם הצליחו לפתוח קורסים או לא. כל המכללות ניסו לפתוח קורסים שלא הצליחו בסופו של דבר (כולל כל המכללות הכי גדולות), זה תלוי בשיווק ובמצב. במקרה הזה - יפתחו קורסים כי מדובר על כמות גדולה של אנשים ועל רצון (ויכולת) להפוך למכללה הגדולה בשוק. ברגע שהתקבלה החלטה - אי אפשר לערער עליה.... בהצלחה לכולם!
 
אני קצת חולק עליך בנושא הזה

כשגוף מבטיח הבטחות ולא עומד בהן יש לזה חשיבות רבה בעיני. אנשים שנרשמים לקורס ובטח חברות ששולחות עובדים לקורס, מתכננים את הלו"ז של הקורס ביחס לעוד כמה התחייבויות שלהם בעבודה ובחיים. מקום שלא מצליח לפתוח קורסים ולמלא כיתות זה מקום מאוד בעייתי מבחינתי - במיוחד שהוא דוחה את פתיחת הקורס כמו שמגדל עשו בשנה האחרונה לא מעט (אני לפחות מעודכן עד לפני כמה חודשים). אם היו פותחים גם קבוצה קטנה ולא מחפשים למלא את הכתיבה גם במחיר הפרת הבטחות לתלמידים. לגבי פשיטת רגל - כתבתי בעצמי שהם לא יפשטו רגל, אבל אני מניח שהם פשוט יסגרו את הפעילות כי גם גוף כמו מגדל לא יחזיק עסק הפסדי לאורך זמן. אני לא רואה סיבה להמר עליהם כשיש מכללות ותיקות ומצוינות כמו מיטב ומגמות (להבדיל לתלמידי משב הם כמובן מציעים את ההנחה הגבוהה ביותר אז עבורם קשה לי להתווכח - ברור שלא הייתי משלם מחיר כפול פעם שניה כדי ללמוד).
 
למעלה