מה ללמוד ואיפה ללמוד - סיכום הדברים
היי קודם כל לגבי המקצוע. אמנם עכשיו יש ביקוש רב ליעוץ פנסיוני, כי שוק ההון קצת בקנטים, אבל צריך לזכור שאם אתה מתחיל ללמוד, אתה צריך לשאול את עצמך, למה יהיה ביקוש בעוד שנה... לדעתי הכי טוב ואני אישית תמיד ממליץ, לעשות את המסלול המשולב. גם ניהול תיקים וגם פנסיוני. הסיבה לכך היא כי רישיון משולב יאפשר לך להיות "מנהל פיננסי", שיכול לתת מענה לכל שאלה של לקוח. בארה"ב עובדים בצורה של יועץ פיננסי, שמעורב בכל הדברים, ואני לא רואה סיבה שזה לא יהיה גם בארץ. אגב, שים לב שגם בבנקים, מכשירים את יועצי ההשקעות להיות גם יועצים פנסיוניים, בין השאר בראיה של אדם שידע לתת מענה כולל. אם אתה שואל אותי - לך על מסלול משולב. שווה את התוספת בכסף, אם כבר משלמים אז לפחות שיהיה הכי שימושי והכי טוב. לגבי איפה ללמוד... אל תתלבט בין מכללות אלא בין כמה פרמטרים: כמות שעות - כמה שעות נותנים לך בקורסים - יש חשיבות רבה לכמות השעות ולתרגול שמשולב בקורסים. תרגול זה דבר הכרחי למעבר הבחינות, אשר הופכות ונהיות קשות יותר חומרי לימוד - האם נותנים לך חומרי לימוד מסודרים (לדוגמא ספרים) או רק חוברות או מצגות. כמות תרגילים - כמה תרגילים משולבים בחומרי הלימוד, כמה מתרגלים בכיתה והאם יש עוד תרגילים רבים לתרגול בבית (לדוגמא פרקי תרגול או אתר אינטרנט לתרגול עצמי נוסף) נוחות הגעה - איפה אתה גר? כמה נוח לך להגיע לכל מקום ולשעות הלימוד הרלוונטיות והכי חשוב - צוות המרצים. מי מלמד? כמה ניסיון יש לו? האם הוא מרצה את הקורס בפעם הראשונה ומה אחוזי המעבר של המרצים. יש מכללות שאני יודע שעכשיו שיבצו מרצים מתחילים בקורסים שונים, וצריך לבדוק את זה טוב טוב. שווה לחפש קצת בגוגל את שמות המרצים שמציעים לך. אל תתפשר על "אין שם למרצה", "לא שיבצנו עדיין" וכו' וכמובן, מחיר - לא תמיד יותר יקר זה יותר טוב. לפעמים זה רק בגלל שלוקחים כיתות יותר "מפוארות" או מנצנצות, ותכלס - אין לזה משמעות. לימדתי גם בכיתות של תיכון (לדוגמא גמנסיה הרצליה) וגם בכיתות מפוארות. אין הבדל! זה חרטה. אולי זה נותן הרגשה יותר טובה כי מראים לך "יוקרה" אבל מה אתה צריך? כיתה ממוזגת, שולחן, כיסא נוח. מעבר לזה, זה תלוי בך, במרצים ובחומרי הלימוד. אני לא אמליץ על מקום ספציפי כי אני עובד עם חלק מהמקומות, אבל אני ממליץ לך טוב טוב לבדוק את הפרמטרים שציינתי ולפי זה להחליט. אשמח לענות לעוד שאלות גם פה, גם בפרטי וגם במייל. שבת שלום נועם