באיזה עולם אנו חיים?

תולי 1

New member
באיזה עולם אנו חיים?../images/Emo57.gif../images/Emo107.gif../images/Emo119.gif

בטבע כל פרט דואג להישרדותו והישרדות צאצאיו. בחברות מלוכדות כמו של הדבורים, הצרעות, הנמלים - לפרט אין "חיים פרטיים". המימוש שלו הוא בדאגה לזולתו. כל יצור יודע למה הוא שם ומהו מקומו בעולם. אפשר לומר שחייהם נטולי חלומות, שכן המימוש שלהם הם טוטאלי. החלום הוא נחלת האדם. החלום והדמיון. בחברה האנושית כשילד גדל הוא שומע כל זמן: "מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול?" כולם מסתובבים עם שקים של חלומות על הגב. אבל מי חולם? - רק מי שישן. מי שמתעורר רואה רק את מה שיש. עכשיו אפשר להתבונן באמת. מה יש, מה יש מאחורי עיניים של יצור אחר? בכל פעם שמביטים בעיניים של האחר קורה לנו משהו, אנחנו מתחילים להשתנות, מתחילים להרגיש כל מיני דברים. אחד הדברים שאנשים הכי מפחדים ממנו זה להסתכל בעיניים של מישהו אחר. בלי פחד, בלי מילים. כשאדם רוצה לתאר לאדם אחר חוויה מיוחדת במינה, פתאום נגמרות לו המילים. הוא מחפש, ומחפש, מילה שתתאר את ההרגשה שלו, כדי שהשני יבין, איכשהו, למה הוא מתכוון. החיות עושות את זה כ ל ה ז מ ן . בעין של חמור, סוס, כלב, תרנגולת - יש משהו שמדבר אליך יותר ממילים. הם אומרים לנו משהו, ועם זאת יש במבט הזה מין השלמה, שמה שהם משדרים לא מובן לנו. אבל הם סולחים לנו. למה? לא מגיע לנו שיסלחו לנו. הרי אנחנו בני אדם, נזר הבריאה -היינו צריכים להבין יותר, להרגיש, לרחם. אז מי אנחנו? כמה הצעות: א. אלה שבראש שרשרת המזון. ככה סתם? - תשובה שלא מספקת אותי. ב. הכי חזקים? - לא לאורך זמן... כל אחד מאתנו יוכרע בסופו של דבר על ידי איזה חיידק מיקרוסקופי, או כדור נחושת זעיר, או גוש מתכת שמחובר להגה בידיו של אדם אחר. ג. נבראנו בצלם אלוהים? – בחייכם, תעזבו את אלוהים בשקט. הוא שלח אותנו לכאן בשביל שהוא יוכל לנוח קצת אחרי העבודה המושלמת, הבלתי נתפסת למוח הקטן שלנו, של מה שהוא ברא; המציאות הרי עולה על כל דמיון. אז נעזוב את הסוף של החיים. מה יש באמצע? מה, במה נשאר לנו להיאחז? - בהתחלה באמצע ובסוף - ברגש. אבל הרגש רק מפריע ל"התקדמות" שלנו... "במדע אין רגש", אמר פרופ´ אבינועם רכס, ויויסקטור נודע. למה הוא התכוון? הוא התכוון שהרגש מעכב ומפריע למדע למצוא פתרונות שיביאו מזור לתחלואי האנושות. מהן המחלות האלו שמפריעות לנו ליהנות מחיינו: מחלות כרוניות שנובעות מאורח חיים לא בריא, שיכולנו למנוע אותם אם היינו לוקחים אחריות מלאה על הבריאות שלנו ולא משאירים אותה בידי הרופאים; פגמים מולדים שנולדנו אתם - אשר דרך ההתמודדות אתם יש לנו הזדמנות לעשות תיקון לנשמותינו, להעריך מחדש מהי היכולת לקבל עזרה, והמשמעות של גוף שלם ולא פגום. האם אפשר ללמוד זאת דרך הריסה של גוף אחר מושלם, של קוף או כלב, או חזיר? מה הטעם, לשם מה? בשביל להרוויח עוד כוס קפה בבוקר, עוד קרואסון, עוד אורגזמה, עוד חיוך? מתאים לכם לחיות ככה?
 

Michelle1

New member
מסכימה לחלוטין

פעם שאלה אותי מישהי "מה מותר האדם מהבהמה?" מצאה את מי לשאול, נתתי לה הרצאה שלמה על כך שלא, טעות מהותית ביסוד המשפט הזה כי אני חושבת חד משמעית שמותר החיה מן האדם. אנחנו לא הרבה יותר מפרזיטים שרואים את העולם כנכס פרטי ואת דייריו ומשאביו בראי הציני של הניצול. אני מסכימה איתך בנושא יכולתן הטלפטית המדהימה של החיות. אנחנו הם המוגבלים שאיבדנו יכולת זו כפי הנראה בד בבד עם רכישת השפה המילולית, שהרחיקה אותנו מן השפה האחרת: הטלפטיתת הנעלה יותר והקשובה יותר לצרכיהם של אחרים לגבי יכולת הסליחה והמחילה האדירה שהחיות מפנות כלפינו. נראה לי לא פעם, כי איננו ראוים. אבל הם, גדולים מאיתנו, חיים בהרמוניה עם העולם, לא כמונו שרומסים את העולם. באופן אישי, אני מנסה לחיות כל יום, כך שאהיה ראויה לסליחה ולאהבה שלהם. אני לא מנסה לשנות את העולם אבל אני כואבת את כאבו ודואגת לפחות ב-ד´ אמות שלי, לעזור, לשקם לאהוב, את אלה שהעולם האנושי התאכזר אליהם. כמה שלא אעשה, אני יודעת, שאני עדיין בחובה כלפיהם ולא להיפך.
 
אם מישהו ראה את מטריקס...

היה קטע מסוים לקראת הסוף שהמכונה-הסוכן יושב מול מורפיוס ואומר כמה משפטים כל כך נכונים על בני האדם: "ניסיתי לסווג את בני האדם. בתחילה חשבתי שאתם יונקים, אבל כל יונק על הפלנטה הזו מפתח סוג של הרמוניה עם הסביבה. הוא ניזון ומזין אותה. לעומת זאת אתם, בני האדם, פולשים לתוך שטח, הורסים אותו, מכלים את כל אוצרות הטבע שבו ולכשסיימתם, אתם נוטשים אותו ועוברים לשטח הבא. ישנה רק צורת חיים אחת על הפלנטה הזו המתנהגת לפי הסטנדרטים האלו, והיא - נגיף. אתם הנגיף של הפלנטה הזו, אתם המחלה ואנו התרופה" כל מילה שאוסיף תהיה מיותרת. גלעד.
 

AmitKar

New member
תהיה לגבי קריאת מחשבות

מה שכתבת נורא מעניין - מסכים עם כל מילה במיוחד עניין אותי הקטע של המבט שמנסה להסביר משהו מישל קישרה זאת לקריאת מחשבות אך אבקש ברשותכם להגיד שזו "קריאת רגשות" (כי אין לי מילה יותר טובה. כמו שתולי אמרה בהודעתה. בכלל בעניין של מילים דעתי שהם ריקות מתוכן ומהוות סמלים לכוונה, הרגשה ומחשבה שעוברות בראש ובלב. אך זהו כבר נושא אחר) אני לא יודע איך להתחיל אז פשוט אתחיל ללא התחלה: קריאת מחשבות יכולה להתבצע (מילה לא מתאימה) לדעתי ע"י מחשבה מאוד "חזקה" שאפשר לומר שהיא כאילו "ממגנטת" את המחשבות שהיא רוצה המחשבה החזקה יכולה להיות גם מהצד הנקרא במחשבותיו ולא הקורא אותו דבר על רגשות אך דבר אחד מעניין ברגשות לפי דעתי בהחלט אפשר להגיד מחשבות=רגשות ולהפך אז מדוע אנחנו מתייחסים לרגשות בצורה שונה? מכיוון שאלה מחשבות הרבה יותר "חזקות" ומאוד שונות מרוב המחשבות העולות לנו לראש מאוד מסוכן לקרוא מחשבות של מישהו (להבדיל מהבנת מחשבות שזה דבר שונה לגמרי - שזה מה שקורא עם החיות) כי הם יכולות להשפיע על הקורא ועל רגשות, בכלל אין מה לדבר אך כאשר למישהו יש רגש כל כך חזק הוא יכול להבין רגשות של מישהו אחר וגם אותו הרגש עובר לכל מי ש... אני יודע איך להגיד... מסתכל נקרא לזה ככה. אצל בעלי החיים בניסויים, משקים מתועשים וכו´ יש רגשות כה עזים של פחד, אימה, עצב, סבל, ועוד רגש אחד שאין שום סיכוי לתאר אותו במילים אבל בנוסף לכל, יש תקווה. אבל היא כל כך קטנה שבקושי שמים לב אליה כאשר אנשים יסתכלו בעינהם של בעלי החיים (העיניים מדברות הרבה יותר טוב מהפה) אותם הרגשות שהזכרתי יעברו אליהם. פתאם אנשים ירגישו לרגע חלק ממה שבעלי החיים מרגשים, והם כמובן - ירתעו מזה. אך אנשים חזקים בנפשם, שמסוגלים להזדהות עם הזקוקים לעזרה יכולים להמשיל ולהסתכל לחיות (ולמציאות) בעיניים ואז, כאשר רואות החיות (והמציאות) שמישהו מסוגל להתמודד אם מה שעשו להם צצה התקווה הקטנה ואז עוברת גם התקווה עם כל הסבל, העצב, הפחד והכי חשוב: הרגש שלא יודע איך לתאר אותו (אבל אני בטוח שאתם מבינים) לא הצלחתי להעביר את מה שאני חושב במילים אבל אני בטוח שאם חלקכם הייתם מסתכלים עליי אולי הייתם מבינים אך ההודעה הזו די רקע מתוכן אמיתי פתחת את הודעתך עם חלומות הגעתי אתמול לזה שחלומות=מציאות ע"י תכונה משותפת שהיא זיכרון בסך הכל, חלומות הם סוג של מציאות אין דבר כזה ה-מציאות ואנחנו גם חיים בעבר ואנחנו חיים כשאנו מתים ואני מדבר ומדבר על דברים שלא קשורים לפורום ואנחנו לא חיים את מה שאנו לא זוכרים
ואגב, מצטער שאני לא כתבתי הרבה פשוט האינטרנט שלי הלך לעזעזל (ואני נוסע לעזעזל רק מחר) אשתדל לחזור מהר שלכם עמית
 

Michelle1

New member
תוספת קטנה

כוון שאני תולעת ספרים מובהקת, חלק נכבד מערימת הענק על יד מיטתי הם ספרים ומגזנים בנושא חיות. הזדמנות להמליץ על ספר, מתנצלת מראש, אין לי מושג אם הוא יצא בעברית. Animal talk נכתב על ידי Penolope Smith. ספר מרתק העוסק בתלפטיה של חיות. חלקים ממנו על גבול הפנטסטי, לדעתי, אבל חלקים גדולים נראים לי הגיוניים ומקובלים.
 

תולי 1

New member
עמית, תשובתך לקחה את לבי../images/Emo117.gif

והיא מאד קשורה לפורום הזה. אנחנו לא יכולים לשנות את העבר ואנחנו לא יכולים לשנות את העתיד. אנחנו יכולים רק לשנות את ההווה. על פניו זה נשמע לא נכון, כי מה שאנו עושים נועד לשנות את העתיד, כך אנו מקווים לפחות. אך האמת שאין זמן אחר ליצור חוץ מההווה. יש אנשים שאוכלים בשר בהנאה רבה, ובין שאר הטיעונים שהם מעלים להגנתם, לצורך הוויכוח, שמעתי לעתים קרובות את הטעון: אז מה, שנפסיק בכלל לאכול? מי אמר לך שצמחים לא סובלים כשאתה אוכל אותם. מניין לך? התשובה היא שבפרי או בירק מצוי הגרעין, וכדי לחשוף את גרעין, שהוא ההמשכיות של הפרי, צריך לאכול אותו כדי שהחרצן או הגרעין יגיעו איכשהו שוב לאדמה - כדי להכות בה שורש ולקיים את ההמשכיות. כמה שפרי והירק כמהים להפתח ולתת את מה שיש בתוכם, כדי לשוב ולחיות שוב. אפשר לומר שזהו גן עדן. אנחנו מסתובבים ומתבוננים סביבנו ואוכלים מכל טוב שיש לעולם הצמחים להציע לנו, ובכך אנחנו לא פוגעים באף אחד. אנחנו עוזרים להם להגשים את יעודם והם עוזרים לנו להגשים את יעודנו. להוואי שנהיה כולנו כפרי בשל, נחשוף את לבנו בפני העולם, ונזרע זרעים של טוב בלבבות אחרים.
 
למעלה