באיזה תוכנה אתם מנהלים את מאגר השירים שלכם?

ronny69

New member
באיזה תוכנה אתם מנהלים את מאגר השירים שלכם?

שלום רב, בעוד כשבועיים אקבל את הS9, ולכבוד המאורע התחלתי לאגור שירים. רציתי לדעת באיזה תוכנה אתם ממליצים לנהל את כל השירים? האם יש תוכנות שגם מסנכרות לS9 כמו אייטיונס לאייפוד? ממה שככה קראתי באינטרנט, ראיתי המלצות חמות על אייטיונס החדש, ויש כאלה שאומרים שהתוכנה של COWON היא פשוטה קלה ועושה את העבודה בצורה מצוינת. מה דעתכם? מה התוכנה שאתם אוהבים? אחד הדברים שחשובים לי למשל, זה שיהיה אפשר בצורה נוחה וקלה לערוך נתונים של שירים בודדים או קבוצות שירים. נגיד לקחת קבוצה של שירים ולקבוע שהם מדיסק מסוים, אומן מסוים ורק לתת שם שיר לכל שיר ושהתוכנה כבר תדביק את שאר הנתונים לבד. ולא לעבור שיר שיר ולמלא כל פעם את כל הנתונים מחדש.

tweeg

New member
windows xp home

תקיה אחת לכל המוזיקה,עם תת תקיות לאירית קלאסית וכו'(הmain שלי היא רוק,והשאר למצבי רוח,או מוזיקת רקע) אם מספיק ידע בווינדוס זה הדרך הכי נוחה. טיפים: *לחיצה על אות מקפיצה אותך אליה,לחיצה על שתי אותיות מקפיצה אותך עליהם לוחצים על t מגיעים לשיר הראשון בt,לוחצים על th...וכו'(מאפשר בעצם לכתוב את שם הלהקה ולהגיע אליה) *שמירה על שמות מדויקים של להקה-שיר,מסדר את כל השירים של אותה להקה ביחד מקל למצוא משהו *עריכה של אלבומים ע"י עכבר ימני-סיכום-מתקדם-דאבל קליק.עובד גם אם סימון של כמה שירים אפשרי לערוך אלבום שלם *אפשרות סגנון,מאפשר עם עריכה נכונה לתת סגנון לכל קבוצת שירים וככה למיין לפי מצבי רוח של שמיעה# *עוד אפשרות זה לקחת כל לשונית אחרת ולתת לה כל קטגוריה אחרת שבא לך למיין את השירים לפיהם# *לבחירה בין מוזיקה עיברית לאנגלית(משנים לעיברית במקלדת,לוחציפם על אלף) או לשלול תקיות משנה לוחצים על shift+end וזה מסמן הכל מהנקודה נמצאים עד למטה. *shift+all לבחור את כל מה שנמצא בתקיה *האופציה של תאריך שינוי שימושת למציאת השירים היותר חדשים בתקיה *בנוסף אפשר לעשות פליליסטים מורכבים וחסרי משקל ע"י ווינאמפ. פשוט מוסיפים את כל השירים שרוצים,ctrl+s ואפשר לעשות פליליסטים לפי מצב רוח #הלשוניות הם התפריט של שם,גודל וכו' נמצאים בתקיה מעל השירים שימושי מאוד,ומאפשר עריכה נוחה ומיון לפי מספר קטגוריות (עכבר ימני,עוד מאפשר מספיק פירוט ושליטה לניהול מוצלח) בקשר לסנכרון,אפשר להשתמש בתאריך שינוי כדי לראות את השירים האחרונים ואז להעבירם,או סינכרון אוטמטי ע"י הווינאמפ (בעצם כל תוכנת מדיה יכולה לסנכרן,ואם השירים מסודרים בתקיה אחת זה לא בעייתי)

ronny69

New member
תודה על התשובה המפורטת, אבל...

יש עדיין דברים קטנים אבל נחמדים שוינדוס לא עושה. למשל להוסיף את התמונה של הדיסק למידע של השיר. והבנתי שיש גם תוכנות שמנסות למצוא ולהכניס לשיר את המילים שלו. יש משהו בדבריי?

tweeg

New member
אממ..צודקת

לא הצלחתי לגרום לווינדוס להציג תמונה. (אני חושב שיש אפשרות שבפרטים תוצג התמונה כמו preview של תמונות ,או כתמונה ממוזערת כמו וידאו,אבל לא הולך לי) הווניאמפ יודע להציג תמונות של שירים מושמעים,לעשות אלבום ארט,ותמונות אלבומים בספרית מדיה הוא קצת מסובך לרוב האנשים אבל הוא מאוד נוח(אחרי שמסדרים אותו) ומאוד ניתן להתאמה.אני יכול להסביר אם צריך. מילים לשירים יש בד"כ plug ins שעושים את זה.לא בעיה למצוא כאלה.(באתר של ווינאמפ,פלאג אינס לכתוב lyrics) רק צריך לדאוג שהפרטים של השיר מעודכנים,בנוסף לשם השיר. אני אישית ממליץ לעבוד בדרך שהמלצתי מקודם ולהשתמש בווינאמפ רק כאמצעי שמיעה(ואז אפשר לעבוד לפי תמונות,שם השיר,זאנרים,פליליסטים וכו') ובשביל לסנכרן,ולנהל פיזית את השירים על המחשב להקדיש זמן לווינדוס. (זה מאוד בעייתי לנהל שירים שהם מפוזרים על המחשב,ודברים כמו למצוא שיר ספציפי הכי נוחים בווינדוס)

tweeg

New member
../images/Emo32.gifנצל"ושון

טיפים לסידור המחשב: *שימו לב לקישורים למעלה בff מדובר על שורה של קישורים מאוד שימושים (גוגל,ויקפדיה,מילון,lyrics,youtube,זאפ,imdb) בנוסף לתקיות של אתרים ממוינים לפי נושאים(מחשבים,בלוגים וכו') (הכל לפי הסמלים ולא לפי מילים כדי לחסוך מקום.כמובן מגובה איפשהו למעבר בין מחשבים) *הפעלה מהירה,מאוד מוכר,מאוד נוח,קיצור לכל התוכנות היותר שימושיות בנוסף לתיקיית מוסיקה ולתיקייה הכללית *תקייה כללית,יושבת על הroot של הכונן(רצוי לא עם המערכת הפעלה) אחת לכל משתמש של המחשב שבה נמצא הכל (מוסיקה,סדרות,סרטים,מסמכים,תרגומים,תמונות שונות וכו',תקיה לכל אחד) בעיקרון חוץ מהתקיה של הווינדוס,התקיה של הprogram files והמסמכים שלי(שאי אפשר למחוק) לא אמור לשבת שום דבר אחר על הroot של הכונן,והכל אמור להיות ממוין בתוך תקיות המשנה *סידור של תפריט התחל לפי תקיות לפי נושאים (אבטחה,מולטימדיה,משחקים,כלי מערכת וכו') *תקייה יעודית לכל קבצי ההתקנה של תוכנות *ניתוב ההורדה של הff ותוכנות אחרות למקום המיועד,ולא כל פעם למיקום אחר ניתוב תוכנות עריכה,המרה,וכו' טיפה יותר עבודה ממחשב קיים,אבל ממחשב אחרי פירמוט זה ממש שטויות. אשמח אם למישהו יש טיפים נוספים

or121210

New member
תודה על הטיפים (את רובם יודע). לבעלי אופרה:

למי שיש את הדפדפן, אז אפשר לשים קיצורי דרך למנועי חיפוש שונים ולחפש בהם בקלות רבה יותר. למי שאין את הדפדפן המעולה, אני ממליץ לנסות: http://www.opera.com/browser/

יאיר B

New member
אצלי הם גם מסודרים בתיקיות על הדיסק.

יש לי נושאים ראשיים (אנגלית - עברית - קלאסית - שונות...). בתוך כל נושא כזה יש תיקיות של אמנים שבתוך כל אחת מהן יש תיקיות של אלבומים שבכל אחת מהן יש קבצי שירים. את ניהול התגיות אני מבצע עם תוכנה יעודית (אתה יכול להשתמש ב-mp3tag שמאוד אוהבים בפורום, היא יודעת גם להדביק תמונות). התוכנה הזאת לא יודעת להוריד נתונים לבד מהרשת (עד כמה שאני יודע, אני גם לא ממש סומך על מה שיש ברשת ומעדיף להגדיר הכל לבד). מילים לשירים (באנגלית בלבד מן הסתם) אפשר להשיג דרך פלאגאין יחודי של וינאמפ (כמו שטייג אמר). זה רחוק מלהיות מושלם (הוא לא מכיר הכל). תמונות דיסק אפשר למצוא ידנית בחיפוש בגוגל (שם האלבום בלשונית תמונות). אם חסר לך מידע מסויים על דיסק (למשל שמות השירים), אפשר לחפש את שם הדיסק בגוגל ולרוב תמצא (בעמוד הראשון) אתר שמכיל את המידע שאתה מחפש.

tweeg

New member
אממ

זה לא קצת מסובך כל התתי תקיות?זה הרבה דפדפוף כדי להגיע לשיר ספציפי (למרות שאני מבין אם יש לך הרבה שירים של אותה להקה,כי אז השיטה שלי לא עובדת טוב) לדעתי להוריד תמונות עם הווינאמפ יותר נוח,במיוחד אם יש לך תגיות מעודכנות (למרות שהוא מוצא פחות,אפילו עם נתונים מעודכנים
) אחרי שאתה מוריד את התמונות,איך אתה מחבר אותם לשיר עצמו?

יאיר B

New member
זה מסודר ככה בדיסק הקשיח

(דיסק חיצוני). אני לא שומע מוזיקה דרך המחשב אלא רק דרך הנגן הנייד. מהדיסק המוזיקה נשפכת לנגן ושם הסידור הוא דרך תגיות (גם באיאודיו אני עובד עם תגיות, הרגל שהתפתח מסנדיסק ובגלל שבכל מקרה כל המוזיקה שלי מסודרת מבחינת תגיות, אין בעיה). את התמונות מחברים עם תוכנה יעודית. בפורום אוהבים את mp3tag אבל יש עוד כמה.

tweeg

New member
אה..זה משהו קצת אחר

אני משתמש במחשב להשמעה,ובנגן רק שאני לא ליד המחשב (בכל זאת המחשב יותר נוח לשליטה) בהתחלה לא הבנתי במה מתבטאה החיבור בין התמונות לשירים אבל אז הבנתי שזה מתבטא אלבום ארט או קאבר פלו בנגן

ronny69

New member
בעבר גם אני הייתי מנהל ככה את הקבצים, אבל

אז מה אתה עושה עם הנגן שלך? פשוט מחבר ומעתיק את כל התיקיות ישירות לנגן ואומר לו לדלג על מה שכבר קיים שם? או שיש טכניקה אחרת לסנכרן רק את השינויים. עוד חיסרון מבחינתי זה הרשימות הדינמיות שלא קיים. נשמע לי רעון ממש טוב ליצור רשימות דינמיות. שאלה, יש תוכנה שיודעת לדעת פחות או יותר את כל מה שmedia monkey בגרסת הזהב עושה? האם יש לוינאמפ פרו, או אייטיונס את כל היכולות של מדיה מנקי?

tweeg

New member
תשובה

לנגן שלי אני פשוט מעתיק את השירים החדשים(כי הישנים יותר כבר שם
) ע"י סינון של תאריך שינוי כמו שכתבתי מקודם. תגדיר בבקשה רשימות דינמיות. אני לא משתמש ברשימות(כרגע),אבל אתה יכול לנהל רשימות ע"י הווינאמפ ופשוט להוסיף שירים חדשים לרשימות קיימות (אני לא מכיר תוכנה שעושה את זה,אלא אם אתה מדבר על זאנרים שזה ממש לא מדויק) אתה יכול לפרט איזה תכונות אתה צריך?לא מכיר את התוכנה

ronny69

New member
רשימות דינמיות:

אלו רשימות שאתה קובע מספר תנאים, והרשימות מתעדכנות אוטומטית בהתאם לתנאים אלו, וכל פעם שאתה מוסיף שירים הם מוספים אוטומטית לרשימות (אם הם עומדים בתנאים שקבעת לרשימה). למשל אפשר ליצור רשימה עפ"י ז'אנר, או עפ"י למשל שירים חדשים ואז לקבוע שכל מה שהוסף בשבועיים האחרונים יהיה ברשימה, אם למשל יש לך תוכנה שמאפשרת לך לדרג את השירים שלך, אז אתה יכול ליצור רשימה של מה שמדורג הכי גבוה וכו' אני יודע שאי טיונס יודעת לעשות את זה לצורך העניין. אני רואה חסרון בלעבוד עם תיקיות כי אם למשל ציפרתי לאוסף שלך כמות נכבדה של כמה דיסקים, יש סיכוי שתשכח שאיזשהו אוסף שהוספת תחת תיקיה כזאת וכזאת אתה צריך גם להעביר. נראה לי לא הכי נוח... אבל זאת דעתי, ובגלל זה באתי לכאן כדי לשמוע עוד דעות של אנשים אחרים.

tweeg

New member
אה אוקי

לווינאמפ יש את זה(קצת מסובך אז אני אסביר טיפה) מכניסים את כל המדיה למדיה ליברלי,ועושים מעקב על התקיה/תקיות של השירים במחשב אחרי זה לוחצים על לוקל מדיה והוסף רשימה חכמה הכי קל זה לשים קאסטום ואז לבחור מאפיין וערך ולשמור לפי השם של המאפיין (זה עונה על שירים חדשים,שירים מתאריך מסוים וכו',ג'אמנרים ובעצם כל מידע מהתגיות ועוד) האמת לא הכרתי את זה לפני,אני בודק ועונה
אני לא משתמש בתתי תקיות בכלל,רק בתקיה כללית אחת(וניווט דרך ההסבר שלי מקודם) בד"כ אני שומע על שאפל את כל השירים,או בוחר לי שירים ספציפים ועושה פליליסט זמני ביותר (תכננתי פעם לעשות רשימות ידניות,אבל שאני חושב על זה עכשיו אני אעבור לדינמיות)

למעלה