באיזו אופציה הייתן בוחרות?

באיזו אופציה הייתן בוחרות?

אני אשמח לשמוע את עמדתכן האישית (אני יודעת שאין נכון ולא נכון ושאין אמת מוחלטת אבל אשמח לשמוע מה אתן הייתן עושות): אני מתלבטת בין שתי מסגרות למאיה לספטמבר הקרוב (היא תהיה בת כמעט שנתיים ומגיעה ממסגרת של מטפלת): האחת, גן עם עד 22 ילדים, גילאי שנה וחצי - שנתיים וחצי בספטמבר, גננת מקסימה (היא היוותה את מקור המשיכה לגן הספציפי) + שתי סיעות, חוגים, סדר יום, כמו בכל גן מצוי. השניה, "משפחתון" בהגדרה אבל למעשה גן בזעיר אנפין, מקום נפרד, חצר, חוגים, סדר יום, עד 10 ילדים, מטפלת (מקסימה) וסייעת. הילדים יהיו בן שנה ושמונה וצפונה. מאיה תהיה בין הגדולים. היתרון של המשפחתון: כמות הילדים. החסרון: מאיה תהיה בין הגדולים אם לא הכי גדולה ואין המשכיות לשנה הבאה. בגיל שלוש מסגרת כזו תהיה קטנה עליה.. החסרון של הגן: כמות הילדים. היתרון: המשכיות לשנה הבאה. מה אתן הייתן עושות? אשמח לשמוע תשובות מהראש והלב שלכם.

מהרהורי ליבו של החושף

שאינם תשובה טובה יותר מאחרת, כי אין כזו. החושף חושב שגן עם 22 ילדים עדיף כי הוא מלמד את הילדה כישורים חברתיים עם בני גילה בניגוד למשפחתון שבו התקשורת מבחינתה היא יותר נמוכה וכמות הילדים לא יוצרת ממש אינטראקציה. כישורים חברתיים הם דבר נלמד ואחד החשובים ביותר בחיינו וכל המקדים הרי זה משובח.

אני הייתי הולכת על הגן...

כי: חשוב לי שהילד שלי ימשיך באותו הגן עם אותם הילדים, חשוב לי שהוא יהיה עם קצת יותר גדולים וקצת יותר קטנים, גיל שנתיים זה גיל שמתאים לגן, ולסיום, 22 ילדים זה לא הרבה עדיין. אישית אני העדפתי גן על פני משפחתון כבר בגיל שנה וחצי. שיהיה
בכל אשר תחליטו!

רותי ע

New member
קודם כל-את במצב טוב ../images/Emo13.gif

את יכולה לבחור בין שתי אופציות טובות.. אני הייתי הולכת על גן. 22 ילדים זה ממש בסדר לגיל שנתיים+ ההמשכיות מאוד חשובה. אני רואה את זה על עידן שהוא שנה שניה באותו גן. שנה ראשונה הוא היה שנה+ ובקבוצת הקטנים. השנה הוא בקבוצת הגדולים אבל הוא המשיך עם אותם ילדים והמעבר עבר חלק ובקלות מדהימה. מעבר לזה-אם גם שנה הבאה ימשיכו קבוצה של ילדים בגילו עוד שנה הוא ימשיך איתם. אני מעדיפה שיעבור כמה שפחות מסגרות. הגן הזה, אח"כ טרום חובה/חובה ואח"כ בית ספר.

אני הייתי הולכת על משפחתון

כי אחרי המטפלת בבית אולי עדיף לצאת לשנה למסגרת קטנה ואחרי שנה לעלות לגן .

jole

New member
גם אני הייתי בוחרת בגן

מאותן סיבות שהוזכרו כבר, המשכיות, אינטראקציה עם ילדים גדולים יותר שמהם תהיה לה אפשרות ללמוד, וכמה שפחות מעברים. בהצלחה

בגיל הזה אני בעד גן

ספיר היתה במעון יום מגיל שנה ועד שלוש וחצי. זה היה מבנה אחד, ארבע כיתות (תינוקיה, פעוטון, צעירים, בוגרים), מה שהקל עליה לעבור מכיתה לכיתה כי היא לא היתה צריכה להתרגל לגן חדש כל שנה. הילדים היו אותם ילדים וגם זה עזר מאוד. כמות הילדים לא פגעה בה בשום צורה. אם הגננת והסייעות מנוסות מספיק - מספר הילדים בגן לא צריך להוות בעיה.

אני הייתי הולכת על האופציה שהכי

מתאימה לילד/ה שלי יש ילדים שהם מופנמים, אוהבים שקט קשה להם בסביבה עם הרבה רעש ובלאגן ואז ברור שמסגרת של משפחתון יותר מתאימה להם יש ילדים שאוהבים רעש והמולה ולא תהיה להם בעיה להסתדר בגן עם הרבה ילדים את צריכה להכיר את האופי של הבת שלך, אין טעם לשים ילד שאוהב שקט והוא לא רעשן במסגרת עם הרבה ילדים שבו הוא יבלע ולא יהיה לא טוב אני נמצאת כרגע באותה התלבטות, שירה תהיה בת שנה ושבע בספטמבר ואני גם שוקלת באיזו מסגרת לשים אותה, רק שאצלי יש אופציה שלישית והיא להשאיר אותה עם המטפלת עד אחרי פסח בהצלחה

rachell

New member
חסרים פרטים

כמו גודל כל מקום המרחק ממקום המגורים הילדים האחרים חוץ מזה ש - 22 ילד לגיל כזה צעיר נראה לי המון רק לחשוב איך כולם יושבים ואוכלי, מציירים ומה קורה עם כל המחלות והנזלות הם עדין לא גמולים ולא כל כך עצמאיים לכן הייתי מעדיפה מסגרת יותר קטנה ולכן משפחתון ואולי אכ"ח ישר לגן טרום חובה

פרטים נוספים (לבקשת הקהל)

הגן במרחק שלוש דקות הליכה מהבית. המשפחתון במרחק 12 דקות הליכה מהבית. בכל מקרה מדובר בילדי האזור. במשפחתון ובגן יהיו לפחות ילד אחד שמוכרים למאיה (ושאמותיהם מוכרות לאמא של מאיה). החשש העקרי מהמשפחתון הוא א. הוא לשנה. ב. מאיה ילדה מאד מפותחת לגילה (קוגניטיבית ומוטורית ולא רק לפי ההורים שלה. בלי לרדת לפרטים כבר פעמיים פנו אלינו ברחוב "זרים" ושאלו אם הלכנו לאבחון (דרך אגב ברור שלא)). היתרון בגן: יותר ילדים, סיכוי שחלקם יהיו יותר מפותחים ממאיה וכו´.. היתרון במשפחתון: גודל הקבוצה. מבחינה תוכנית זה גן לכל דבר וענין (ביום שישי הקרוב למשל הם הולכים שם לפרדס עם ההורים לכבוד יום המשפחה). מאיה לא בישנית ולא פוחדת מקבוצה גדולה (ביום הולדת שנה שלה למשל היא פרחה ולא הסתתרה לי מתחת לחצאית הוירטואלית), מצד שני היא מאד אוהבת תשומי ורגילה שיש משהו קרוב ואוהב לידה. מספיק פרטים?

סביבה מאתגרת

אם הסביבה במשפחתון לא תהיה מאתגרת למאיה - תוסיפי גם את זה ל"נגד" אבל במשקל מכובד. בגיל הזה ילדים צריכים סביבה מאתגרת שמעודדת אותם להתפתח.

anat30g

New member
22 ילדים

אני הייתי היום בגן של 24 ילדים בארוחת צהרים בשרית של קציצות ברוטב עגבניות ופתיתים... הילדים בגן מגיל הילדים משנה ושמונה עד שלוש (יליד שנתון 98 ו99). הילדים הגדולים שלי (6 ו8) לא אוכלים יפה כמו הקטנים שראיתי. בגן מאורגן - שיש מספיק צוות מטפל - לא צריך להיות בעיה אם מספר הילדים תואם את גודל הצוות. בארוחת צהרים : 4 שולחנות - על כל שולחן יושבת אחת מהצוות שמסייעת לילדים. בבוקר בזמן הפעלות בקבוצות - 3 שולחנות עבודה (למשל - בצק, ציור, הדבקה)על כל שולחן יש אחת מהצוות וקבוצה אחת חופשית מרכיבה פזל על השטיח עם הגננת. לעבור ממשפחתון לגן עירוני זאת יכולה להיות חוויה אלימה לילד שחווה עד 10 ילדים ופתאום צריך להיות בגן של 35 ילד... מה גם שבדרך כלל בגנים שמגדירים את עצמם כגנים יש סדר יום של גן - להבדיל ממשפחתון שמגדיר עצמו כמשפחתון שהוא יותר "טיפולי" ופחות "גני".

גם אני חושבת שגן יתאים למאיה

זה היה הויכוח שלי עם בעלי כשהודיה היתה בת שנתיים וקצת קרוב אלי יש משפחתון של ילדים מגיל שנה עד שלוש בערך.. והוא התלבט אם לא כדאי לשלוח את הודיה לשם מאשר לשלוח אותה לגן מרוחק יותר... אני לא מצטערת ששלחתי אותה לגן הגן שתארת הוא גן פרטי והילדים מקבלים פשוט המון בגן הזה מהגננת שם.. בהצלחה

אני ממליצה על גן... אבל...

באמת מהסיבות שנאמרו קודם אבל מכיוון שהיא עוברת ממטפלת לגן עם הרבה ילדים, אני מקווה מאוד שהמעבר לא יהיה לה קשה מידי (למרות שאת אומרת שהיא לא ביישנית וכו´, עדיין זה מסגרת גדולה). לכן כדאי אולי שתחשפי אותה לכמות גדולה של ילדים. אולי אפילו תלכו לבקר שם בגן ותראי איך היא מסתדרת. בהצלחה

תודה לכולכם !! ועוד..

היום הייתי במשפחתון וכנראה שאכן נבחר בגן. מה שהכריע את הכף נוסף להמשכיות בגן זה העובדה שיש לי הרגשה שבמשפחתון סדר היום גמיש יותר (לא מתחשק לעשות ריכוז ושני ילדים חולים, אז יוותרו וכו´.). הגן נראה יותר מובנה. אני יודעת שיהיו לנו קשיי קליטה ראשוניים אבל נקווה שאלו יעברו מהר. וד"א בגן לא אוכלים בשר בצהריים משום מה? זה מקובל? (זה ממש לא מדאיג אותי. אז היא תאכל בשר בערב...).

רותי ע

New member
ברוב הגנים אוכלים בשר בצהריים

אולי לא כל יום אבל רוב הימים. אבל אם תתני לה ארוחה חמה בערב זה לא קריטי..

נטלי22

New member
בחלק מהגנים לא נותנים בשר

בגלל עניין של כשרות - הגננת שלנו היא שומרת מסורת (מאוד מתונה - כלומר היא לובשת מכנסיים, אבל שומרת שבת וכשרות וכאלה), ובשנה שעברה לא הגישו בגן בשר, אלא רק דגים או סויה, בגלל שבשר מחייב אותם להחזיק סט צלחות שלם נפרד עבור ארוחת הצהריים (כי ארוחת הבוקר היא תמיד חלבית, וארוחת אחה"צ - כשהם קמים מהשינה - היא או פרווה או חלבית). השנה, בשל לחץ ההורים, כן מגישים ארוחת צהריים בשרית כמעט בכל יום, והגננת פשוט קנתה סט נפרד של כלים. בכל מקרה, בשנה שעברה זה בכלל לא היה אחד השיקולים שהנחה אותי אם כן או לא להכניס לגן הזה, כי אם לא מגישים בשר אז מגישים דגים או סויה, שזה מזין כמעט באותה מידה. אני מצטרפת לתמיכה בגן, ולו רק בשביל ההתפתחות של מאיה. בהצלחה!

למעלה