באיזו זכות עיתונאים ורופאים יושבים באולפן החדשות

placid1

New member
באיזו זכות עיתונאים ורופאים יושבים באולפן החדשות

ומנהלים דיונים על המשקל של טראמפ, ערכי הכולסטרול שלו והקרדיולוג של דיק צ'ייני ברוב חוצפתו קורא לחקור מה מסתירים מהציבור על מצבו הלבבי של טראמפ.
קודם כל זו חדירה לפרטיות שלו, שגם נשיא המדינה זכאי לה (השמנה וערכי כולסטרול גבוהים אינם עילה לנבצרות, אחרת כלכלת צפון אמריקה היתה מושבתת מזמן).
במדינה שבה אחוזים גבוהים מהאוכלוסיה סובלים מהשמנה חולנית, סכרת ומחלות לב, מאיפה מגיעה הציפייה לנשיא חטוב?
והכי מוזר, אם ההשמנה והכולסטרול צפויים לקצר את חייו, על מה בדיוק מתלוננים ב CNN?

vinney

Well-known member
זה מביא רייטינג, כמובן

כשיש 24 שעות למלא - צריך למלא אותן במשהו.
&nbsp
לגבי מאיפה מגיעה הציפיה לנשיא חטוב - אני חושב שכל הנשיאים בעשורים האחרונים היו די בסדר מהבחינה הזאת דווקא. האחרון שאפשר היה אולי לקרוא לו ״שמנמן״, גם זה לא במידה מוגזמת, היה ניקסון.

placid1

New member
גם לקלינטון היו ענייני משקל ותזונה, פעם הוא היה

הרבה יותר פלאמפ והיה טוחן צ׳יזבורגרים ממקדונלדס. וגם אז זה לא היה אמור להיות עניינו של הציבור...

KallaGLP

New member
בניגוד לדעה הרווחת, משקל יתר אינו נובע בהכרח מהרגלי חיים

לא בריאים. לעיתים זה עניין הורמונלי (במיוחד אצל נשים, אך לא רק), והרפואה עדיין לא באמת למדה להתמודד עם זה ממילא. אין לי מושג ספציפית על הרגלי החיים של טראמפ מהבחינה הזו, ולמען האמת זה גם לא ענייני וגם ממש לא מעניין אותי, אבל לדעתי זה לא נושא לגיטימי לדיון פומבי, ובטח ובטח שלא במקרה של טראמפ, שההשמנה שלו אפילו לא מתקרבת לדרגה שבה היא נראית מוגזמת או מסוכנת לבריאות (שאז עוד אפשר היה איכשהו לתרץ זאת בדאגה לגורל המדינה). לדעתי הוא נראה פחות או יותר כמו אדם ממוצע בגיל, ואנשים רבים בגילו מלאים לא פחות ואף יותר, אין שום דבר חריג במראה או במצב שלו מבחינה זו. ככה שכל הדיונים האלה לחלוטין לא ענייניים, בלי קשר לדעתי על טראמפ בתור נשיא.

vinney

Well-known member
Samanta Bee הקדישה שליש מהתוכנית לנושא הזה השבוע דווקא

באופן כללי בריאותו של אדם זה לא עניינו של אף אחד אחר, טראמפ לא יוצא דופן פה. הוא קצת העלה את הנושא על סדר היום בעצמו עם השקרים שלו, אבל תכל'ס מדובר ברכילויות רדודות נטו.

KallaGLP

New member
משום מה התגובה שמתחת לא שורשרה נכון, היא הייתה אמורה

להיות תגובה על מה שכתבת.

KallaGLP

New member
כעיקרון, וכפי שבעצמי כתבתי, אני מסכימה איתך, עם הסתייגות אחת

אם אדם בתפקיד של נשיא חולה במחלה שמסכנת את חייו ו/או את יכולת תפקודו באופן ממשי ומיידי, אני לא בטוחה שבמצב כזה לא זכותו של הציבור לדעת. אני זוכרת שבזמנו אולמרט יצא בהכרזה שגילו אצלו סרטן פרוסטטה, אבל שהסרטן אינו מסכן את חייו או את תפקודו, ובמקרה כזה (בלי שום קשר לכך שאני לא מאלה שיש להם משהו טוב לומר על אולמרט וגם אין לי מושג, או שאני פשוט לא זוכרת, אם הוא אכן פעל מתוך שיקול של גילוי נאות או פשוט נאלץ להסביר את המצב בדיעבד, אחרי שהוא כבר פורסם ברבים), אני חושבת שאכן נכון ליידע את הציבור. בוא נגיד שאילו טראמפ היה מגיע למצב שבו המשקל שלו באמת מסכן את חייו בסבירות גבוהה ובאופן מיידי ו/או פוגע ביכולת שלו לתפקד, כן היה לגיטימי לדבר על זה. אבל אז ורק אז, ומשיקולי טובת המדינה והציבור. אולם ברור לכל בר דעת שעיניו בראשו שטראמפ אינו נמצא בסיכון משמעותית יותר גבוה מאדם ממוצע בגילו, לפחות בכל מה שקשור למשקל שלו, ולכן כל הדיבורים האלה הם ללא ספק לא יותר מסתם רכילות מיותרת ומרושעת.

vinney

Well-known member
זכותו של הציבור לדעת גם עכשיו, גליון רפואי של נשיא גלוי לכל

לא סתם רופא הבית הלבן עושה מסיבת עיתונאים פעם בשנה.
&nbsp
אבל יש הבדל בין הסרקזם של בדרני הלילה על ה239 פאונד שלו לבין דיון של שעות בטלויזה על רמות הכולסטרול שלו וההשפעה שלהם על בריאות הלב של רופאים שמעולם לא התקרבו לא לפציאנט עצמו ולא לתוצאות הבדיקות שלו.
&nbsp
כמובן אם הנשיא חולה באלצהיימר ולא מסוגל לקבל החלטות הקבינט אמור להכריז על נבצרותו ובכך להביא את סגן הנשיא לתפקיד - אבל שנינו יודעים שכשזה כן היה צריך לקרות זה לא קרה, אז על מה הדיון בכלל...

KallaGLP

New member
זה שבפועל הציבור יודע, אני לא בטוחה שאני מסכימה

שזה צריך להיות ככה. לדעתי מצבו הבריאותי של אדם, כולל נשיא, צריך להיות עניין פרטי כל עוד אין לו קשר ליכולת שלו לבצע את תפקידו. לדעתי חשיפת התיק הרפואי של נשיא צריכה להיות נתונה לשיקולו של הנשיא עצמו, פרט למקרים שאותם ציינתי, של התגלות בעיה שיכולה לפגוע בטובת המדינה והציבור. לדעתי המצב שבו לכל אחד יש גישה לתוצאות הבדיקות שלו והזכות ולהשתמש בהן כדי לרכל ולצחוק עליו (וזאת גם ללא כל בסיס עובדתי), זה לא מצב תקין או בריא.

placid1

New member
גם לשלם את אגרת הטלוויזיה והרדיו היה מעוגן בחוק,

זה עדיין לא הופך את זה לחוק ראוי....

KallaGLP

New member
למרבה ההפתעה (או שלא) זו לא תהיה פעם ראשונה

שאני לא אוהבת או מתנגדת לחוק כלשהו. קורה.

דונודו

New member
דווקא לא

לפחות לפי הדיווח ב-CNN ובכלי תקשורת אחרים, הנשיאים לא מחויבים לפרסם שום דבר מהבדיקות הרפואיות שלהם, זה נוהג שהשתרש אחרי כמה תקריות במאה ב-20 אבל זה לשיקול דעתם ולא מעוגן בשום חוק.

placid1

New member
אם כבר מדברים על הניתוח של אולמרט, שעבר

אותו בארהב, אולי איפשהו בתקנות צריך להתייחס לכך שמי שממונה על מערכת הבריאות מחליט שלא נאה לו לקבל טיפול ממנה, כמו יתר האזרחים....
גם פה בקנדה היה מקרה של הפרימייר של ניו פאונדלנד שנסע לעשות ניתוח לב בארהב למרות שלכאורה לא היתה סיבה רפואית להעדפה ובעוד שלאזרחי הפרובינציה שלו אין הרבה ברירות והם צריכים להסתפק במערכת הבריאות שהוא אחראי עליה ושלכאורה נראה שאין לו אמון בה...

למעלה