באיזו מדינה כדאי להשקיע?

קרלטון

New member
באיזו מדינה כדאי להשקיע?

The Reformed Broker אומר - ברזיל. למה? תמחור נמוך, גדילת צריכה פנימית בכלכלה שהתבססה על ייצוא סחורות, השקעות באוליפיאדה, מסה של אנשים שרוצים לשפר את חייהם ולפעול בכיוון, תקוות לשינויים פוליטיים חיובים באופק.


"Brazilian stocks are down 25% over the last three years and 20% just since the start of 2013... The main reasons for this is the huge drop in commodity demand and the economic slowdown of its big trading partner, China. Much of Brazil's growth output comes from selling commodities to the far east and a lot of the economy is still dependent on that, although this will change.
...
Brazilian stocks are now trading at a cyclically-adjusted price to earnings (CAPE) ratio of 9.96. This is compared to the United States stock market which is now selling for a CAPE of 22. For a closer comparison, Mexico now sells for a 19X cyclically adjusted PE while Peru and Colombia are both above 20.
...
The rapidly developing middle class develops inwardly and begins to consume more and rely on exports less as the years pass by.... In this context, the ramp up to the Summer Olympics could be just the thing to re-introduce Brazil's domestic potential to global investors once again after years of complete apathy.
...
It would seem to me that a successful equity strategy for Brazil would be to get long stocks that play the consumption side of the equation and minimize exposure to the large cap mineral exporters that are so dominant in the mainstream country index. This can be done with both non market cap-weighted index ETFs or individual ADR positions"

http://www.thereformedbroker.com/2013/07/18/the-case-for-brazil-the-worlds-most-hated-stock-market/


מה דעתכם?
 

mnakash

New member
עוד כאלו

http://www.gurufocus.com/global-market-valuation.php

התשואה הצפוייה בהתחשב בתימחורים והציפיות מראות שלפי המודלים שלהם גם סין רוסיה הודו אינדונזיה סינגפור ואוסטרליה גם כן זולות ויניבו תשואה גבוהה יותר ממקסיקו וארה״ב.
המודלים האלה צודקים לא מעט מבחינת הטווח הארוך אבל התיזמון לא מובטח כלל. הם בכלל לא מנסים לתזמן את העניין נכון ומבחינתם אם יתברר שהם צודקים רק אחרי 7שנים אז הם נתנו תחזית מצויינת.

אני מנסה לומר שכדאי להתחשב באספקטים אחרים של מסחר כמו טכני, ניהול סיכון וטרייד ומומנטום אם הולכים על רעיון כזה אלא אם כן זו השקעה לטווח ארוך באמת.
 

קרלטון

New member
מה, ישראל לא נכללת ב-18 הכלכלות הגדולות?


גם את הולנד עוד לא עקפנו? לא. טוב נו, אז אולי ב-30 הגדולות? גם לא. מסתבר שאנחנו מספר 40, אחרי יוון, ונצואלה, צ'ילה וניגריה... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

לגבי המאמר, הוא מעניין, אהבתי איך שהם מציגים בנפרד את התרומה של שלושת הפקטורים של התחזית, כך שמי שרוצה למשל לא להסתמך על אחד מהם, למשל על החזרה לממוצע של תמחור השוק, יכול לעשות זאת.

בכל מקרה, הפערים שהם מציגים הם כל כך גדולים, שקשה להתעלם מהם.
 

mnakash

New member
זה דף חי שמתעדכן מדי פעם

אולי אפילו כל יום מסחר. אני לא בטוח.
 

ymca4u

New member
המצב שונה, סין אינה אטרקטיבית

סין מהווה מנוע לצמיחה עולמית וברזיל מוכרת ברזל קפה גומי ושאר סחורות לסין, ממליץ לקרוא את הקישור התוכן שווה זהב למשקיעי ערך.
 

קרלטון

New member
למרות הפוסט המפורט והפוזיציות שנמצאות ברווח..

...חסרה לי אצלו הנמקה מסודרת לגבי התעשיות האלה.
 

mnakash

New member
הבלוג של עידו

שאני קורא כבר כמה שנים הוא בלוג מצויין אבל הפוסט הזה תלוי בהערכות מאקרו יותר מאשר כל דבר אחר. זו הערכה אחת. אם המציאות תהיה אחרת ונניח שעכשיו אנחנו ב״שיא״ השפל הכלכלי בסין ומכאן תהיה צמיחה אז המסקנות של עידו שגויות והערך יהיה אחר. גבוה יותר.
אם עדו טועה בקשר לכלכלה הסינית וביצועי החברות הגדולות הוא טועה בשורט הזה.

יש מספיק שחושבים ההפך מהדובים על סין והם גם משקיעים מוערכים. גראנתהם שם חלק גדול מהקרן שלו על שווקים מתפתחים שהמשקל הגדול שם הוא לסין.
עידו הצליח להניב תוצאות מדהימות עד עכשיו מהשקעות וטריידים מרוכזים מאד. אם אחד מהם ייכשל משמעותית הנזק יהיה גדול.
נראה לי שהוא יודע מה הסיכון בו הוא יכול לעמוד. אני חושב שהמשקיע הממוצע רחוק מאד מפרופיל הסיכון הזה.
קשה לי לקרוא למה שהוא עושה היום על vale השקעת ערך. שורט על חברת משאבים לפי תזה מאקרו כלכלית אינה השקעת ערך קלאסית. במיוחד שהחברה הזו עולה בכל סקרינר השקעת ערך קלאסי מכיון שעל בסיס רב שנתי היא מתומחרת זול לכאורה וביצועיה טובים לכאורה אפילו אם מתחשבים במכירות שהתכווצו ב50% מהשיא.
היא ציקלית זה ברור. האם עידו צודק והיא תמשיך להתדרדר עם הכלכלה של סין ושאר הצרכניות הגדולות או שמכאן או בקרוב יבוא שינוי והערך יישתנה כלפי מעלה ומהר אני לא יודע. זה תלוי בעתיד ואני לא יודע לחזות אותו. נראה לי נכון יותר לקרוא לזה ספקולציה ולא השקעת ערך. עוד יותר כשהשער נמוך יותר מהשפלים בסייקלים הקודמים של 2002, 2004 ו 2006 וקרובים לשערים של שיא המשבר ב2009.
יכול להיות שזה נכון והערך של vale צריך להיות מתחת ל10$. אבל גם יכול להיות שעוד עשור הוא יהיה 100$. קצת קשה לדעת איפה הגבול של צריכת המשאבים שהחברה כורה בעולם בו רוב התושבים עדיין חיים במדינות לא מפותחות. יש אי וודאות אמיתית בטרייד הזה ולדעתי לקחת את הצד של השורט אחרי הירידה ל14$ זה צעד די מסוכן.
כל זה בלי להתווכח על עדותו על כך שיש בועת דיור בסין ושיש שם יותר מדי בתים וערים ריקים. אם יתברר שהמחירים יחזיקו והביקוש יעלה דרישה לעוד בתים וערים אז vale במחיר מציאה.

ארה״ב עם cape (מכפיל שילר) של 24, סין לפי מקורות ברשת וחישובים שלי עומדת היום על 14. המכפיל הנוכחי עומד על 17 ו 9 בהתאמה ומכפיל ההון על 2.25 לעומת 1.4. גם עם הפרמיה שארה״ב צריכה לקבל בתימחור לעומת המתפתחות לא מפליא אותי שלפחות חלק מהמודלים צופים שסין תניב תשואה גבוהה יותר משמעותית בעשור הבא מהאמריקאים.

בבוטם ליין מה שאני מנסה להגיד זה שזה לא שחור ולבן ושיש סיכון מסויים בכל צד של הטרייד על שווקים מתפתחים.
 

יעקב ו

New member
אני מסכים בעניין ברזיל

ומגדיל שם ממש בימים אלה. תעודות על השוק, לא מניות ספציפיות.
 

קרלטון

New member
אם רוצים ללכת על תעודה

שיכולה להתאים לקו שבמאמר, כלומר, לא יצרניות חומרי גלם גדולות אלא מתמקדת בצריכה פנימית, אז יש את BRAQ שעוקבת אחרי ה-Solactive Brazil Consumer Index. אתה עושה איזו הבחנה בין סקטורים במקרה זה?
 

יעקב ו

New member
שאלה טובה

תודה על איזכור התעודה, לא הכרתי.

בעיקרון אני טיפוס שכשאני צריך להחליט בין שתי אלטרנטיבות השקעה אני אעדיף לחלק ביניהן. לכן מבחינתי החשיפה ליצרניות חומרי גלם היא דווקא סוג של הגנה, כלומר אם הצמיחה הפנימית לא תתממש אבל תהיה צמיחה בסין אז זה יהווה פיצוי. כמובן שאם אכן דווקא הצמיחה הפנימית תהיה טובה יותר אז לא ארוויח מספיק.

כעת אני בהתלבטות של איזה אחוז מהתיק להקצות לברזיל ולא הצלחתי עדיין להחליט. בעבר כשזיהיתי הזדמנויות לא שמתי מספיק השקעה אלא רק נכנסתי עם חצי רגל.
 

יעקב ו

New member
בהחלט זה כנראה אחד החוקים...

ועדיין אם אני מסתכל כשנה עד שנה וחצי אחורה אז הקניות הטובות עשו 100% תשואה (דווקא בחלק הישראלי) ואילו הקניה הגרועה (ברזיל) הפסידה קצת יותר מ-35% (קצת עלה בימים האחרונים).

בכל מקרה לא אוכל להימלט מלהחליט על הקצאה אז הסתכלתי וכרגע התיק שלי על כ-8% שווקים מתפתחים כשברזיל רק אחד מהם. יש שם גם הודו, סין, רוסיה, אמריקה הלטינית ומזרח אירופה.
 
למעלה