באיזו מידה אימון יכול לפגוע במאומן?

mshaviv

New member
באיזו מידה אימון יכול לפגוע במאומן?

תהליך האימון יכול לחשוף/להעצים בעיות נפשיות של המאומן. מה הם הכלים של המאמן לזהות מצבים כאלה? נראה לי שהמאמן דומה יותר למי שאינו רופא ומסתובב עם סטטוסקופ ביד... ומבטיח לעצמו ולמאומן: "כשיעלה משהו, אני כבר אזהה..." הרי ידוע שהמאמן בד"כ איננו פסיכולוג ואין לו הכשרה בתחום זה.
 
באיזו מידה יכול האימון להעצים את המ

מטרת האימון הוא לסייע למתאמן להגדיר את מטרת האימון(לאלו שיש קושי להגדיר את המטרה) ולסייע בידי המתאמן להגיע למימוש המטרה באמצעות תהליך האימון.ישנן טכניקות שונות וממוקדות לתהליך המסייעות למאמן להעצים ולמקד את המתאמן במהלך התהליך. נקודת המוצא של האימון הוא חשיפה והכרת נקודות החוזקה של המתאמן ומתוכם להניע אותו לפעולה. נכון שבמהלך התהליך עולים דפוסי חשיבה של המתאמן שחלקם סייעו לו בנקודות חיים מסוימות וחלקם מעכבים אותו. האימון מיועד לאנשים בריאים בנפשם .אימון איננו מזור לכל בעייה!!! האימון למשל אינו שיטה מתאימה אנשים שאינם יודעים להציב לעצמם מטרות עתידיות ושקועים רק בעברם וברגשות העולים וצפים בהם בגין ארועים שקרו. מאמן מוסמך,מנוסה ואחראי ידע לשאול את השאלות המתאימות על מנת לדעת האם אימון הוא כלי שמתאים למתאמן המסויים. כמו כן מאמן מקצועי שמאתר מתאמן שלהערכתו אימון אינו הכלי המתאים לו,ישוחח על כך עם המתאמן ויסרב לקיים תהליך עבודה עימו. לעיתים מתאמנים הנמצאים בטיפול פסיכולוגי בעצת הפסיכולוג כן יתקיים אימון אך יהיה דיאלוג בין המאמן לפסיכולוג .ולסיום ראוי שאדם המבקש להתאמן יראיין מספר מאמנים ,יבדוק את הכשרתם ונסיונם המקצועי. בהצלחה וחג שמח דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com
 

mshaviv

New member
אשמח להבהרה של המשפט:

"מאמן מקצועי שמאתר מתאמן שלהערכתו אימון אינו הכלי המתאים לו," מתי את תגידי: "מצטערת, את/ה זקוק/ה לטיפול ולא לאימון?? יש לך אינדיקטורים אוביקטיביים לאיבחון? האם זו אינטואיציה? או שיש עוד, משהו מבוסס ומובנה יותר?
 
הבהרה למשפט

ראשית אני מבקשת להבהיר פעם נוספת שההנחה הבסיסית שלי שאימון הוא כלי מעצים אך אינו מתאים בהכרח לכולם ואינו בהכרח הפתרון לכל בעייה. אמירה כפי שהבאת:מצטערת ,אתה זקוק לטיפול, בהחלט אינה מתאימה לדעתי היות והמאמן אינו רופא ודיאגנוסטיקן,כמו כן אינני סבורה שנכון לתת נוסח של משפט למקרה כללי מבלי להכיר את האדם המדובר. באשר לאינדיקטורים אובייקטיבים כפי שכינת אותם,אני אציין כמה תמרורי ערנות שעלולים להצביע שאימון אינו הכיוון: אם למתאמן קשיים בויסות חרדה-וערך עצמי,אם המתאמן נתקע במערכות יחסים ולא במטרות עתידיות,הפרעות בחשיבה ועיוות מציאות ועוד. כפי שכתבתי בהודעה הקודמת במקרה והמאמן חש שהאימון אינו שיטת ההכוונה הראוייה לאותו אדם ראוי למאמן לפתוח זאת עם המתאמן ,לשקף לו את מחשבות המאמן ולגרום לו להבין שיש לשקול דרכי הכוונה אחרות. החלטה על אסרטגיה כזו מבוססת על נסיון עבודה ולמידה מתמידים של מאמנים בתחום. יחד עם זאת אם המאמן אינו בטוח יש מקום שיתיעץ עם מומים נוספים מתחום האימון /פסיכולוגיה/פסיכותרפיה. דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com
 
ביטוח מקצועי

לשאלתך, ניתן כיום להשיג ביטוח מקצועי. דורית ,מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com
 
שאלה או קביעה?

שלום, אתה קובע מספר קביעות כבדרך אגב כאילו ברור שהן אמת שלא משאירות הרבה מקום לאפשרויות אחרות ומתוכן באופן בילתי נמנע אתה מסיק מסקנה. 1. אתה מניח שאימון יכול לפגוע במתאמן! אתה רק מברר את המידה 2. אתה מניח שאימון חושף ומעצים בעיות נפשיות! ומנסה לברר כיצד מאמן מאתר אותם 3. אתה מתאר את תהליך האימון באופן שמציג את המאמן כחסר אחריות ומי שמזלזל במודע בלקוח שלו 4. אתה קובע כדבר ידוע שמאמן איננו פסיכולוג ואין לו הכשרה בתחום - רוצה לומר איננו מוסמך להתעסק בנפש האדם על בסיס כל הנחותיך אלו אני תוהה האם אתה מחפש תשובה עיניינית או נוקב בשאלה על מנת לתת במה לתזה שלך אודות האימון?
 

mshaviv

New member
הרחקתָּ לכת ידידי...

אני בא ממקום תמים לגמרי עם שאלה לגיטימית לדעתי. יתרה מזאת, אני עוסק באימון, מתאמן בעצמי ושואל בקול רם שאלה שהופנתה אלי, מתוך כוונה לשמוע עוד דעות. לסיכום, אין לי "תיזה" ואני לא מחפש במה. רק תשובה ענינית ומחכימה. תודה.
 
ראשית אני מתנצל

אם הייתי לא עינייני והרחקתי לכת באופן שבו כתבתי את תשובתי. אשמח אם תעזור לי להבין את שאלתך בדיוק על מנת שאוכל לתת תשובה עיניינית, השאלה בכותרת והפרוט שלה בתוכן ההודעה כבר מתארים מצב מסויים וכוללים מספר הנחות יסוד שאינם עובדות, מהו אם כן המקור להנחות הללו והאם הם חלק מהשאלה?.
 

mshaviv

New member
אנסה להבהיר...

ההנחה היחידה שלי היא: שתהליך האימון *יכול* לחשוף/להעצים בעיות נפשיות של המאומן. - האם אתה מסכים להנחה זו? ואם ההנחה מקובלת עליך, אזי מה הם הכלים של המאמן לזהות מצבים כאלה? כלומר, מצבים שבהם תמליץ למאומן לפנות לטיפול? (אם בכלל). מקווה שהבהרתי. תודה לך.
 
בעיות נפשיות!

אמור לי מהם בעיות נפשיות ואז אולי נדע האם אימון יכול לחשוף ולהעצים אותן?, כיצד ניתן לזהות אותן? והאם בכלל הם רלוונטיות. כשאתה מניח את ההנחה היחידה שלך "שתהליך האימון *יכול* לחשוף/להעצים בעיות נפשיות של המאומן" מה אתה מניח שהן בעיות נפשיות?
 

tlingit

New member
ברוך הבא mshaviv ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת הנושאים המעסיקים אותנו ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לעוד הרבה דיונים מרתקים ופורים
 
למעלה