באיחור של 50 שנה - נמצאו פרקים אבודים

מוגלי7

New member
באיחור של 50 שנה - נמצאו פרקים אבודים

המושג "פרקים אבודים" בהקשר של 'דוקטור הו' מתייחס לכ-106 פרקים מתקופת הדוקטור הראשון והשני שהBBC מצאו לנכון למחוק מהארכיונים שלהם במהלך שנות ה-60 וה-70, מסיבות חסכוניות. כנראה שהם לא חשבו שהסדרה תהפוך לכזה נכס בבריטניה ובעולם.

בכל אופן, לאחרונה נטען כי רוב הפרקים האבודים (מעל 100) נמצאו באתיופיה, וכי ה-BBC מתכננים לשחרר את כולם בפורמט DVD בהקדם האפשרי. מאז שהחדשות צפו ברשת, ה-BBC כבר הספיקו להגיב. בהתחלה הכחישו, אבל לאחר מכן רק ביקשו להרגיע את הדיווחים בנוגע למספר הגבוה של הפרקים שנמצאו. מסיבת עיתונאים רשמית הייתה אמורה להיערך היום (שלישי) בנוגע לעניין, אך היא נדחתה ליום חמישי הקרוב בשל "עיכובים", לפי הBBC.

אז החדשות הטובות הן שככל הנראה אכן נמצאו פרקים שלא נראו מאז שנות ה-60. לגבי כמה פרקים בדיוק מצאו, את זה נדע בקרוב.
תזמון מושלם לחגיגות ה-50!

Guid

New member
אז זה כל העניין...

נתקלתי בהרבה אזכורים של "הפרקים האבודים" האלו לאחרונה באינטרנט, ולא יצא לי לבדוק את העניין לעומק.
פרקים מהדוקטור הראשון והשני קצת פחות מעניינים אותי, אבל בכל זאת מדובר בחדשות טובות מאוד!

MonicaF

New member
וואו הלוואי

עשית לי צמרמורת עם החדשות האלה

תודה.

איזה יופי :)

הפרקים האבודים הם לרוב של השני, אם אני לא טועה.
אולי ביום מן הימים אנסה לראות את הסדרה הישנה.
זה באמת חדשות טובות לאנשים שרוצים לראות את הסדרה הישנה.

kinging123

New member
אני מפחד לראות את הגרסה הישנה מחשש

שזה יהרוס לי את הזיכרונות הטובים על הסדרה החדשה. אני לא סובל סדרות וסרטים ישנים/ות ואפילו את that 70's show למרות שצולם ב2005 :)
(אני כבר מדמיין לעצמי את MonicaF ממלמלת "הצעירים של היום...!"
)

MonicaF

New member
זה לא הצעירים של היום

אלא המבוגרים של היום!
הצעירים בסדר גמור, המבוגרים, לא ברור לי למה הגיעו למצב הזה

שמעו, דווקא לי הייתה הסתייגות מהחומר הישן.
הוא ישן גם עבורי.
מצאתי שדווקא הצעירים נמשכים לזה כמו שאני נמשכת לחומרים הרבה יותר ישנים מזה.
כנראה שמי שנרתע משחור לבן וישן, לא יהנה מזה.
בשבילי זה קוריוז + מעקב אחר קו התפתחות הדוקטור.
וגם מצחיק אותי מאד. הטריקים שלהם להעביר תחושה של עתידנות מפילה אותי לרצפה לפעמים. לא שאנחנו היום כאלה מושלמים, בטח עוד חמש שנים, לא עשרים שנה, אלא חמש שנים בלבד, נצחק על הטכנולוגיה של היום.

AvivZ41

New member
זה אחד הדברים הכי משמחים שקראתי

נמאס לי מבריטים מבוגרים שמתנשאים בפורומים שהם אוהבים את הפרק הזה והזה של הדוקטור השני והפרק לא קיים!
וגם כשהתחלתי לראות את הסדרה הישנה התחלתי מהדוקטור השלישי כי פחדתי מהחוסר רציפות הזאת שנהיית לי במחסור של הפרקים.
בקיצור, לא יכלתי לשמוע חדשות טובות יותר לקראת הספיישל חמישים שנה
(בעצם כשאני חושב על זה הטריילר היה משמח אותי מאוד...)

timetraveler900

New member
אתיופיה? מסתבר שהדוקטור מצא לו מדינה אחרת

חוץ מבריטניה

חדשות מעולות. מקווה אבל שזה באמת יתפוס תאוצה..

FayeV

New member
אני אהבתי פרקים של הדוקטור הראשון

הסדרה אז הייתה שונה לגמרי - גם בהרגשה וגם באינטראקציה בין הדמויות, אבל אני מאוד אהבתי.
עם זאת, מסכימה שזה לגמרי לא לכולם - קצב העלילה שם הרבהההה יותר איטי מקצב העלילה של הדוקטורים האחרונים.
בכל זאת, ממליצה לראות לפחות את The Dalek Invasion of Earth.

מוגלי7

New member
עדכון - מסיבת העיתונאים

מסיבת עיתונאים נערכה היום כדי להכריז רשמית על מציאת הפרקים החסרים, בהשתתפות פרייזר היינס (ג'יימי, מלווה של הדוקטור השני) ודבורה וולטינג (ויקטוריה, מלווה של הדוקטור השני). מסתבר שה-BBC החתימו אנשים שלא לחשוף שום דבר ממסיבת העיתונאים עד חצות, אבל כמובן שיש הדלפות.

נמסר כי הפרקים שנמצאו הם חמשת הפרקים החסרים מתוך הסיפור "The Enemy of the World" (הדוקטור השני) וארבעה פרקים חסרים מתוך הסיפור "Web of Fear" (הדוקטור השני), ושייתכן שפרקים נוספים ימצאו את דרכם אלינו בקרוב.

זה בהחלט לא 100 פרקים, אבל אלו עדיין חדשות משמחות. אולי בחצות נדע אפילו יותר.

John the Savage

New member
בדיוק לפני שבוע

ראיתי ידיעה על העניין שהתפרסמה בעיתון ה-Daily Mirror. חשבתי לכתוב על זה משהו כאן בפורום, אבל מכיוון שמדובר בצהובון, וצהובונים לא בדיוק ידועים באמינות הדיווח שלהם, לא ידעתי עד כמה אפשר לסמוך על הידיעה.

טוב לראות שהיה גרעין של אמת בידיעה הזו, ואכן פרקים אבודים נמצאו. אמנם לא 106, אבל גם כמה פרקים אבודים זה משהו.

מוגלי7

New member
עדכון - ה-BBC משחררים מידע רשמי

קודם כל, הBBC מוסרים כי הפרקים נמצאו בניגריה ולא באתיופיה.

כפי שכבר הודלף, הפרקים שנמצאו הם כל הפרקים החסרים של הסיפור The Enemy of the World וארבעה פרקים חסרים מתוך The Web of Fear, מה שמשאיר פרק אחד מתוך הסיפור הזה עדיין חסר.

אין יותר מידי מידע חדש, אבל עכשיו זה רשמי מה-BBC.

למעלה