באילו כלי בישול אתם מבשלים?

באילו כלי בישול אתם מבשלים?

לא הצלחתי עדין למצוא מבת לא מטפלון, יש לכם המלצות על מחבתות וסירים? תודה

khisha

New member
בגולף ניתן לקנות בלי טפלון

וכלי זכוכית לתנור.

vered73

New member
יש יציקות ברזל. לא יודעת מה אמרו על כך כאן

אבל יש לי מחבת שמחזיקה כבר כמה שנים והיא מעולה לפיזור החום, הבישול, ואפשר לשים אותה גם בתנור לתבשילים כמדומני עד 200 מעלות או משהו כזה. לא ניסיתי את החלק הזה אבל האיכות המחיר שניהם גבוהים ביותר. ממליצה לחפש בדרום ת"א. אותם דברים מהחנויות רק במחירים אחרים. יש מאחורי בלומפילד שתי חנויות מתחרות עם ציוד למטבח, אפשר לרכוש שם עוד דברים שעשויים לעזור לך במטבח ללא שחרור רעלים.

כלים העשויים מטיטניום הם המומלצים ביותר

אך יקרים מאד בארץ רציתי להזמין מחו'ל כי שם הם לא יקרים אבל אין משלוחים לארץ עוד כלים בטוחים מחשש רעילות הם אמייל ולאפייה זכוכית ברזל לא מומלץ לילדינו שאר הכלים רעילים

khisha

New member
הרשי לי לחלוק עליך

אומנם אין עוררין שבסירים את מבינה יותר ממני אבל אמייל מה זה לא בריא היות וכאשר יש סדק קטן בציפוי הוא ישר דולף בכל הזר של מה שיש בצבע כולל עופרת. לא מכיר כלים מטיטניום אבל טיטניום (TI) זוהי מתכת קלה שאחת התכונות העקריות שלה זה בידוד החום. לכן ציפוי של מעבורת חלל עושים ממנה. כדי לעשות סיר או מחבט שמעביר או מפזר אותו אחיד יש להשתמש בסגסוגת של כמה מתכות ו90 אחוז שאחת מהן תהיה ניקל שהוא רעיל. אשמח לקרוא מקור מהימן שמסביר מדוע ברזל אינו מומלץ לילדנו בפרט או כל דכפין בכלל.

khisha

New member
מה שמצחיק הוא

שמחבטות הכי טובים אכן עשויים מטיטניום. מחבתות - לא יודע.

לא מזמן היתה בynet כתבה בנושא הטפלון

ושם הומלץ על אמייל וטיטניום קראתי גם את הטוקבקים שמליצו מאד על טיטניום אני לא כזאת מבינה גדולה בנושא בריאות של הסירים אלא רק באוכל את הכלים מטיטניום משווקים כ'כלים בריאותיים שעברו בדיקות לרעילות וקיבלו אישור'. אין לי שמץ של מושג אם יש בהם עוד מתכות. צריך לבדוק. אם זה נכון אין לנו יותר במה לבשל על הגז שאינו רעיל
לגבי הברזל אין איתו בעיה ואפילו מומלץ למי שיש לו חוסר בברזל. לא זוכרת איפה קראתי אך קרוב לוודאי שכאן איפשהו במאמרים שברזל לילדינו עלול להזיז מתכות בגוף .

khisha

New member
WELL

בזבתי 10 דקות בשיטות ברשת. אין דבר כזה כלים מטיטניום. כלומר יש סכינים אבל לא סירים ומחבתות כי הגיון שלי היה נכון. ישנן מחבתות אלומיניום או ברזל בציפוי טיטניום במקום טפלון מסורתי. אין לי מושג אם זה יותר בריא כי אלומיניום הוא מתכת רעילה. והוא ידלוף כאשר הציפוי יינזק. לגבי ברזל. הרשי לי לחלוק עליך שוב. תיסוף ברזל או דליפה של ברזל מכלים לא מומלצים ולא טובים. הברזל היחיד שנספג בגוף צריך לבוא ממקור אורגני כמו בשר. כל השאר אינם יעילים ובעלי יעילות ספיגה מזערית. הוא פשוט לא רעיל ברמות מסויימות וגם לא נספג בגוף לכן מומלץ לשימוש יותר ממתכות רעילות מלכתחילה. אין לי מושג איפה קראת על הזזת מתכות אבל לא ניכנס לפיזיקת קוונטים ויונים חופשיים בעלי מטען חשמלי שיכולים להשפיע על מתכות אחרות. לא יודע להגיד. מבחינת תכל'ס זה לא כ"כ פשוט. אחרת אנשים לא היו משתמשים בקילטורים חזקים במשך שנים.

מחבתות וסירים מברזל יצוק

- כאשר הם מטופלים כהלכה - Seasoning - לא משחררים ברזל ולמעשה יש להם ציפוי שהוא חלקלק מאוד לרוב הדגמים שראיתי בזמנו היו מכסי זכוכית תואמים, מה שמאפשר שימש בטכניקות אידוי. יש לי רק אחד כזה - ובינתיים אני משתמש בו כבר (טפו טפו) מעל 15 שנה (אפשר להוריש לילדים ולנכדים).

khisha

New member
אהא

זה בטח גם נמכר בחוגי בית בלבד בעלות של 1000 ש"ח למחבת 26 ס"מ. אני מת לדעת אם צדקתי. בכל אופן ברגע שקראתי שזה עשוי בעבודת יד הבנתי שמדובר בברוח וצילצולים. איך בדיוק מצפים יציקה בציפוי טיטניום בצורה ידנית?

ליייייי

New member
קבלתי מייל על כך לא מזמן

דרך החנות סושף , ליד גשר פז בחיפה נדמה לי שנפתח גם סניף בהרצליה. אתה יכול לנסות לצלצל לשם לברר מחיר, יש להם גם אתר http://www.suchef.com/SuEnter.asp | אולי תמצא שם פרטים נוספים או טלפון לבירור. אין לי שמץ של מושג לגבי המוצרים ומחירם אבל החנות מדהימה....

למעלה