באילו שעות מותר לנגן?

rinamlo

New member
באילו שעות מותר לנגן?

השכנים שלי אוהבי מוסיקה ומנגנים בהמון כלים שונים ובינהם גם פסנתר, השאלה היא כללית, מהן השעות שמותר לנגן ובאילו שעות אסור?

1Reebok

New member
השאלה לא ממש נוגעת לפסנתר...

אבל התשובה מעט יותר מורכבת.
האם השכנים שלך גרים בבית פרטי, או שהם שכנים דלת אל דלת בבניין מגורים?
למיטב ידיעתי זה תלוי בחוקי העזר העירוניים הספציפיים למקום שבו את גרה, אבל ברוב המקומות השעות בהן אסור לנגן הן 14:00-16:00 ו-23:00 עד אני לא בטוח כמה בבוקר.

rinamlo

New member
תודה על התשובה ועונה על השאלה

הם שכנים בבית משותף בן 4 קומות, רשום להם בשכירות שהנגינה מותרת על פי החוק, אבל לנגן על תופים ב 22:00 בלילה מצעבן במיוחד כאשר הם גרים מעליי ולי יש ילדה בטרום חובה ולשכנה תאומים בני שנה.

rinamlo

New member
אפרט את הכלים:

פסנתר, נבל, תופים וגיטרה, ניסינו לפנות אליהם אך אלו השעות שהם בבית ורק אז יכולים להתאמן...

בוקר טוב וחג שמח

שלום רינה
בעיקרון החוק קובע כי כל מוסיקה או שירה או כל רעש אחר המפריע את מנוחת השכנים אסור 24/7
אבל...אם יש איזו הסכמה הדדית וכולם אוהבי מוסיקה אפשר להתגמש לשעות שצוינו....2 עד 4 ואחת עשרה בלילה.
בברכה ריקרדו פסנתרים.

ItsikH

Member
למיטב ידיעתי החוק הזה לא עבר היתה יוזמה של ארדן כמודמני לחוקק חוק דרקוני שכזה שיאפשר לשכנים למנוע כל נגינה שהיא בשכנותם בחסות החוק. החוק הקיים למיטב ידיעתי, הוא עדיין כנוביץ' הידוע למניעת מפגעים, שקובע את השעות הידועות - מ-11 בלילה עד 7 בבוקר ובין 2 ל-4 בצהרים אסור להרעיש [אפילו שאין איש כמעט בימינו שיכול להרשות לעצמו שנת צהרים].

החוק קיים משנת 94

כמי שעוסק בזמנו החופשי כמפקד כיתת כוננות של מתנדבי משמר הגבול
ועוסק בעבודות שיטור ....אני מכיר את החוק טוב מאוד...אבל לא ממש אוכפים את החוק
למעט מקרים חריגים....

ItsikH

Member
אשמח להפניה, למיטב ידיעתי לא יכול כרגע שכן לפנות למשטרה בטענה שרעש כלשהו מטריד את מנוחתו מחוץ לשעות אלו אלא לפי עוצמתו, אחרת יכולנו לאסור על השמעת מוזיקה מזרחית בשכנותנו סתם כי זה "לא בא לנו טוב באוזן"

יכול גם יכול.

לגבי מוזיקה מזרחית או כל מוזיקה אחרת...אם הדבר טורד את מנוחתו הוא רשאי להגיש תלונה
וניידת תגיע ותבדוק את העניין לגופו
גם אם מדובר ב6 בערב...!!!!

ag117

New member
כדאי לפנות

למוקד המוניציפאלי אם יש כזה והוא אפקטיבי ....שם אפשר לברר עד מתי אפשר להרעיש ( כמדומני החוק השתנה ועמוד על משהו כמו 10 10 וחצי. ) אפשר לבדוק את החוק גם באינטרנט באתר של הרשות המקומית בו את/ה גר/ה. לא בטוח שזה מה שיעזור אבל אפשר להתחיל משם

זה נשמע לי כמו איזו דירה של משוגעים מנגנים גם תופים גם נבל ועוד כלים ששכחתי.....ואין שום תרוץ להפריע למנוחת השכנים...פשוט אפשר להתפוצץ מכלה אנשים ....

אפר אולי ללמד אותם לקח בסגנון הלהקה....לבוציא להם בורג מהמצילות , לחשמל להם את המקרופון, וכו' ...בצחוק....
חג שמח....

ItsikH

Member
אני עדיין תוהה מהו המדד לפיו קובעים שהרעש "טורד את מנוחתו" - כי לפי כנוביץ' מדובר בעוצמה נמדדת בלבד - מדד אובייקטיבי ולא אופי הרעש - ואם לפי החוק הקיים הצהרת השכן בלבד קובעת - פירושו שהוא יכול למנוע משכנו כל מה שבא לו באופן שרירותי לגמרי. מי מכריע בענין? האם שוטר יכול להחליט *באופן שרירותי* שהרעש שאתה משמיע הוא "חריג"? כי יתכן שאני גר בשכונה שבה ברהמס נחשב חריג בכל עוצמה שהיא...

kawai1

New member
יש הגדרות לפי דציבלים

החוק היבש מגדיר שאסור לעבור דציבל מסוים (אני לא זוכר איזה בדיוק) כשמודדים בתוך חדר עם חלון פתוח.

ItsikH

Member
את זה אני מכיר, למיטב ידיעתי זה כנוביץ' ועל זה אין ויכוח [וגם לא ממש נאכף לדעתי]

למעלה