באי הפורום הזה

באי הפורום הזה

הם מן הסתם קרבנות גדולים יותר של הרעלים הנוראים שראינו עכשיו בערוץ 2, הממלאים לנו את הצלחת. אנחנו שותקים. ובמשרד החקלאות ממלא את התפקיד האחראי בנושא זה אדם רחוק מאד מרגישות לעניין. ואנחנו שותקים. ובתי החולים מתמלאים בילדים חולים במחלות נוראות. כן, גם במבוגרים. ואנחנו שותקים. עד מתי?

d a p h n a

New member
כאשר מספרים על כתבות

מומלץ בדרך כלל לספר מה בדיוק היה תוכן הכתבה, מאחר ולמעשה לא כל האנשים בעולם, ואפילו לא כל האנשים בארץ, צופים בערוץ 2 בזמן שבו את צופה.

אולי יהיה מחר שידור חוזר.

הציגו שם את השימוש ברעלים מסוכנים בחקלאות בארץ. זרחן אורגני למשל, הוצא מחוץ לחוק בארה"ב להדברה ביתית. בארץ הוא עדיין מותר עדיין. ועוד רעלים רבים הוזכרו. הבעיה אצלנו, שרגישות לנושא יש רק במשרד לאיכות הסביבה, אבל במשרד החקלאות אחראי על הנושא אדם שזה ממש לא מעניין אותו. חשובה לו הקופה הרושמת. וחקלאים רבים כבר חלו במחלות קשות מאד, ומתו. יש פתרונות אורגנים יפים. כמו גידול תנשמות בשדות לצמצום אוכלוסית העכברים, עד כדי כך שאין נזק לחקלאות. (ראינו). ויש חקלאות אורגנית מצליחה בארץ, המוכרת את היבול לאירופה. אירופה לא מכניסה תוצרת חקלאית ללא בדיקה. אצלנו,מספר הבודקים כל כך קטן, שהשוק יכול להיות מוצף ברעלים.

TheFinalCut

New member
רק הערה

זרחן אורגני הוא רעל קשה, אבל חשוב לדעת שהוא לא יותר גרוע מהרבה מאוד חומרי הדברה כימיים, ובניגוד להם הוא פריק ביולוגית. כלומר בעוד חומרים הדברה "רגילים" רבים נשארים במערכת ונישאים בשרשרת המזון, תוך גרימת נזק סביבתי וביולוגי עצום, חומרי הדברה אורגניים מתפרקים והנזק שהם יכולים לגרום מוגבל. לגבי הדברה ביולוגית (שבמקרה הכינותי מראש! זה תחום המחקר שלי), התנשמות אכן פעולות בצורה טובה, אבל לצערנו הרב (בעיקר של מי שעוסק בתחום) באופן כללי עדיין לא הגענו למצב שאפשר לזרוק את חומרי ההדברה, בייחוד כשמדובר בהדברה של פטריות ועשבים (50% מהשימוש בחומרי ההדברה הוא להדברת עשבים). כלומר, זה אפשרי בפרקטיקה האורגנית, אבל צריך לקחת בחשבון שהיבול יהיה נמוך יותר.

תודה על המידע,ו..

הבעיה כאמור היא בעקר בחוסר כח אדם במשרד החקלאות לפקח על חוקים קיימים. ובאדישות האיש האחראי לנושא. הרי מתפקידו היה להתריע, להודיע על התפתרות. אבל הוא, פשוט אדיש.

albumin

New member
רגע אז מה זה אומר בעצם?

זה מסוכן לאכול ירקות, פירות וכו' שגודלו באופן לא אורגני?

TheFinalCut

New member
לא ראיתי את הכתבה, אבל

ממה שידוע לי, רוב חומרי ההדברה (בייחוד אלו שעדיין חוקי להשתמש בהם) לא ממש נספגים ברקמת הצמח, אלא רק מכסים את שטח הפנים החיצוני שלו. לפיכך, שטיפה טובה במים, ובוודאי שטיפה עם סבון, צריכה להוריד את כל חומרי ההדברה מהירקות והפירות. ממה שלמדתי, גם אסור כיום ליישם חומרי הדברה לאחר הקטיף (כלומר, כאשר התוצרת שוהה באחסון, לפני הגעתה לצרכנים), אלא רק במטע עצמו. החקלאים 'פותרים את הבעיה' בכך שהם מרססים יום לפני הקטיף, אבל זה עדיין מוריד את הסיכוי שמשהו יישאר על הפרי או הירק עד שהם נרכשים. בכל מקרה לא כדאי לקחת סיכון ועדיף לשטוף היטב את הפירות והירקות. אם חקלאי עורך שימוש בחומרי הדברה לא-חוקיים (ויש מקרים), או מיישם אותם בצורה לא חוקית (כנ"ל), זה סיפור אחר. לא ידוע לי כמה נפוצה התופעה, אך אני מאמין שהיא לא נפוצה במיוחד. אם הפיקוח באמת עד כדי כך לקוי, אז כמובן שזו פירצה הקוראת לגנב (או למרסס הבלתי חוקי, במקרה דנן).

למעלה