באלצהיימר אין הודנה

ענתי44

New member
באלצהיימר אין הודנה

ימים קשים עברו עלינו. אזעקות רעש הנפילה ורעש כיפת ברזל ( אלוהים יברך את צה"ל ואת ממציאי כיפת ברזל ) לא רק מוסדות החינוך נסגרו והורים נותרו בבית עם ילדים מפוחדים גם "הגן של סבתא" מרכז היום נסגר. זה להישאר בבית עם אישה שאומנם הגיבה יחסית טוב לאזעקות ( היום בא התגובה שלה ) אבל יצאה מסדר היום המבורך שלה ונכנסה לבלבול נוראי. כלואה בגופה העטוף באלצהיימר, כלואה בכסא הגלגלים וכלואה בבית שלה ( שלעיתים הפך לבית אחר והיא רצתה כבר הביתה ) כמובן שהיה לי קשה למצוא מי שישאר איתה כדי שאלך קצת לעבודה. ואיזה מזל שיש לנו את עדנה ואת מרכז היום, כי העובדות הנפלאות האלה לא נשארו בממ"ד עם המשפחה אלא הגיעו, בין אזעקה לנפילה לבית האבות, סייעו לטפל בקשישים בבית אבות ויצאו לטפל ולסעוד קשישים ממרכז היום, הביאו להם אוכל חם, או החליפו, כמו אצלנו, בן משפחה. יצאתי לשעתיים. בדרך תפסה אותי אזעקה וזה היה ממשד מפחיד אבל שחזרתי הביתה מצאתי אמא רגועה ( לאותו זמן ) ששיחקה טרוויה עם המטפלת, שהקשיבה לסיפור או פיטפטה עם המטפלת. אין לי מושג מה הייתי עושה בלעדיהם.
דווקא אחרי הרגיעה באה הדרדרות אלצהיימרית. מאתמול אמא עם הזיות כל הלילה העירה אותי ודיברה לדמויות. ולא הפסיקה לדבר ולספר דברים שלא היו כמו שחילקו לה במסיבה שעון ושאחותי לקחה לה את השעון. ועוד ועוד דברים הזויים שמאוד הציקו לה. והיתה גם החמרה בפצע בציפורן והרופאה נתנה לה אנטיביוטיקה.
בצהרים חזרתי מוקדם מהרגיל מהעבודה ואבוי. אמא עשתה גדולים וכולה מרוחה. עדנה ואני היינו המומות. זה לא נורא כי מנקים פותחים חלון וזה עובר. הבעיה שפתאום החליטה הצלילות לבוא לבקר והיא התחילה לבכות ולומר שהיא רוצה למות ושהיא רעה והיא בכתה ואני אחריה. אמרתי לה שאני אוהבת אותה "מה את צריכה אמא כזו שרק עושה צרות" היא אמרה לי. כמובן שעדנה ואני ניקינו אותה, הלבשנו נקי והושבנו אותה על הכסא להחלפת המצעים. חיבקנו ונישקנו אותה עד שנרגעה. אבל הבלבול שב והשתלט עליה. לפחות היא שכחה את מה שהשפיל אותה כל כך.
הרופאה אומרת שזה תוצאה של מצב הלחץ בזמן הסבב טילים הזה. הפעם באמת היה עוצמתי יותר. ואני, אני רק מקווה לטוב שהיא תתאושש אבל חוששת שהגראד יצר אצלה בור גדול. ורסיסיו עפו אל נפשה.

רגינה9

New member
גם אלצהיימר וגם טילים

היי ענתי, למרות הארועים הקשים, טוב לשמוע ממך.
במקביל לכל הקשיים האישיים את עדיין מצליחה לתפקד בצורה מופלאה
ואמא שלך עדיין מצליחה לקרוע את קורי האלצהיימר ולהגיח ולו רק לפרקי זמן קצרים.
מקווה שתחזרו לשיגרה במהרה והשגרה המבורכת תחזיר קצת שקט נפשי גם לך וגם לאמא.
טובה.

ענתי יקרה, את עומדת בגבורה בכל מה שקורה

אני מצטערת שאפילו לא התקשרתי אלייך
אני כל הזמן בריצות ולא יודעת בדיוק למה , אך זה המצב
גם האייפון שבק חיים ואין לי טלפונים, מקווה שמחר ישוב אלי
כואב שוב לקרוא על אמא הנפלאה שלך ומה שעובר עליה ועל כולכם שם בדרום.
מקווה שעכשו יש כבר רגיעה והכי חשוב, איך את מרגישה?
אוהבת, נשיקות ולהתראות, טובה

ענתי44

New member
והרי הדילמה של הבוקר

שוב נסגר מרכז היום ( כמובן בצדק ) ואני אומנם ביום שבו אין עבודה אבל התלבטתי בקשר לאמא. עליי לקנות כמה דברים חיוניים בין היתר טיטולי לילה וכדור הרגעה לאמא שלי. וגם חייבים לקלח אותה. כי כבר שבוע שלא התקלחה. כמובן למעט מקלחות במיטה. אמא אחרי 25 שעות ללא שינה נרדמה אתמול וישנה עד עכשיו. לא ידעתי אם לממן באופן עצמאי הסעה למרכז היום ובחזרה לכמה שעות ( כמאה שקל לכל כיוון לנסיעה של 2 רחובות ) כי גם מזג האוויר ובעיקר החשש מאזעקה לא מאפשרות לקחת אותה ברגל. או שתגיע מטפלת להישאר עם אמא עד שאשוב מהקניות ותסייע לי לקלח את אמא. והמאבק הזה, שאני רוצה מצד אחד שתצא מהבית ולא תישאר בו כלואה לעוד כמה ימים, ותגיע למקום חשוב לה ומנגד גשום ובעיקר החשש שתהיה נפילת טיל בדיוק כשהיא בדרך. בסוף, בהתייעצות עם המנהלת המדהימה של מרכז היום תגיע המטפלת הביתה.
טובה, זה בסדר שלא התקשרת. אני יודעת שליבך איתנו ועם המשפחה של אודיה. ושאת חושבת עלינו. וזה מספיק.
בקשר לבריאות שלי היא על הפנים אבל היא עכשיו לא נחשבת. רק שנעבור בשלום את הימים האלה. ואני אהיה בסדר. גיליתי שאני חזקה הרבה יותר ממה שחשבתי מבחינת הנפש. ואני יודעת שאני אהיה בסדר.

ענתי יקרה, אני איתכן

אמנם בגוף אני פה מנקה ארונות מטבח , בלב, אני חושבת על כולם במיוחד שם בדרום שחיי השיגרה נגזלו מאיתכם כבר יותר משבוע. ועוד מעט אסע לבתי לעזור גם לה ולפי הלו"ז אחזור בזמן בע"ה לקחת את ההורים ממרכז היום ולהמשיך בהכנות לשבת.
כפי שאת רואה , בקושי יש לי זמן לטפל גם בעצמי...
מקווה שהאייפון יחזור אלי מתוקן היום ואוכל שוב לתקשר בקלות לחברות האהובות שלי
מקווה שלא יהיה נורא היום ושיירגע לקראת סוף השבוע
אוהבת, שמרי על עצמך, נכון שאת חזקה , אבל תטפלי במה שאפשר
נשיקות ובשורות טובות, טובה

yekantalisa

New member
חזקי ואמצי!!!!

קשה מאוד. והלוואי שסבב האלימות הזה יסתיים כבר.

ענק ממני,

תמיד התפעלנו מהכוחות שלך, ובימים האחרונים אפשר פשוט להוריד את הכובע בפנייך, אין כמוך!!!!!!

חושבת עליכן המון, ומקווה שהימים יעברו מהר ותהיו מאחורי כל הבלגן .

ושיגעו ימים רגועים לאזורכם,

חיבוק ענק גם בשביל אימא הנפלאה שלך,

ניצה.

ענתי44

New member
כמה טוב לחזור לשגרה

בסוף שבוע נטול אזעקות אך רווי מתח מחשש לחידוש הירי כתבתי סיפור קטן לאחיינית שלי בת החמש שחששה מהטילים. הראשונה ששמעה את הסיפור סבתא כרמלה. שמאוד אהבה.

למעלה