באמאשכם, אני רעבה. זרמו איתי רגע. מה יש לכם

באמאשכם, אני רעבה. זרמו איתי רגע. מה יש לכם

במדף הראשון, הכי נגיש במקרר?
יאללה, זרקו זרקו נראה. בואו נשווה.
 
מאיפה את רוצה שאתחיל?

רק במדף הראשון? או שאפשר את כל המקרר?
כי אני לא ממש זוכרת מה יש במדף הראשון. הוא עמוס לגמרי. אבל מכל מה שיש לי שם, אני חושבת שאני הולכת להפשיר לי איזו פיתה מרובעת עם חומוס ומטבוחה תוצרת בית. חוץ מזה יש לי מלא דברים אחרים שלא בא לי עליהם עכשיו.
 
יא סאלם. נגבי, נגבי בשם כל המגדר שלנו

כי אפילו את ניגוב החומוס הגברים גזלו לנו.
האמת, בא לי על המטבוחה שלך.
את מכניסה איזה פלפלון חריף? לא, כי אני עדינה. אירופאית.
שלא ישרוף לי בטוסיק.
 

דיבבלעס

New member


 
יש לי כרובית

ואת הירוק הזה לא זוכר איך קוראים לו..
אה ...
ברוקולי.
נשבע לכם שאני לא יודע מה לעשות איתו אבל הרגשתי כל כך טוב כשקניתי אותו בסופר.
באמת מה עושים איתו, מישהו ?
 
טוב, רק בגלל שאתה שמאלני וונה בי, בן פקועה

החלטתי לעשות לך מעארוף. אבל זכור ג'אן, אני כבר אגבה
ממך את החוב במתק שפתיים, ובלשון ערומים. (מן המקרא)
(או חרא אחר מעין זה)
ולענייננו:
פשטידת ברוקולי וכרובית
חומרים:
1 בצל גדול
200 גרם ברוקולי
200 גרם כרובית
3 ביצים
1 קותג' (או גבינה אחרת לבחירה)
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180. מטגנים בצל בשמן עד לריכוך. מבשלים במי מלח את הכרובית והברוקולי במשך 10 דקות.
קוצצים ברוקולי וכרובית ומניחים בקערה. מוסיפים בצל, שמנת, קוטג', ביצים, מלח, פלפל ומוסקט. מערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת קלות ואופים בחום 180 במשך כ - 50 דקות.
-
ברוקולי מוקפץ אסייתי

חומרים:
3 כפות שומשום
שמן זית
2 ברוקולי
500 גרם פטריות שמפיניון קטנות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את השומשום וקולים כמה דקות, תוך ניעור המחבת מדי פעם.
מרתיחים מים בסיר בינוני. מחממים מעט שמן זית במחבת. חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים הרותחים, ובמקביל מקפיצים את הפטריות במחבת.
כשהברוקולי מוכן מעבירים אותו למחבת ומוסיפים את הסויה, שמן השומשום ומיץ הלימון.
מקפיצים כדקה, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
-
ברוקולי פלאו (מאודה)
חומרים:
ברוקולי
כמה שיני שום
שורש ג'ינג'ר – חתוך לרצועות דקות
1 כפית שמן זית או שמן שומשום כהה
1 -2 כפיות סויה טבעית (טמרי או שויו)
פלפל חריף אדום לפי הטעם

אופן ההכנה:
בסיר קטן, להרתיח מים בגובה של 1-2 ס"מ. כשהמים רותחים, להוסיף את הברוקולי, כשהגזע פונה כלפי מטה ונמצא בתוך המים.
לאדות עם מכסה כמה דקות עד שהברוקולי בצבע ירוק בהיר.
להוציא ולסנן את עודפי המים.
במחבת קטנה לטגן את השום והג'ינג'ר עד שהם קצת חומים, להוסיף את הסויה לעוד דקה.
בקערה גדולה להניח את הברוקולי, לשפוך מעל את הרוטב, ולהגיש חם.
*
בון אפטיטו.
 


שתדעי ששיניתי דעתי עליך ב 180 מעלות.
יש רק בעיה קטנה אחת
עכשיו אני אצטרך לאכול ברוקולי
 
חחחחחחחחחח

הא, סי?
תחזור בך מיד, רצוי מצורף בשיר שמכיר בנשגבותי
אחרת, אקרע מבשרך הו פושקין.
 
תשמע

יש לי בשבילך מתכון הרבה יותר פשוט וקל ולימדתי אותו לגברים שלא מורגלים בבישולים.
אתה שם את פרחי הברוקולי השטופים היטב בסיר שטוח. שם עליהם קצת שמן, מלח, פלפל שחור גרוס גס, פרוסות של גזר אחד, מיץ משני לימונים ותפוז אחד. בלי לערבב. מכסה את הסיר ומאדה את הכל על אש קטנה. לאחר כמה זמן אתה מוריד מכסה, מערבב, טועם, מוסיף מלח אם חסר, מוסיף לימון אם חסר, מוסיף עוד קצת שמן וטיפה מים וממשיך לבשל על אש קטנה עד שהברוקולי מאבד את הצבע הירוק העז והופך לצבע ירוק כבוש. תטעם ותראה זה מעדן. אצלי הקטנים אוכלים את זה כאילו זה במבה.
 

obelina

New member
אני יכולה לאכול ברוקולי (אחרי שחתכת אותו

לפרחים) ככה אחרי שבושל במים מומלחים בלי שום תוספות.
 

Aronsona

New member
שמעתי שאת מדברת על טוסיק עדין אירופאי.

אז תזהרי מהמרק הזה. אבל הוא סמיך מדהים וחריף. לא המון המון כי אני לא לבד בבית. ואני גר בעיר של צפון אפריקאים אז מהם למדנו להכין. והתלמידה עולה על המורים שלה בבישול.
 
למעלה