טוב, רק בגלל שאתה שמאלני וונה בי, בן פקועה
החלטתי לעשות לך מעארוף. אבל זכור ג'אן, אני כבר אגבה
ממך את החוב במתק שפתיים, ובלשון ערומים. (מן המקרא)
(או חרא אחר מעין זה)
ולענייננו:
פשטידת ברוקולי וכרובית
חומרים:
1 בצל גדול
200 גרם ברוקולי
200 גרם כרובית
3 ביצים
1 קותג' (או גבינה אחרת לבחירה)
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180. מטגנים בצל בשמן עד לריכוך. מבשלים במי מלח את הכרובית והברוקולי במשך 10 דקות.
קוצצים ברוקולי וכרובית ומניחים בקערה. מוסיפים בצל, שמנת, קוטג', ביצים, מלח, פלפל ומוסקט. מערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת קלות ואופים בחום 180 במשך כ - 50 דקות.
-
ברוקולי מוקפץ אסייתי
חומרים:
3 כפות שומשום
שמן זית
2 ברוקולי
500 גרם פטריות שמפיניון קטנות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את השומשום וקולים כמה דקות, תוך ניעור המחבת מדי פעם.
מרתיחים מים בסיר בינוני. מחממים מעט שמן זית במחבת. חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים הרותחים, ובמקביל מקפיצים את הפטריות במחבת.
כשהברוקולי מוכן מעבירים אותו למחבת ומוסיפים את הסויה, שמן השומשום ומיץ הלימון.
מקפיצים כדקה, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
-
ברוקולי פלאו (מאודה)
חומרים:
ברוקולי
כמה שיני שום
שורש ג'ינג'ר – חתוך לרצועות דקות
1 כפית שמן זית או שמן שומשום כהה
1 -2 כפיות סויה טבעית (טמרי או שויו)
פלפל חריף אדום לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר קטן, להרתיח מים בגובה של 1-2 ס"מ. כשהמים רותחים, להוסיף את הברוקולי, כשהגזע פונה כלפי מטה ונמצא בתוך המים.
לאדות עם מכסה כמה דקות עד שהברוקולי בצבע ירוק בהיר.
להוציא ולסנן את עודפי המים.
במחבת קטנה לטגן את השום והג'ינג'ר עד שהם קצת חומים, להוסיף את הסויה לעוד דקה.
בקערה גדולה להניח את הברוקולי, לשפוך מעל את הרוטב, ולהגיש חם.
*
בון אפטיטו.