באמונה עיוורת

אכמו

New member
באמונה עיוורת

קניתי היום באמזון את The Shining Girls, ספר מתח על רוצח סדרתי שנוסע בזמן, של לורן ביוקס (שכתבה את Moxyland ואת Zoo City). לא ידעתי על הספר הזה כמעט כלום (את עניין הנוסע בזמן, למשל, גיליתי רק עכשיו כשגיגלתי את הספר כדי שיהיה לי משהו לכתוב עליו כאן). אבל עצם העובדה שזה ספר של לורן ביוקס שלא קראתי הספיק כדי שאקנה אותו בהתלהבות (גם את Moxyland שלה קניתי בלי לדעת עליו שום דבר, ברגע שגמרתי לקרוא את Zoo City).

וזה גרם לי לחשוב על סופרים כאלה, שאני אקנה כל דבר חדש שלהם בכלל בלי שיהיה חשוב לי על מה הספר. זאת רשימה מאוד מצומצמת. קלי לינק היא כזאת, היא הסופרת האהובה עלי ואני אקרא כל בדל טקסט שלה שאמצא. סטיבן אריקסון מסדרת מלאזן גם כן, כנראה, אם כי עדיין לא בטוחה מה יהיה היחס שלי לספרים שלו שלא קשורים לסדרה הזאת. סטיבן הול, שכתב את "כריש זיכרון" שתרגמתי, שהוא גם אחד הספרים האהובים עלי בכלל, ומחכה בקוצר רוח שיכתוב כבר עוד משהו. ניל גיימן היה פעם במעמד כזה עבורי אבל זה נגמר די מזמן. אני חושדת שהכול היה מבוסס על הסנדמן ומשם המשכתי במוח האינרציה, הסנדמן כל כך מדהים שהאינרציה נמשכה די הרבה זמן, אבל זה לא מספיק כשלעצמו.

באופן מעניין, יש סופרים שאוהבת מאוד, במקרים מסוימים אפילו חושבת שהם סופרים יותר "טובים", אבל לא בהכרח קראתי כל מה שכתבו, אפילו לא קרוב לזה. מרגרט אטווד, אורסולה לה גווין, שתיהם מדהימות, אבל אצטרך להיות במצב רוח "נכון" כדי לקרוא משהו שכתבו. את סדרת תיקי דרזדן אוהבת אהבה עזה, ואיכשהו עדיין לא קראתי את הסדרה השנייה של ג'ים בוצ'ר. יש עוד. אז מה ההבדל בעצם? אולי זה עניין של כמות החומר, במקרה של מרגרט אטווד ואורסולה לה גווין זה *הרבה*. אבל זה לא כל העניין, כי לא בטוחה שאסתער אוטומטית גם על ספרים חדשים שלהן. אולי זה עניין של סנסוואנדה + מגניבות על, הספרים של שתי הנ"ל כבדים, מאוד כבדים, מספקים ביותר אבל צריך להיות מוכן אליהם נפשית, לורן ביוקס, סטיבן הול כתבו ספרים סופר דופר אובר מגניבים, מקוריים, מלאי דמיון וגם חזקים רגשית. קלי לינק מצליחה לטלטל אותי כל כך שאני לא מסוגלת להתאפק מלקרוא גם כשאני יודעת שהיא תדכא אותי אימים.

אז למי יש סופרים כאלה? מעניין לשמוע.
 

אלודאה

New member
דריל גרגורי!

פנדמוניום השאיר אותי פעורת פה ומלאת קנאה. חבל שהוא לא כותב מספיק.
 


 

מיכאל ג

New member
וולטר ג'ון וויליאמס

המגוון שלו מדהים, הוא התחיל מהרפתקאות ימיות, והמשיך לכתוב פחות או יותר כל סוג של מד"ב שיש (וגם קצת פנטזיה). מאז שגיליתי אותו קראתי כל מה שהוא הוציא כמעט בלי יוצא מהכלל (חוץ מההרפקאות הימיות הנ"ל) כולל כל סיפור קצר. זה לא משנה לי אם מדובר על שוטר בעיירה קטנה בניו מקסיקו, או חצי-אל ששולט על פלנטות שלמות. יש לו משהו קשה להגדרה שחוזר על עצמו - בכל תת ז'אנר שהוא כותב בו, הוא ימצא את הנחות היסוד וינסה לערער אותן ולתת את הטוויסט היחודי שלו שלרוב כולל מנה קרה של מציאות אירונית שהוא שופך מעל הקונבנציה המד"בית הנדושה. אם זה האל שמשתמש בטכנולוגיה בסגנון זילזני, אז תהיה לו אמא שמתעקשת להשאר בחיים ולנדנד לבן שלה על כמה שאנשים כבר לא באים למקדש שלו. כשמדובר באופרת חלל עם קיסרות בסגנון האימפריה הבריטית, האצילים שמפקדים על החלליות יהיו דומים יותר לברטי ווסטר מאשר להורשיו הורנבלואר. ההאקר המגניב בעתיד הסייברפאנקי יתעלם באלגנטיות ממשק המציאות המדומה המגניב ויפרוץ קוד במצב טקסט. והוא כותב דמויות פגומות מעולה. הן לפעמים מתועבות אבל אף פעם לא משעממות.
 
אני מאוד אוהב את הדברים החדשים של

ברנדון סנדרסון. לא נהניתי בשעתי מסדרת ערפילים ואלנטריס הייתה בינונית, אבל מאז הוא מאוד השתפר.
הוא מצליח כל פעם ליצור עולמות מעניינים עם דמויות שמתפתחות ורמה אחידה.
הבעיה היחידה היא שהוא מוציא לאחרונה כל כך הרבה ספרים חדשים שקשה לעקוב אחריו ושוכח להמשיך בסדרות שהתחיל....
 

avivs

New member
זו באמת נקודה מעניינת.

יש את אלה שישר אלך לקנות ספרים חדשים שלהם, כמו לוואצ׳י או אריקסון, אבל מצד שני יש סופרים שכתבו כל כך הרבה, עד שמראש אני יודע שאין מה לרוץ לקרוא את הכול, כי זה קרב אבוד.
סטיבן קינג, לדוגמה. יש עשרות דברים שלו שלא קראתי, אם לא מאות. אני בטוח שאהנה מהישנים שלו יותר מרוב הספרים החדשים שאקרא היום, אבל בכל זאת המחשבה על להתלבש עכשיו על קטלוג כל כך עשיר מעייפת אותי. גם הייתה תקופה שרצתי לקרוא כל דבר חדש שלו, עד שהבנתי שאני מתאכזב כל פעם מחדש.

גם אריקסון - דברים חדשים אמהר לקרוא (למרות האחרון והמאוד חלש), אבל יש לו חמישה ספרים אחרים באותו עולם, ואין לי תכנון לקרוא אותם בקרוב. יש לו גם ספר לא ז׳אנרי וישן ששמתי עליו עין.

אליסטר ריינולדס היה פעם אחד שקראתי הכול שלו, אבל שני ספרים מאכזבים ברצף הרסו את ההתלהבות מבחינתי. האחרון שלו אמור להיות התחלה של טרילוגיה, ולא הצלחתי לסיים אותו. זה אולי אומר שלא אקרא את שני הספרים הבאים שיוציא.

אם הסופרת של הר סין ז׳אנג תוציא עכשיו ספר חדש ארוץ לקנות אותו. הכתיבה שלה מרתקת. היא פשוט הפסיקה לכתוב לפני כמה שנים, אין לי מושג למה.

ג׳ואן וינג׳ הייתה אחת שרדפתי אחר הספרים שלה, בעיקר לפני תקופת הקינדל. אחרי תאונת הדרכים שלה היא הוציאה רק עיבוד לסרט ל״קאובווים נגד חייזרים״ וממש אין לי חשק לקרוא את זה. אבל אם ייצא לה משהו חדש שלא קשור לסרט זול, ארוץ לקרוא בלי לחשוב פעמיים.

לגלות סופר שכבר כתב עשרות ספרים לפעמים יכול להיות מתסכל, כי זה הולך להיות כזה פרוייקט עצום להשלים פערים. אני שמח שתפסתי מישהו כמו ריינולדס יחסית בתחילת דרכו.
 

kenny66

New member
מורין מקיו

של "הר סין" כן כותבת, אבל מעט. היא פרסמה כמה סיפורים קצרים בשנים האחרונות.
 

kenny66

New member
ד"א, אביב

הסיפורים של מקיו קובצו בספר שנקרא After the Apocalypse שיצא לפני איזה שנתיים.
 

boxing3

New member
מסכים איתך לגמרי לגבי ניל גיימן

אני עדיין מחכה ממנו למשהו שמתקרב לסנדמן (אם כי גם אלים אמריקאים ספר טוב לדעתי) ומקווה שיהיה כזה, אבל כבר לא אקרא אוטומטית כל דבר שהוא מוציא.

הייתי מגדיר את פיליפ ק. דיק ככזה, אבל מסיבות מובנות זה לא רלבנטי (וגם אצלו לא הכל אהבתי, אבל מספיק כדי לנסות לקרוא כל דבר שלו שלא קראתי).

שמען אדף נחשב מדע בידיוני? אם כן - אז הוא עונה על הקריטירון הזה מבחינתי (גם אם אינו קריאה קלה, לפחות עבורי)
 

nishtak

New member
טד צ'יאנג

אולי מכיוון שהוא כותב כל כך מעט אבל כל סיפור חדש שלו בשבילי הוא חוויה, והסיפורים הישנים שלו אני נהנה מהם גם בקריאה השלישית.
יש לא מעט סופרים שאני אוהב כמו ריינולדס, רוברט צ'ארלס וילסון,איגן, מרטין או סימונס, אבל לכולם היו פה ושם נפילות.
להגנתם כמובן ניתן לומר, זה, שהם כתבו ספרים באורך מלא ולא הסתפקו רק בסיפור פעם בשנה/שנתיים.
 
גם לי יש ספרים שאקנה ללא עוררין

דוגמת לואיז פני (מתח), אלכסנדר מק'קול (סוכנות הבלשיות מס' 1) ועוד רבים וטובים. אהבתי את zoo city ואקרא גם את שני הספרים האחרים של הסופרת.
 

nick at noon

New member
יש לי משהו כזה, אבל מוזר

וגם לא מד"ב או פנטזיה, למרות שמבחינתי זה מתחבר לזה.
כל פעם שאני בחנות ספרים אני בודק אם תורגם ספר חדש של אונורה דה בלזק ואם תורגם אז אני קונה אותו. במקביל אם אני בחנות ספרים ישנים, אני מחפש ספרים שלו שנעלמו.
זה מוזר מכמה סיבות. אבל הברורה ביותר היא שזה סופר צרפתי שמת לפני 150 שנה.
כמו הרבה תיכוניסטים מסכנים הייתי חייב בתיכון לקרוא את אבא גוריו, ספר מאוד מדכא מתחילת המאה ה19. אבל שלא כמו רוב התיכוניסטים אני התאהבתי בו ומאז קראתי עוד איזה עשר ספרים שלו. אבל בלזק כתב יותר ממאה ספרים בחייו, ככה לא חסרים יצירות שלו לתרגום. מצד שני בגלל שהם נכתבו בצרפתית (שאני לא יודע) אני מעדיף לקרוא תרגום לעברית מאשר תרגום לאנגלית.
ולמה החלטתי לכתוב את זה כאן למרות שזה לא קשור למד"ב או פנטזיה. כי בין הדברים שאני ממש אוהב במד"ב ופנטזיה זה סדרות של ספרים או ספרים שמתרחשים באותו עולם (עם דמויות שמופיעות בספרים שונים) ובכך בונים עולם יותר שלם - כמו למשל תרבות של איאן בנקס. וזה מה שבלזק עשה עם רוב הספרים שלו. רובם הם חלק ממה שהוא קרה לו הקומדיה האנושית. הוא יצר פאריס וצרפת ריאליסטיות מאוד, מקבילות לאמיתי, שמאוכלסות בהמון של דמויות, אצילים, עשירים, בני מעמד ביניים, עניים, פושעים, כומרים ועוד שמתקשרים בינהם בספרים שונים.
 

dingaleboom

New member
מאוד מעניין! על אילו ספרים שלו היית ממליץ?

היחידי שקראתי זה כמובן "אבא גוריו" בתיכון, ודווקא אהבתי אותו.
 

nick at noon

New member
אם אהבת אותו

אז יש כמה.
ראשית יש את "אשליות אבודות" ואז ההמשך שלו "זוהר ושקיעה של יצאניות צמרת" שגם ממשיכים את עלילות חלק מהדמויות מ"אבא גוריו".
ספרים נוספים שלו שמאוד אהבתי: "סזאר בירוטו", "אז'ני גראנדה", "הדודן פונס".
אם את רוצה אני יכול לסכם לך על מה כל אחד מהם. אבל דבר אחד קבוע בספרים של בלזק - הם די מדכאים במיוחד בסוף שלהם. אפילו במקרים שבהם הגיבור לא מת בסוף אין ממש סוף שמח.
 

dingaleboom

New member
תודה רבה, אבדוק את הספרים

ואולי גם אקרא את "אבא גוריו" שוב באותה הזדמנות.
 

clouds11

New member
אצלי הנושא יותר חשוב מהסופר

כל מד"ב שעוסק בסיפור המתרחש בעתיד הרחוק מאוד (לפחות 10 אלפים שנה מהזמן הנוכחי והלאה)
אני מסכים שגון וויליאמס הוא סופר מרתק ("מרחבים מסתברים ")
בכללית לא אוהב סופרות ...לא אורסולה לה-גווין ולא מרגרט אטווד
בזמן האחרון קראתי את אוקונר והפסקתי אחרי 2 סיפורים (היא מחסלת את הגיבורים)
אני דוקא בעד סופרים שמוציאים ספר פעם ב-10 שנים (אומברטו אקו)
אני בעד סופרים שעושים תחקירים לפני שהם מפתחים נושא(לפחות נלמד משהו..באלדצי)
אני בעד סופרים שמוגדרים הומניסטים ואוהבי אדם (סימאק)
לא אקרא סופר ששונא את המין האנושי הוא שמנסה לרמות את הקוראים
(הספר האחרון של באלדצי מצליחים לנטרל פצצה בשניה האחרונה על ידי ניתוק חוט (הכחול)
נשמע כמו בדיחה..אבל בכל זאת באלדצי הוא באלדצי )
כרגע אני עם פילבי הצעיר של ליטל (קים פילבי שריגל למען ברית המועצות כנגד בריטניה)
כמו בכל דת (קומוניזים כדת) המין משמש לגיוס המאמינים
 

pix37

New member
ג'ון סקאלזי - ג'ספר פורד

טאנה פרנץ

היו ואיבדו את זה

אורסון סקוט קארד (הסיום של אנדר)
קוני ויליס (היכולת שלה לחרטט התישה אותי)
 
למעלה