באמצע השבוע אנחנו אוכלים

באמצע השבוע אנחנו אוכלים

מאפה
שתחתיתו מריחה קלה בשמן על פיירקס
מעל זריתי אורז בסמטי לא מבושל בשכבה דקה.
מעל סידרתי בצפיפות רבעי עגבניות מהממות אך רכות שהיו לי. עליהן פיזרתי עוד אורז לא מבושל.
מעט מלח.
מעל שפכתי תערובת של שלושה קישואים גדולים ויציבים וצרור בצל ירוק שטחנתי במעבד מזון והוספתי לזה מלח פלפל שחור שמרי בירה וכשליש כוס קמח תפוחי אדמה.
אפיתי לא מכוסה ב-170 מעלות כשעה ורבע.
כשמוציאים זה רך אבל מתייצב כעבור חצי שעה בערך. אם זה ממש נוזל תחזירו לעוד זמן אפיה לא מכוסה.
יצא מרנין.

לסיר הכנסתי עוד בצלים ירוקים כחצי צרור +בצל יבש גדול שקצצתי קטן ,
טיגון קל,
הוספתי מלוא חופניים עלים- תרד ניו זילנדי, תרד תורכי, חובזה ,עלי סלק אדומים מאד...
קצצתי את העלים בסכין לרצועות ,
נתתי לזה לעבוד עירבבתי מעת לעת.
מלח זרעי כמון עלי אזוב יבשים, פלפל שחור גרוס.
לזה הוספתי קרטון של ליטר חלב קוקוס +
חצי ק"ג טופו קדיתא ,כלומר רך חתוך לקוביות.
נתתי לזה לעבוד על להבה קטנה כחצי שעה.
והריח בחינם...הו...
 
מגניב! והאורז התבשל? לא הוספת מים?

מה תפקיד קמח התפ"א?

אני חזרתי אתמול בבוקר מטיסת לילה והלכתי לעבודה (מעשה מטופש!) - בערב הכנתי תבשיל מגבעולי סלק לבן מאודים עם שום ירוק, פלפל אדום וזנגויל טרי, קצת שמן סומסום - בסוף הוספתי את עלי הסלק ותרד עד שהתרככו - ולתוך כל זה ערבבתי פסטה.

הסלקים הלבנים עצמם מחכים במקרר עד שאחליט מה לעשות אתם
 
למעלה