באמת בושה לקהילה הישראלית

1joni1

New member
באמת בושה לקהילה הישראלית

אני מדבר על האתר של האוריגאמי בישראל האתר הראשי בואו נכבד את עצמנו תתנו קצת איכות ורמה לאתר הזה! שיהיה כיף להיכנס לאתר שהכל יהיה מסודר ומעוצב אי אפשר לדאוג לזה?.. כל האתר מעוצב מפרימים מסכנים... מבוסס על HTML ואולי קצת CSS .... (ואפילו מזה הפיקו דברים עלובים ביותר...) תעשו עיצוב רציני ותשפרו הרבה דברים תדאגו שיהיה מערכת פשוטה ביותר של משתמשים שיהיה אפשר לדבר גם באתר (תגובות) צור קשר ועוד כאלה... הדבר היחידי שעוד איכשהו סביר זה המערכת של קנית ספרים... שמן הסתאם גם היא לא בנויה כמו שצריך כשראיתי את האתר בהתחלה היתי בטוח זה אתר של ילד סתאם לכיף... סתכלו על האתרים של שאר הארצות... אתר כזה במה כזאת עושים בחצי שעה וגם הורסים בזמן קצר
אגב לדאוג שהכל יעוצב אפשר לבקש מאיש מקצוע שיעשה את זה וזה די זול יחסית לרווח שיש לכם ב500 שקל אתם יכולים לעשות אחלה אתר! ואם ממש תרצו אתם יכולים לעשות רווח מהאתר... אם אתם מתעצלים
תקחו את העיצוב שגוגל מציע... זה כבר הרבה יותר טוב ומנסיון כשמשקיעים באתר הוא מחזיר את ההשקעה בגדול נב: אם אתם רוצים עזרה מינמאלית אני אוכל לעזור במה שאני יודע לשפר נבב: יש לכם סטטיסטיקות על האתר?.. הוא פעיל כמה כניסות יש?.. מקווה לשיפור ג'וני

giladznaor

New member
טוב שלא הוצאת מישהו להורג...

ראשית, אין כזה דבר "האתר של האוריגמי בישראל", כי אם האתר של המרכז הישראלי לאוריגמי. ממה שהבנתי, האתר תוחזק בזמנו ע"י אחד החובבים, והגירסה שבאתר לא עברה "מתיחת פנים" כבר כמה וכמה שנים. כמו כן, הבנתי שיש גירסה חדשה לאתר שאמורה לעלות לאויר בשלב כלשהו. ובכלל, כל המרדף אחרי הטכנולוגיה אולי מעניין מבחינה אינטלקטואלית, אבל האתר יחסית משרת את מטרותיו. נראה לי שאתה מתבלבל בין מטרה לאמצעי. CSS, DHTML, AJAX, ... הם כולן מילים יפות, אבל מה שחשוב זה התוכן, ולי באופן אישי יש המון הערכה לאתרים שיעלו בצורה טובה דווקא על דפדפנים כמו lynx. לדוגמא, אני לא רואה מקום לתגובות באתר של ארגון הישראלי לאוריגמי - בשביל זה יש את הפורום הזה, לדוגמא. השתדלתי לענות בצורה עניינית, למרות שהביקורת לא הייתה ביקורת בונה.

1joni1

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך

כמו שכתבת אז כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אני לא מחפש קידמה או טכנולוגיה מתקדמת אני רק רוצה אתר שמכבד את עצמו ומשרת את עצמו אוקי המרכז לאוריגמי בכל מקרה זה הדבר הכי קרוב לאתר הרישמי לומר שהאתר משרת את עצמו זה בדיחה... בעיקרון המטרה של אתר אינטרנט זה לא רק לספק מידע בלבד או למכור ספרים את זה אפשר גם לעשות בטלפון בעיני לפחות מטרה של אתר אינטרנט זה לתת פרסום, מידע חיוני למתחיל, מקום מפגש לכל החובבים ,מקום ריכוז של מידע שחייב להתעדכן מדי פעם וכ'ו וכ'ו והדבר הראשי שידאג שזה יתבצע זה עיצוב מינמאלי של דברים דבר שמושך את העין אנשים מסתכלים עליו דבר שלא מושך את העין ויש בו מידע מצוין (תתפלא) אבל אף אחד לא יקרא זה בעניין הטכנולוגיה והעיצוב... בעניין התכולה אני ממש לא מסכים איתך שלא צריך קבוצת משתמשים אני חושב שחיבים קבוצת משתמשים ושהאתר יוכל לעדכן אותי במילים או בהודעות... שתיהיה אפשרות להרשמה לכנסים דרך האתר אפשרות לכתבות אישיות ועוד המון יכול להיות שקצת הגזמתי בכתיבה
אבל זאת דעתי חג שמח

giladznaor

New member
לא שופטים קנקן לפי תוכנו, אבל...

אי אפשר להתווכח עם מיליוני בעלי האיי-פוד! לגבי התוכן, אם לכל אתר יהיה פורום משלו, אז רוב האנשים לא יבקרו בכל פורום ופורום, ונקבל הרבה קהילות קטנות, במקום קהילה אחת גדולה. בזמנו שקלתי להוסיף פורום לאתר שלי, אבל מהסיבה הזאת הבנתי שעדיף שהפורום הזה ישאר נקודת המפגש המרכזית.

bshuval

New member
ג'וני, בן כמה אתה?

לי יש הרושם מההודעה שלך שאתה בן 13 או 14. אישית, ההודעה שלך צרמה לי מאד. אם יש לך ביקורת, עדיף לתת ביקורת בונה, ולא לתת מטר תלונות כמו שאתה כתבת. אולי במקום להתלונן, תעשה מעשה? אם אתה יודע כיצד צריך להיראות "אתר האוריגאמי הישראלי", עם מערכת משתמשים, פורום מקוון, אולי מערך בלוגים, ומי יודע מה עוד, למה שלא תבנה אותו בעצמך? לדעתי דווקא יש מקום להפריד בין פורום האוריגאמי לבין האתר של המרכז הישראלי, מכל מיני סיבות. הפורום, למשל, נגיש יותר וכך יותר אנשים ימצאו את קהילת האוריגאמי הישראלית מאשר דרך האתר בלבד. ועוד נקודה: מניין לך, ג'וני, הידע על עלויות הרמת ותחזוקת אתרים ועל הרווחים של המרכז לאוריגאמי? קהילות וארגוני אוריגאמי בכל העולם מתבססים על התנדבות של חובבים. רוב אתרי אגודות האוריגאמי נבנו על ידי מתנדבים לא בתשלום (כדוגמת אתר האגודה הבריטית, אתר האגודה האוסטרלית, ועוד.). ורגע של עברית: בשפה העברית כותבים "סתם" ולא "סתאם". כמו כן, המילה "סתכלו" לא קיימת בשפה העברית.

1joni1

New member
נעים להכיר...

אני מבין שאתה אוהב לזלזל באנשים... אני מנהל של פורום די גדול (למעלה 3000 משתמשים) ואני מתעסק די הרבה בסטטיסטיקות של אתרים רווחים וכ'ו הפורום שאני מנהל שייך לדבר רשמי ממש כמו אוריגאמי ואני מנהל את הפורום הרישמי של המוצר שמדובר עליו... ומדובר במוצר שמושך אליו למעלה מ70 אלף משתמשים... לא באתי לכאן להשוויץ או להתגאות אני פשוט שונא זילזול כמה שאני נדיב 1) אין לי את הידע המספיק לבניית אתר שלם 2) סלח לי אבל אין לי זמן לתרום 30 שעות עבודה על בנייה נתתי בסה"כ ביקורת בונה שבאמת באה ממקום של נסיון לשפר וממקום של ידע חבל מאד שתגובה כזאת נכתבת פה למדתי להבא ג'וני

1joni1

New member
*300 שעות (וממש אין לי את הידע למי שלא הבין)

המרחק בין ידע בסיסי בתכנות רחוק מאד מאד מלהכין אתר

mirigami

New member
אתה דורך על יבלות אבל

האתר אכן מתחדש החנות החדשה היא רק דוגמא הולך להיות אתר מדהים הושקעו בו שעות וכסף רב רק סבלנות אני מקוה שאחרי החג האתר יעלה תודה לכל התומכים האתר יהיה בשלוש שפות עברית ערבית ואנגלית וברמה טובה מאוד. האתר הנוכחי נבנה על ידי גלעד אהרוני שעשה זאת במקצועיות ובהתנדבות(לפני שנים רבות) רוזאנה בהתנדבות מעדכנת ומסייעת. והיום חברת Emotiv עייצבה מחדש את כל האתר. האם ידוע לך שהאתר הראשון שעלה בישראל עם אנימציה ועיצוב שכלל תמונות היה של המרכז לאוריגאמי? הוא נבנה על ידי דפי זהב וזכה לכתבות ברדיו ובעיתונים. אז אנחנו לא לגמרי מפגרים... חג שמח

1joni1

New member
אחח כנראה שלא התבטאתי כמו שצריך

כנראה שהגזמתי במילים שלי אם אלו התגובות אני לא בא כאן לאף אחד בתלונות אני לא היתי מצליח לעשות משהו יותר טוב (ממש לא) ולא אמרתי לאף אחד שהוא מפגר! בסה"כ רציתי לתת ביקורת בונה ואתם ממש לא מקבלים אותה כל דבר טוב מתישן בסוף במיוחד בעידן של ימנו אני באמת מכיר את האתר הזה כבר הרבה מאד שנים ואני יודע שהוא ותיק אז הוא היה "הדבר" עכשיו הוא לא
עבר זמנו למי שלא הבין בסה"כ רציתי לומר שכמו שהאתר הזה לא יכול להיות האתר של משרד החינוך ככה הוא לא בדיוק מתאים לאתר כזה ואני שמח שלפחות מירי בדעתי ועוד חשבה על זה לפני ובע"ה בהמשך יהיה אתר חדש ולbshuval אתה ממש אוהב לזלזל חלאס עם הקטנות האלה לי יקח לעשות אתר כזה ב300 שעות לאיש מקצוע אולי 20 (לא יודע בדיוק אל תפוס אותי על המילה) חג שמח ג'וני

mirigami

New member
ג'וני ,

בועז איש יקר איש צנוע של עשייה רבה ותרומתו לעולם האוריגאמי עוד תוודע בעתיד. אז בוא נאמר חג שמח ושנה טובה ושיהיה רק טוב דרך אגב : האם אתה מקפל?

bshuval

New member
ביקורת בונה?

הביקורת שלך הייתה רחוקה מבונה. ולא, אני לא "אוהב לזלזל באנשים". אני פשוט הבעתי את הרושם שהתקבל מההודעה שלך. חבל שלא אמרת לנו איזה מוצר הפורום שלך מתעסק בו. אגב, 300 שעות עבודה לבניית אתר לא מסתדר לי בראש עם העלות שנקבת לבניית אתר (500 ש"ח). יש לי הרושם שלא הרבה אנשים יסכימו לעבוד תמורת פחות מ-2 ש"ח לשעה.

גילה או

New member
ביקורת במסר אישי.מחמאות בפומבי

האינטרנט והפורומים פתחו בפנינו עולם מופלא עם המון אפשרויות לאיסוף אינפורמציה לימוד העשרה ,הכרות עם אנשים אחרים העוסקים באותם תחומי עניין אבל יש גם מינוסים בעניין .קל מאוד לפגוע .חלק מהאנשים מוכרים וחשופים וחלק לא .מילים שנכתבו אי אפשר לקחת אותם בחזרה אז מה שבטוח אני משתדלת להחמיא בפומבי ואם יש לי בקורת אני שולחת בעדינות במסר אישי . גם בחינוך הילדים שלי השתדלתי לפעול לפי אותו עקרון .החמאתי להם ליד אנשים אחרים ואת הדברים הפחות נעימים שהיו לי להגיד (ולשמחתי לא היו רבים כאלה) אמרתי ב 4 עיניים. אכן בברכת חג שמח ונפגש בשמחות ! גילה.

giladznaor

New member
תמיד שוכחים את הדברים החשובים באמת...

תודה על התזכורת. יום כיפור כבר עבר, אבל אף פעם לא מאוחר לבקש סליחה. גם אני טעיתי לא פעם בניסוחים כתובים באינטרנט. הרבה יותר מידי קל "להישמע" כועס וקנטרני כשכותבים הודעות באינטרנט, גם אם זה ממש לא מה שבאמת מרגישים ומנסים להביע. האתר באמת זקוק לשיפוץ, וג'וני צדק בביקורת, אם כי מהניסוח עלתה תחושה קנטרית, שאני מבין שכנראה לא באמת הייתה שם. אני שמח שהאתר יתעדכן בקרוב, אני יודע שמירי עבדה על זה כבר הרבה זמן. נ.ב. וכמעט ושכחתי - סליחה!

1joni1

New member
צודק במאה אחוז וגם גילה או --סליחה טעיתי--

טעיתי בניסוח טעיתי בסגנון ושכחתי שזה תפוז אי אפשר לערוך חחח
עצוב לי שככה אתם מכירים אותי על ההתחלה כי זה ממש לא אני... מקווה להמשך טוב יותר למירי אני מקפל כבר אולי 7 שנים... אבל כל פעם בתקופה של סוכות חחח עשיתי איזה מצולע חביב לסוכה ושכחתי מהעסק לחצי שנה שנה... עכשיו חזרתי קצת יות לענינים... ואני מתעניין הרבה יותר כבר אולי חודשים אגב בחיים שלי לא עשיתי חיה על רמה רק מצולעים וצורות משונות... מקווה להמשך טוב יותר שכחו מה שכתבתי למעלה חג שמח ג'וני

למעלה