באמת בשורות טובות

l o r e

New member
באמת בשורות טובות

אני גולש לי להנאתי ברשת, כאשר לפתע אני מגלה שהספר "בשורות טובות" (Good Omens) זוכה לעיבוד קולנועי ע"י לא אחר מאשר טרי גיליאם (מונטי פייטון לשעבר). הסרט כרגע בהפקה, ואין יותר מדי מידע על הנושא, וכל מה שאני יודע ניתן לקרוא ב-IMDB בלינק המצורף.

ויימס

New member
רגע, הם לא התחילו לעבוד על הסרט

לפני משהו כמו שנתיים? ואז היו להם בעיות והם הפסיקו? זה מה שאני שמעתי.

The Mad Hatter

New member
הם הפסיקו. :(

בעצם, מצד שני, אולי עדיף ככה. מה שהכי אהבתי ב"בשורות טובות" היו ההערות של הסופרים והתיאורים שיהיה קשה מאד להעביר בסרט והתפקידים של קרולי ואזירפאל פשוט בלתי ניתנים לליהוק, כפי שאני רואה אותם (למרות שאני מאד רוצה לראות את אנתוני הופקינס בתפקיד שדוול. הוא פשוט מסתדר לי מצוין עם הדמות שלו, משום מה...P:). בכל מקרה, בינתיים נראה שהסרט לא עומד לצאת בעתיד הקרוב. שזה טוב מאד מעוד סיבה-שהסרט עשוי להפוך ללהיט (נו, יכול להיות!) ואז יתחילו לאסוף מדבקות בשורות טובות ויוציאו גרסא מקוצרת לילדים של בשורות טובות וימכרו במקדונלדס בובות קטנות בדמות קרולי ואזירפאל. >_<

Athaclena

New member
אמא'לה! די, תפסיקי - את מפחידה אותי

לא חשבתי על זה ככה... עד עכשיו. אבל זו סכנה שקיימת בכל סרט, ואני בכ זאת מעדיפה שיהיו סרטים יפים ויעשו להם מרצ'נדייזינג חסר רחמים מאשר שלא יהיו סרטים כאלה בכלל...

The Mad Hatter

New member
אבל בכל זאת,

עד כמה ש...המ, די מעניין אותי לראות את הגרסא של טרי גיליאם לסרט, אני מעדיפה שילדים בני שמונה לא יתלהבו מסצינות האקשן המדהימות (מכונית עולה באש!) בסרט וילכו לקנות חולצות אנתימה דיוייס. ואז יעשו לו סרט המשך בבימוי כריס קולומבוס בסגנון סרטי ההמשך של דיסני! >_< למרות שרוב הסיכויים הם שהסרט לא יזכה למרצ'נדייזינג מטורף ובסך הכל יהיה די נידח על מסכי ארצינו-שזה הרבה יותר טוב. כי אחד מהדברים הנחמדים בלאהוב ספרים של טרי פראצ'ט זו העובדה שאפשר להסתכל עליהם בתחושת עליונות כשהם שואלים "טרי פראצ'ט? מי זו?". בכל מקרה, אני מעדיפה את הספרים שלו כשהם פחות נגישים לילדים בני 8 (אבל בלי זלזול. אני לא ממש רחוקה מהגיל הזה בעצמי. או, לפחות, פחות רחוקה מהגיל הזה ממאשר רוב חברי הפורום). אבל עדיין מפריעה לי הנקודה שיצטרכו להוריד הרבה מהקטעים האהובים עלי, אלא אם כן יהיה לסרט קריין ואז זה יהיה מאולץ נורא. אבל גם אם זה לא ייצא מאולץ, בשביל להכניס את כל התיאורים המשעשעים, לקריין תהיה נוכחות מעצבנת. אוי, אני לא יודעת. זה לא ממש ספר להסרטה. לעומת זאת, מורט נועד להסרטה (גם יש בו את הקטע הזה בו ההתרחשות בספר עוברת ממורט למוות ופראצ'ט מפרט שם על אפקט קולנועי כלשהו?) ומה שעצוב זה שהיו שמועות די מבוססות על זה שתכננו להסריט אותו בגרמניה (אני מקווה שלא בגרמנית...*_*).

ויימס

New member
אני כל כך מסכימה עם הרתיעה שלך

מכך שהסרט היה הופך לפופולרי... אבל סביר להניח שזה לא היה קורה. ובקשר לעניין ה'אבל הספר יותר טוב', ברור, כי אז את מדמיינת את איך שכולם נראים ומדברים כמו שאת חושבת שזה צריך להיות. את הבמאית! זה מה שיפה בספרים. אבל אני מבינה שהם לא יכולים להראות אותו בדיוק כפי שהוא במוחי. יכול להיות שהייתי נהנית ממנו בכל זאת. כאפשרות לאיך זה יכול להיות. הרבה קטעים מהספרים של טרי נראים כאילו נועדו להסריט אותם (יש ת'ספר שהוא מדבר בו כל הזמן על כמה שצריך להיות פס קול לספרים...). תארו לעצמכם שעולם הדיסק היה פופולרי כמו הארי פוטר. איכס! איכס! איכס!

The Mad Hatter

New member
למען האמת,

עד שהגיע הארי פוטר, טרי פראצ'ט היה אחד מהסופרים (אם לא ה-סופר) הכי מוכרים (עם כ' דגושה וגם בלי) באנגליה. אבל הוא לא הרשה לספרים שלו להפוך להסטריה כמו הארי פוטר, אני מניחה. וגם הם פונים לקהל יעד יותר...אה, אינטיליגנטי? P: לא, האמת, רוב המקרים שאני שמעתי עליהם (וזה כולל אותי) התחילו לקרא את הספרים שלו בסביבות גיל 13 וחוץ מזה, אני די מחבבת את ספרי הארי פוטר, כשמנסים להתעלם מהמרצ'נדייזינג. אבל כוונתי היתה שהוא פונה לקוראים יותר מבוגרים וגם נחשב לסופר של מבוגרים (למרות ששמים אותו במדף ספרי הילדים בספריה. :/ ) וגם, למרות שהספר האחרון היה אכזבה מסוימת...*_*

Athaclena

New member
שמים את כל הספרים שלו במדף הילדים?

הנומים ואנשי השטיח (ואולי אפילו שלישיית ג'וני) הם ספרי ילדים, אז אני יכולה לקבל את זה. השאר לא קשור לילדים! חוץ מmaurice, שכחתי אותו... זה קצת כמו שר הטבעות: יש מרצ'נדייזינג אבל רק דברים יקרים ויוקרתיים ועל-רמה ובטעם טוב. לא כמו הארי פוטר שיש גם פלסטיקים מכוערים ב-20 שקל (וכמובן גם זיופים ב-5 שקל) ודברים ברמת גימור מינימלית.

ויימס

New member
בספרייה שלי הנומים אצל הילדים,

אך עולם הדיסק שוכן במקום של כבוד בכוננית של הפנטזיה. למרות שכשהספרים רק התחילו לצאת, הם שמו אותם במדפים של הילדים.

The Mad Hatter

New member
אצלינו הכללל במדור הילדים.

חוץ מ"בשורות טובות" שנמצא במדור המד"ב והפנטזיה ליד כל הגיימנים. כי ניל גיימן הוא סופר למבוגרים, אבל טרי פראצ'ט סופר לילדים קטנים...:/

pini-pee

New member
מה ילדים?

ההורים שלי קוראים אותם! הממ... אולי זו לא כזו הוכחה טובה...

Athaclena

New member
אולי את moving pictures

נראה לי ממש מתאים להסרטה! אף פעם לא חשבתי אם זה יצא טוב או לא, מבחינתי אם עושים סרט של זה כנראה שזה יצא טוב.

למעלה