באמת הצבא שלנו החזק ביותר?

שמאלני

New member
באמת הצבא שלנו החזק ביותר?

קחו ציטוט מעיתון,"מעריב",של היום. "במשך 20 דקות צלף מחבל בודד,בקור רוח ובמיומנות אל כל חייל או אזרח שיצא לשטח הפתוח במחסום צה"ל ליד עפרה". "הוא הרג שבעה חיילים ושלולשה אזרחים,פצע עוד ארבעה ונמלט מהמקום ללא פגע". עכשיו תקראו את הקטע הזה,הקטע הזה הכי עצבן אותי. "בשטח נשאר רק רובה הקרבין ישן,שכנראה התפרק בגלל מאמץ הירי". אתם קולטים מה זה???? מחבל בודד,לא מדובר פה בחוליית מחבלים,אלא איש בודד ומסכן אחד. ירה במשך 20 דקות !!! במשך 20 דקות ירה המחבל הבודד לעבר מחסום עפרה,איך לעזאזל נותנים למחבל בודד לירות במשך 20 דקות?? לא מדובר בחמש דקות לא בעשר דקות,אלא בעשרים דקות של ירי רצוף ללא הפסקה. ועוד מאיפה רובה,איזה רובה חרא החזיק המחבל הבודד. לא מדובר ברובה צלפים כמו שיש לצלפים של צה"ל,מדובר ברובה ישן שבצה"ל כבר ממזמן לא משתמשים בו. זו הפקרות לשמה,לא יתכן שאנחנו נחשבים לצבא החזק ביותר במזרח התיכון,ומחבל בודד ומסריח עם נשק שהתפרק לאחר מספר כדורים,מצליח להרוג לנו שבעה חיילים ושלושה אזרחים. משהו דפוק במערכת הצבאית,זה כבר לא צה"ל שהיה.

rolex

New member
בכל זאת זה לא משקף על חיל האוויר..

ועל יחידות מובחרות ...החיילים שעמדו במחסום זה לא חיילים שמובילים קרבות בצה"ל ושמירה גרוע במחסומים זה לא משהו גורלי , עדיין זה לא צריך לקרות !

נכון אבל

שוב פעם עדיין זה לא היה צריך לקרות מפני שהם התריאו על זה ולא נתנו להם מיגון מספיק טוב דרך אגב אני הייתי ביחידה מובחרת ואני מבטיח לך שאם היו שם חיילים מיחידה מובחרת הם לא היו רואים שם אף אחד ממטר פשוט מורידים כל דבר שזז

בחור שלמד איתי נהרג שם

נראה לי שמן הראוי לתת טיפת כבוד למתים ולא להתחיל לרמוז רמזים עבים כפיל על תפקודם הלקוי. אני מניח שאם היו תופסים מחסות ומסתתרים, היה מספר ההרוגים קטן בהרבה. הם לא ניסו להסתתר, אלא לעזור לפצועים ולאתר את מקורות האש, וכך היתה הזדמנות לצלף להמשיך ולהוריד אותם. בתור לוחם חי"ר, אני מציע לכל בוגרי ה"יחידות המובחרות" להפסיק ולהתהדר בנוצות טווס מיותרות. אין בעולם אדם שמעריך יותר ממני את אותן יחידות ואת הביצועים שלהן, אך עדיין, גם להן היו פאשלות לא מעטות. אנא חיסכו לי את הצורך להתחיל לפרט אותן. לגבי צה"ל- הבעיה היא בראש ובראשונה כמותית ולא איכותית. אני רוצה לראות את סיירת מטכ"ל עושים קו במחסום, 6 שעות עבודה ו-6 מנוחה, כשבאמצע עבודות רס"ר וכו´. לא בטוח שיעמדו בזה ושאחרי שבוע יתפקדו כמו שצריך. כשחלק גדול מהמילואימניקים לא מתגייסים, כשמחלקות החי"ר הסדירות הן בתפוסה של 50%, יש שחיקה נוראית והתפקוד יורד בהתאמה.

אני לא מתפאר בכלום

אני רק אומר שהם התריאו למפקדים שלהם על המצב לפני שהם התחילו לשמור הם ידעו שעם יבוא מישהו אם נשק צלפים הוא יוכל לפגוע בהם והם אמרו את זה במפורש ותאמין לי שאני נותן להם כבוד בקשר לחלק עם היחידות מובחרות יש משהו במה שאתה אומר על עבודות רסר וכולי וכולי

ש לכ ת

New member
ברור שנסכים איתך ../images/Emo127.gif

הרי אמרת דברים אנושיים מה שבד"כ אתה לא אומר

שמאלני

New member
שלכת...

מה לעשות שאת לא מבדילה בין מציאות לבין שקרים שאת רגילה שחבריך מספרים לך. נראה לי שאני היחיד שמספר לך את המציאות אז את כותבת שאני אומר דברים לא אנושיים,לא נורא מתישהו תתפכחי ותביני שדרך הראיה שלך מוטעת.

שמאלני

New member
שלכת...

מה לעשות שאת לא מבדילה בין מציאות לבין שקרים שאת רגילה שחבריך מספרים לך. נראה לי שאני היחיד שמספר לך את המציאות אז את כותבת שאני אומר דברים לא אנושיים,לא נורא מתישהו תתפכחי ותביני שדרך הראיה שלך מוטעת.

ש לכ ת

New member
ברור שנסכים איתך ../images/Emo127.gif

הרי אמרת דברים אנושיים מה שבד"כ אתה לא אומר

Charlie

New member
שמאלני

כידוע לך עברתי מהפך מחשבתי בשנה-שנתיים האחרונות. אחת הסיבות לכך היא כושרו של צה"ל. כשאתה בסדיר (ואני שירתתי כידוע לך בסיירת) אתה לא מבחין בכושרו הלקוי של הצבא. אתה מכיר רק את הכוחות הסדירים ובמיוחד את היחידה שלך. אבל צה"ל בנוי על מערך המילואים בעיקר. והמערך הזה על סף קריסה. רק שליש מהגברים עושים מילואים. וחלק לא מבוטל מהם לא כשיר בכלל למלחמה. בקיצור, אם מישהו מכם סומך עלינו, המילואימניקים, שישכח מזה...

למעלה