באמת שלא יודע כבר מה לעשות.

Torn Identity

New member
באמת שלא יודע כבר מה לעשות.

רע לי. כל הזמן. בגלל המון דברים. כרגיל, לא משו חדש. וכן, אני מודע לזה שפה זה נראה כאילו אני סתם מתבכיין, בורח ולא מנסה לעשות כלום בנושא, אבל אני כן. אבל שום דבר לא מספיק. צבא? כבר אין. פסיכולוגית? כבר יש, אני אפילו ממש ממש מחבב אותה, אך בכל זאת, לא מצליח להביא את עצמי לדבר איתה על הדברים שהכי קשה לי. באמת שאני רוצה, אני גם רוצה שתעזור לי, אבל אני לא מצליח להביא את עצמי לספר לה על כל מיני דברים. ההורים קנו לי איזה ספר, "מצא את עצמך עם הנזיר שמכר את הפרארי שלו", קראתי חצי ספר והתייאשתי. מצטער, לא קונה מילים יפות. וכל כך הרבה דברים בחיים שלי, הפרטיים, מערכות יחסים, המון דבירם, מפריעים לי. קינאה, חוסר הבנה עצמי שלי עם עצמי, פשוט... חוסר כוחות נפשיים להתמודד עם כל דבר. היה רע בצבא, רע לי בעבודה, רע לי כשאני בבית, רע לי כשאני קם בבוקר אחרי 9 שעות שינה כי אני מרגיש שבזבזתי את הזמן, מצד שני אני רק רוצה לישון. רע לי כי אני לא מאמין שאני יכול להגשים את החלומות שלי, מצד שני, מי בכלל רוצה אותם כבר? מה זה משנה? למי יש כוח לטרוח כל כך? מיום ליום הרצון פשוט... להעלם... הולך וגובר. באמת, רק המחשבה על זה, עושה אותי קצת שמח. רק כשאני מאזין לשירים הדיכאוניים שאני אוהב, דווקא הם, עושים לי קצת מצב רוח טוב. איף, לא יודע מה הייתה מטרת ההודעה הזו. \=

יוֹאב

New member
אפשר שאלה?

כשאתה אומר באותו המשפט צבא כבר אין, פסיכולוגית כבר יש - אתה מוצא קשר בין השניים? אתה חושב שהמצב שאתה שרוי בו, קשור לשחרור מהצבא?

Torn Identity

New member
לא.

אבל פשוט הצבא בהתחלה מאד העיק עלי, בין היתר. די, מאחורי. וכולם ציפו שאצא מהצבא אהיה אדם מאושר, הפי הפי ג'וי ג'וי. אז כן, הוקל לי מאד, אבל זה לא כאילו כל שאר הבעיות שהיו נעלמו... הם פשוט היו בהמתנה כי הצבא כבר גמר אותי. ועכשיו יש את הפסיכולוגית שכביכול אמור לעזור עם כל השאר, אבל כמו שאמרתי, אני פשוט לא מצליח להביא את עצמי לדבר איתה על מה שאני באמת צריך... כלומר, לא מה שהכי נחוץ ובאמת אני לא מדבר עליו עם אף אחד.

יוֹאב

New member
הבנתי

תראה, קטונתי מלהגיד שפסיכולוגים הם מיותרים, כי יש הרבה אחרים שיעידו שהם כן נעזרים בפסיכולוגים ובהצלחה לא מעטה, אבל ייתכן ואתה לא צריך את זה. היה לי מקרה אחרי השחרור מהצבא שהביא אותי לבקש פגישה עם פסיכולוג, ואחרי מפגש אחד הבנתי שזה לא זה, והתמודדתי בדרכים אחרות.

trigotrigo

New member
שמע,

אני רואה כבר הרבה הודעות כאלה.. להרבה מנהלים רע, אולי אנחנו צריכים איזה מפת"ר, כמו קבוצת תמיכה, לשבת ולדבר על זה.. כמה מנהלים ביחד זה יכול לעזור.

צ'מע...

שכאתה אומר "רע לי" אין לאף אחד מושג על מה אתה מדבר. 'רע' זה שם תואר. חווית 'רע-לי' יכולה לא רק להיות יחסית לאדם עצמו, אלא גם שונה בתכלית השוני בין אדם לאדם. אני יכולה להבין כשאומרים "רע לי" מתוך זה שגם לי פעם היה רע - אבל לא מעבר לזה... ומה הקשר בין הרע לי שלי לבין זה שלך? שום כלום. כדי להבין באמת מה עובר על אנשים הם צריכים לדבר קצת יותר ברור. אני מבינה שפה זה פורום ולא רוצים לשטוח עניינים לפעמים, אבל חידוד הבעייה וניסוחה עושה כבר 50% מהעבודה. אחר כך נותר רק לגבש עמדה לגביה ולבחור איך לנהוג או להתמודד. גם להגיד "רע לי בגלל הרבה דברים" לא אומר כלום מעבר לכך שאני מבינה שאתה ככותב ההודעה שם את האחריות ל"רע-לי" הזה שלך על דברים חיצוניים - אפילו שכבר ראה לבד שדברים חיצוניים לא בהכרח משנים הרגשה. עובדה: הצבא נגמר וה"רע-לי" שכביכול היה 'בגלל' הצבא נשאר. נו? אז עכשיו "רע-לי" 'בגלל' דברים אחרים? איפה הם היו קודם לפני הצבא? חשוב שתדע שאם קשה לך להעלות דברים בטיפול - יש טכניקה שיכולה לעזור לך. במקום לחשוב שצריך לחפור ולהביא "עניינים" רגשיים או נושאים כבדים, שב עם עצמך כמה דקות ועשה רשימה של מטרות שהיית רוצה להשיג בחיים שלך. מטרות לטווח קצר, מטרות לטווח ארוך - ואחר כך סדר את הרשימה על פי דרגות קושי. בקידמת הרשימה רשום את הדברים שנראה לך שיהיה לך יחסית קל להשיג ועליהם תוכל להתחיל לעבוד כבר כאן ועכשיו, ואחריהם ברשימה דברים שהם בגדר חלומות, או דברים שכדי להשיג אותם צריך איזו תכנית חומש וכמה מטרות ביניים. גש עם הרשימה הזו לטיפול הבא ונסה לבדוק מה קורה כשאתה לוקח את המושכות ומתחיל לנווט את הטיפול לאן שאתה רוצה לקחת אותו. בגדול יכולים לקרות שני דברים: 1- סוף סוף גם הפסיכולוגית תדע מה אתה רוצה מחייך והיא תוכל להתחיל לעזור לך להתארגן לקראת המטרות שלך 2- פתאום תמצא את המילים שאתה מחפש כדי לדבר הקשיים שלך דרך הדברים שאתה רוצה ומה אתה חושב שמעכב אותך מלהשיג אותם.

Sqaure One

New member
תמיד שירי דיכואניים עושים טוב..

כי אתה מבין שאחרי הכל, החיים שלך ממש טובים לעומת השירים.. לדעתי לפחות.. ולגבי השאר אין לי כ"כ מה להגיד, אני אוהב אותך

למעלה