באמת תת-רמה בעניין קרבות החלל

EXTENSION

New member
באמת תת-רמה בעניין קרבות החלל

לדעתי זו טעות של הסדרה להתייחס בקלות ראש לקרבות , למשל בDS9 זו כבר הפעם השנייה שהולכים לקרב מאסיבי ( הפעם הראשונה כידוע הייתה בעת הכיבוש הקרדסי המחודש על התחנה עוד התחילת המלחמה עם הדומיניון ) . והקרב היה בכלל לא מרשים , בקשר לספינות קטנות שאין להם מספיק כח אש אני אישית זוכר שבוויג´אר הגיעה הספינת זמן/חלל הזאתי והייתה מצויידת רק לנוסע אחד ואף על פי כן לולא נקטו הוויגאר איזושהי תחבולה עם שליחת אות מסוג כלשהוא למערכות הנשק הספינה הקטנה ההיא הייתה יכולה להרוס אותם . חוץ מזה בכלל במב"כ יש יותר דגש על התוכן ולא על הרושם של הצופים למשל מעדיפים דיאלוגים רגשניים על פני קרבות חלל מרשימים . לדוגמא התאכזבתי מהפרק של הוויג´אר ששודר היום , עד שזוכים לראות את קיו בסדרה במלחמה שמתרחשת בתוך הגזע שלו , קיוותי שהעם ( אם אפשר לקרוא להם ככה ) שנלחם בינו לבין עצמו ( ומדובר ביצורים החזקים ביותר שנראו במב"כ יחד עם הנביאים והמייסדים ). שהיוצרים יציגו קרב מרשים יותר ובמקום זה קיבלנו סט של חדר ממלחמת האזרחים , כמה אוהלים בשמורת טבע וזה אמור להיות ייצוג של מלחמה קוסמית של גזע עליון ? האמת שייתכן שSTAR TREK משתדלים לשמור על אוטנטיות מסויימת אבל בהחלט כדאי שיתחילו להשקיע בקצת CGI .

sysiphus

New member
מס"ב היא על מקוריות ולא על CGI

מספר דברים, שוב... התימה המרכזית של מס"ב היא חקר היקום ותגליתו, ותוך כך כך תגליות על אופיה של האנושות. מה שצריך כדי לעשות את זה הם סיפורים מקוריים ומתאגרי חשיבה - לא CGI ובטח שלא קרבות. קחו פרקים מדהימים מכל הסדרות: TOS - Arena, The City on the Edge of Forever, Mirror Mirror TNG - The Measure of a Man, The Defector, Darmok, The Inner Light, I borg DS9 - Duet, Move Along Home VGR - Heroes and Demons, Real Life, Deathwish CGI היא כלי, אבל שם המשחק הוא מקוריות ומחשבה יצירתית. ואני לא מזלזל, כי אני לא יודע איך היו עושים את The Best of Both Worlds או את All Good Things (בין הפרקים המוצלחים בהיסטוריה של TREK), שלא לדבר על הסרטים, בלי CGI - אבל זה לא מה שעושה את מס"ב גדולה. בשביל CGI אני יכול לראות את מלחמת הכוכבים (ועדיף לי גם, ג´ורג´ לוקאס הזה מבין ענין), בבילון 5 או כל סדרה אחרת (ואני אכן רואה ונהנה מאוד). מס"ב גדולה בגלל הסיפורים, בגלל החזון. ספציפית לגבי ה-Q... (לא ראיתי את הפרק היום, אבל אני יודע מהו הפרק האמור). היופי ב-Q הוא חוסר היכולת שלנו בכלל להתקרב ולהבין את עולמם. אם יש משהו להקביל אליו את ה-Q, זה יהיה אלוהים. הם לא "גזע חזק" או זר, כמו הנביאים או המייסדים. הם "כל יכולים". For all we know, הם יכולים להיות "אלוהים" כמו שאנחנו מבינים את המושג הזה. מסיבה זו, כל אילוסטרציה של ה-Q, בכדי שאנחנו (כבני אדם וכצופים) נבין אותה צריכה להיות בדרך של מטאפורה, והיופי הוא בצורות המטאפורה שמצליחים למצוא הכותבים, בכדי להציג את עולמם של ה-Q, מבלי להציג באמת את עולמם. הביקור היפה ביותר שהיה ב"עולם ה-Q" היה בפרק Deathwish של וויאג´ר, בו ביקרנו ממש ב-Q-Continuum, אבל... זה לא היה מה שציפינו... (אם בכלל ציפינו למשהו...) זה היה צריף רעוע באמצע מדבר צחיח. אפילו המושג "מלחמה" בעולמם של ה-Q צריך להיות שונה משלנו (אם בכלל קיים), בגלל זה לצפות ליריות או פיצוצים מרהיבים, יהיה רגיל עד כדי כאב. אפילו העובדה שההשפעה של מלחמת האזרחים שלהם הייתה סופרנובות הרגיזה אותי. אז מה זה אומר? שבצורה כלשהי ה-Q יכולים פיסית לפצוע או להרוג אחד את השני (או להיפצע/להיהרג), ברור שלא... אבל המטאפורה של מלחמת אזרחים הייתה נחמדה מאוד, גם אם לא כ"כ מוכרת למי שלא גדל בנבכי ההיסטוריה של ארה"ב (שהרי הסמלים שה-Q החליטו לקחת, באדיבות תסריטאי TREK, היו של מלחמת האזרחים האמריקאית - כמה.. אמריקאי...).

EXTENSION

New member
אני מסכים חלקית .

תראה אני מסכים חלקית אם מה שאמרת , אבל אני חושב שמה שעושה את התגלית למעניינת יותר הוא הויזואליות שלה , ולכן אני לא רואה כל סתירה בין השקעה רצינית בCGI לבין שמירה אל המציאותיות של הסדרה ( וזה בתנאי שאנחנו מסכימים שזה אפשרי ליצור חברה "מושלמת" בלי מלחמות או רעב ). ולכן דווקא אין לי בעיה שהם בחרו במלחמת האזרחים כמחזה הסוריאליסטי שיציג את מלחמת הQ אבל הבעיה מתחילה אם רוחב התפאורה כמו שאני מכנה את זה כלומר כמות המקומות מספר האנשים וסוג הקרב היה עלוב יחסית למלחמת האזרחים בארה"ב . כלומר במקום ליצור קרב רחב ירעה בין שני צבאות ( במקרה של הQ הרעים צבא הקונפדרציות -הדרום ) . אם תותחים ואלפי חיילים ( דבר אפשרי ביותר אם CGI ) היה יכול ליצור רושם טוב יותר לגבי עוצמת הQ . ואני חושב שאי אפשר לגרום לשינוי מרענן שדרוש בסדרה אחרי הכל DS9 עוסקת בפוליטיקה ולא בחקר החלל ולכן קרבות מעניינים יותר יכולים להיות בדיוק הדבר החסר בשיפור הסדרה שמבחינה לוגיסטית ותסרטית היא מצויינת .

לדעתי אתה מפספס את הנקודה

הרעיון הוא שכשמדובר על גזע "אלוהים", אנחנו בכלל לא יכולים לתפוס את מושג המלחמה כפי שהם רואים אותו. אתה לא יכול לצפות שתותחים
יעשו משהו ליצורים כמו ה- Q
. יותר הגיוני לצפות למשהו כמו קרב מוחות, שדה מערכה שמצוי רק בראשם
של ה- Q. לצורך המלחמה הזאת הם יכולים לתפוס תל נמלים בגבעת אולגה ולהקטין את עצמם לגודל ננומטרי, או ליצור יקום חדש ולעבור אליו כשהראש של כל אחד מהם בגודל סופרנובה ממוצעת. זוהי מלחמה שונה בתכלית השינוי ממה שאנחנו תופסים מלחמה. לא ייתכן שתבטא אותה במושגים ובדימויים מהעולם שאנחנו מכירים. זה כל היופי שבעסק. נ.ב. לא יזיק לכתוב בלי שגיאים. זה סתם מביך בפורום.

EXTENSION

New member
לא הבנת

אמרתי שאם כבר בחרו במלחמת האזרחים האמריקאית אז הם היו צריכים להשקיע בקרבות ראבתניים יותר ומכיוון שאחרי הכל הQ משתמשים בכלי נשק מסוג כלשהו מכאן שראוי היה לייצג אותו ביותר מאקדח ושני אנשים נלחמים עם איש שנמצא מאחורי חלון של תפאורה מחדר עבודה שהוא שחזור של חדר עבודה מימי מילחמת האזרחים . הם צריכים להשקיע בפרטים ולדאוג לפרקים ראוותניים יותר , וחבל שמנסים למצוא להם הצדקות כל הזמן כי ככה לעולם לא יבוא שיפור בסדרה .

EXTENSION

New member
מצדי שתבוא מהמאה ה-87

זה בכלל לא משנה העובדה היא שלא חסר לSTAR TREK לא את הכסף ולא את היצירתיות כדי להשקיע יותר בקרבות והם רק לא עושים את זה במקרה הטוב כי הם פוחדים שזה יפגע בדיאלוגים במקרה הסביר יותר כי הם מתקמצנים על כל גרוש . דעתי דרך אגב על הוויג´אר שמדובר בסדרה מחורבנת שלא מגיעה לקרסוליה של DS9 . קפטן ג´יינווי אדישה ומגיבה בצורה מוזרה לכל מצב , קורה שהספינה מתפרקת ויש לה חיוך בנאלי על השפתיים מלא תקווה " מר טובוק הוסף כוח עזר למגנים " - מה הקטע שלה . בכלל יפה שאנטרפרייז החדשה ( הסדרה בערוץ 10 ) מראים קצת רגשות ולא אדישים בצורה מפחידה . ואל תספרו לי על אידיאולוגיות "סוציאליסטיות" WANNA BE שמדברות על עולם שקול יותר בלי מתחים מיניים או רגשות קיצוניים אלא עולם שמושתת על אחווה והיגיון .

Esmena

New member
באמת היו צריכים להיות יותר קרבות

אבל אם התנאי הוא אפקטים=הקרבות לעומת האולפנים- אני מוותרת.

rdaffi

New member
הספינה הקטנה והחמודה ההיא...

הגיעה מהמאה ה- 29, וירתה על וויאג´ר בנשק תת-אטומי.

למעלה