באסה או קלאסה?

Vegvisir

New member
באסה

אחד השירים הכי שנואים עלי הוא כלכך פופ כלכך זול כלכך "לאב-מי!" באמת להביא לה לאטמה! והכי מעצבן שכולם מכירים ככה את ביורק וחושבים שזאת המוזיקה שלה, שומעים משו? אז לא. זה לא.

סריט

New member
כבר אמרתי שאני מתה על כתבות על ביורק

רק בגלל התגובות? הפעם הן היו חיוביות להפליא, אבל עמישראל אף פעם לא מאכזב, נפגש בכתבה הבאה. חוץ מזה, גם אני כשהתחלתי לשמוע ביורק לא ממש סבלתי את השיר הזה, אבל יש לו את החן שלו. וצודק אמיר בזה שכולם מכירים אותה דרך השיר הזה וזה קצת מייאש. ואני רוצה לשמוע את השיר הזה כשהיא הקליטה אותו באיסלנד לפני כמה חודשים כברררררררררררררררררררררר

Gilado 69

New member
איזה אכזבה זה לדעת שIts oh so Quit זה קאבר../images/Emo10.gif

למרות שאני לא מת עליו, וגם לדעתי הוא אחד השירים הכי פחות טובים- הוא עדיין השיר הכי מצליח ו"נמכר" שלה (יחד עם "התנהגות הומאנית") ומסתבר שכל ההצלחה הזאת והגאוניות של ביורק שאופפת את השיר- זה ס"הכ קאבר לאיזה שיר משנות ה-40 מאיזה מחזמר שביורק אפילו לא טרחה לשנות יותר מדי- וזכתה להצלחה על משהו שהוא אפילו לא שלה.. מאכזב.

plants and rags

New member
וואט דה פאק איז דה קשר

הללויה של היצור המת ההוא, ג'ף באקלי, לא היה מצליח? אז מה אם הוא קאבר? זה לא כאילו שהקריירה של ביורק מושתתת על IOSQ. למעשה, בקרב מעריצים הוא נחשב כאנקדוטה קטנה וזהו. זה שאנשים רגילים ולא ראויים מכירים אותה בעקבות זה, האם זה פסול? מה ההבדל אם היו מכירים אותה בעקבות הייפרבאלאד?

Gilado 69

New member
דאר איז א קשר!

צר לי לומר ועם כל האי הסכמה שלי בדבר- חלק גדול של הקרירה הממוסחרת של ביורק- זה IOSQ, תקשיב עם כמה שזה מצחיק אתמול נתקלתי בשיר במקרה לגמרי מעל 3 פעמים- 1.פסקול לסצינה (או קטע) בסדרה- חוקי דרך (שזה בכלל סדרת נוער ולא איזה קומדיה לכל המשפחה משנות ה-90 שהיו מוצפות בשיר הזה) 2. הפרסומת הזאת של פלאפון עם הנטסטיק או מה שזה לא יהיה- סתם שחיכיתי לאיזה סרטון באינטרנט. 3. באמפי של ידידה שלי שאפילו לא יודעת מי זאת ביורק. (4. בכתבה בוואלה, 5. אחותי ראתה סרטון על פאקינג האנה מונטנה וזה היה הפסקול, 6. 7. 8...) עכשיו אני מסכים שבקרב המעריצים (ובטח שאצלי) פסגת הקריירה של ביורק זה JOGA (השיר אולי האהוב עליי) AIFOL HyprBld ואני גם היתי מחשיב את oceania מהאולימפידה, וwho is it הסינגל (אבל אפשר להתוכח איתי פה- זה כבר טעם אישי) אבל משום מה לא יצא לי להתקל בכל חיי הארוכים יותר מפעמיים נראה לי בכל שיר- אז נכון שאול איז פול אוף לאב היה בפרסומת הזאת של אימא'לה, ושאת השידור החוזר של אושניה מהאולימפידה ראו עשרות פעמים- זה עדיין לא נחשב או מושמע בנסיבות כולשהן כמו IOSQ (לציבור הרחב- לא למעריצים- כי גם לי למשל איטס הו סו קוויט לא מתנגן יותר מדי והוא רחוק מלהיות שיר אהוב- אם בכלל.) אני מקווה שעד פה יש הסכמה.. עכשיו אני חייב להגיד שיש בזה משהו מאכזב בעובדה ש-IOSQ שנחשב (שוב אני אגיד- בקרב הציבור הרחב- והלא שומע ביורק) למאסטרפיס גאוני שביורק המשוגעת הביאה לעולם (ומבחינתי הוא תמיד יהיה מאסטרפיס- יש בו מין הגאונות- זה סתם שהוא מעצבן ולא מתקרב בחצי לשאר השירים של הגברת) ופתאום לגלות שהשיר הוא רק קאבר ואין פה שום גאונות וההצלחה היא לא של ביורק בכלל- והגאונות בשיר ובמעברים ובלחן ובמילים והכל זה לא שלה בכלל אלא מאיזה מחזמר נידח- יש בזה משהו מאכזב (וזה גם לא שהיא שינתה משהו יותר מדי- כי אז זה היה יכול לאמר לזכותה כי ששמעתי שזה קאבר ציפיתי לגירסא משעממת ושונה לחלוטין ולהעריך את ביורק יותר על איך שהיא הצליחה לקחת שיר משנות ה-40 ולעשות ממנו מאסטרפיס- ואז גיליתי שזה אותו גרסא- עם המעברים והכל והגאונות פה היא לא של ביורק) טוב נו, אותי זה אכזב- דעה אישית, לא חייבים להסכים עם זה..

סריט

New member
לא הבנתי ממה אתה מתאכזב

ודבר שני, נראה לי שאתה קצת מחפש את השיר הזה, אני יכולה להגיד אותו דבר ולתת לך אלף דוגמאות גם לזה שאני נתקלת בארמי אוף מי בכל חור. כמה פרסומות [ואני מדברת על ישראל] היו עם השיר הזה?! אני יכולה לתת לך לפחות שלוש שאני זוכרת, והזכרון שלי לא ממש ראוי להערכה. גם לי היתה חברה שזה היה הרינגטון שלה וזה לא שהיא ידעה מי זאת במיוחד, היא פשוט אהבה את המנגינה. לעזאזל- זה היה השיר שהיה המעברים במסיבת סיום שלי בכיתה ו'!!! כולנו רקדנו כל פעם ששמענו את השיר הזה, אתה חושב שמשהו מאיתנו, כולל אני, ידענו בכלל מי זאת ביורק??? לביורק היתה תקופה ארוכה של, איך אני אקרא לזה, מיינסטרים? MTV? חילקו פוסטרים שלה במעריב לנוער והשמיעו אותה בגלגלצ. היום כשאני שומעת את ביורק בגלגלצ זה ברוב במקרים יהיו השירים וינוס אז א בוי, איזובל, ואיטס או סו קווייט. עכשיו תגיד שזה מעאפן שמזהים את ביורק לפי שירים שהם לא שיא הקריירה שלה?! ככה זה. גם את טורי אימוס, לדוגמא, מה משמיעים חוץ מקרוסיפיי? בחיים לא שמעתי שיר אחר. ככה זה, אנשים מכירים אמנים לפי שיר אחד שהם זוכרים. אתה מתבאס מזה שזה קאבר? זה יעזור לך אם אני אציין שזה קאבר לשיר משנות ה40, שרק ההחלטה להקליט אותו מחדש ולבצע אותו עם כל הפומפוזיות שבדבר, שלא נדבר על הקליפ המיוזקלי, היא דבר שדורש אומץ ולא כל אחד היה יכול לעשות מפאקינג שיר עם שששש שששש בכל רגע וצרחות אאוט אוף נו-וור ללהיט הסטרי? אתה חושב שלא מגיע לביורק שום קרדיט על השיר הזה? נראה לך שכל אחד היה יכול לקחת אותו והוא היה נוחל אותה הצלחה? לעשות קאבר זה לקחת שיר ולתת לו ערך מוסף, וכנראה שביורק הצליחה לעשות את זה.

Gilado 69

New member
אני מסכים לרוב הדברים..

ממש לא אמרתי שIOSQ הוא המגה-להיט היחיד שלה- ונכון גם ארמי אוף מי, והיומן ביהבייר- הם להיטים מטורפים שעדיין מושמעים בכל חור- וזה לא לרעה, ממש לא. עזבי את זה נגיד בריטני ספירס שנחשבת אולי למלכת הפופ העולמית (עם מדונה נגיד אבל עזבי) שבאמת שלא נראה לי שיש אחד בעולם (המערבי לפחות- לא אמרתי תקחי איזה אפריקאי קטן ותשאלי אותו מי זה בריטני) שלא יודע מי זאת, עשיו בשיא הרצינות נגיד והיא הוציאה אלבום של 12 שירים ומתוכו היא הוציאה 4 סינגלים, מישהו בכלל קרוב ללדעת מילה אחת או לשמוע פעם אחת שיר שלא יצא כסינגל- חוץ מהמעריצים? לא. וזה לא הופך את שאר השירים לפחות טובים- אבל עדיין אתת כן תשמעי את הסינגלים בכל חור או תכנית או חנות בגדים או סופר או לא יודע מה. והסיכוי שמתוך עשרות אלפי הפעמים שתשמעי בחיים שלך בריטני (לא מרצון נגיד) הסיכוי שתשמעי שיר שהוא לא סינגל הוא אפסי- נכון? סבבה, אז אין פסול בזה שהעולם מכיר את ביורק בעיקר בזכות שני דברים- השיר הזה שהיא עושה בו ששש.. שש.. ולובשת פיג'מה כתומה ומעיפה מטריות לאוויר, וזה שהיא פיחלצה ברבור ולבשה אותו, ועם נעמיק קצת יותר אז זאת ההיא שלבשה נייר טואלט באולימפידה, וששרה על לשחרר את הטיבטים בסין. אנחנו המעריצים יודעים עליה הרבה יותר, ובגלל זה אנחנו מעריצים שלה (למרות שאני שונא את המילה מעריצים, אני מעדיף להגיד שאני מעריך ואוהב את ביורק והמוזיקה שלה- אבל לצורך הדוגמא- מעריץ) ויודעים שחוץ מלפחלץ ברבורים ולשיר על טיבטים- היא מקור לטירוף ולמקוריות וייחוד ובעיקר איכות שאין בשום מקום אחר, אבל זה לא ישנה את העובדה שגם כמעריץ- למרות שזה השיר הכי חלש שלה לדעתי IOSQ זה ביורק בעיני העולם בפאן המוזיקלי. (נו ותגידו שעוד כמה שירים- אבל מבחינה עובדתית זה הסינגל שהכי מכר שלה והכי הושמע שלה בכל הזמנים- יחד עם התנהגות הומאנית מבחינה מספרית ועובדתית אוקיי?) בקיצור את בעצמך אמרת: " לעשות קאבר זה לקחת שיר ולתת לו ערך מוסף" ופה התאכזבתי כי לאור ההצלחה המסחררת של השיר, אין פה שום ערך מוסף או טאץ' או וואטאבר השיר הוא אחד לאחד מהגירסא המקורית, והקרדיט על הגאונות שבלחן והמילים שביורק קיבלה על השיר (מהעולם עזבי, נגיד ממני שתפסתי ממנה גאון על הלחן והמילים של השיר) הוא פשוט לא מגיע לה לדעתי, כי בסה"כ מדובר על קאבר לשיר שמלכתחילה הוא גאוני מאוד- הבעיה שלו זה התקופה- שנות ה-40 שחוץ מהעיר שלך ואולי אני אגזים המדינה שלך אף אחד לא יכל לדעת שבאיזה ארץ כלשהי עולה מחזמר כלשהו עם שיר כזה ואחר. לדעתי כל אחד שהיה לוקח את השיר הזה ומחדש אותו היה זוכה לכזאת הצלחה- בגלל שהתיקשורת היתה דואגת לפרסם ולהשמיע אותו קצת יותר מבשנות הארבעים... וביורק עשתה בחוכמה וחידשה את השיר, וזכתה להצלחה והכרה בקרב העולם (ואני לא אגיד שזה לא לטובתה או אפילו לטובת המעריצים שבלי השיר, כשהיו שואלים אותם איזה אמן הם אוהבים והם היו אומרים ביורק היו דופקים להם מבט של: "מה זה?") בקיצור ההערכה שלי לביורק כגאון מוזיקלי לגבי השיר (הזה ספציפי- מבחינתי היא תמיד תיהיה גאון נצחי
) ירדה להערכה שלה לגאון פוטנציאלי- שפשוט ראתה את הפוטנציאל העצום בשיר והלכה על זה. זה ההסבר לאכזבה..

Gremshnit

New member
ביורק? מסחור?

לא הייתי אומר... זה כמו להגיד שרדיוהד ממוסחרים בגלל שמשמיעים אותם ברדיו. ובכלל, בחורה שמוציאה שירים כמו Declare Independence ו-Human Behaviour כסינגלים, לא הייתי קורה לה ממסוחרת. ואני לא יודע ממי שמעת ש-It's Oh So Quiet זה שיא הקריירה שלה, אבל זה ששיר זוכה לפרסום לא הופך אותו למוצלח (וגם לא גורע ממנו). זה כמו להגיד ש-4 Minutes של מדונה זה שיר איכות...

Gilado 69

New member
חחחח.. זה לא מה שהתכוונתי..

הדגשתי את הממוסחרת לא על ביורק חס וחלילה- כי היא לדעתי בדיוק ההפך מזה- (נתת אחלה דוגמאות היומאן ביהביאר, ודיקלייר אינדפנדס) הדגשתי שהשיר IOSQ הוא "חלק גדול של הקרירה הממוסחרת של ביורק" ובזה לא התכוונתי שביורק ממוסחרת אלא שבחלק הממוסחר (הקטן מאוד של ביורק- כי בכל זאת צריך לאכול) של הקריירה של ביורק- IOSQ לוקח חלק גדול מאוד- כסינגל הכי נמכר שלה. אף אחד לא אמר לי שהשיר הוא שיא הקריירה שלה, אלא העובדות מראות, נגיד תניח מולך גרף של המכירות של ביורק (של סינגלים נניח) והסינגל הכי נמכר שלה הוא its oh so shaket אז יש הסכמה שבגרף הספציפי הזה IOSQ מייצג את השיא, והגרף די מסמל את הקריירה של ביורק- מבחינת דסקוגרפיה של סינגלים נגיד, או וואטאבר איך שלא תנסח את זה, אני לא אמרתי או חשבתי שמבחינתי זה שיא זה סתם העובדה שאומרת כך.. חוץ מזה אין במסחור שום דבר רע, אנשים בעולם המוזיקה צריכים להתפרנס וכמו שאיש היי טק יקבל קידום במשרה- אז הוא יקבל רק פירגון ומחמאות, אבל עם אמן או מוזיקאי מחליט לעשות את זה ולהרוויח קצת יותר ישר וא מקבל קריאות בוז מהמעריצים, לדעת מסחור זה לא דבר רע- עד שזה דורש לשנות את המוזיקה למשהו נגיש וקליל יותר כמו ברוב המקרים וזה כבר סיפור אחר, ואם IOSQ מחר יותר מאחרים, למרות שלדעתי הוא הרבה פחות טוב מהאחרים, אז שיהיה לשיר מזל טוב ולבריאות

Aurora Sky

New member
נדמה לי

שחוסר ההסכמה ביניכם נובע מקצר בתקשורת gilado, יכול להיות שאתה לא מתכוון למסחור, אלא למסחריות?

Seasonal Beast

New member
יש סיכוי גדול שכן,

למרות הקו הקטן. בהחלט השיר הכי מסחרי של ביורק, הן מבחינת פרסומות[אפילו אצלנו הוא כיכב בכמה, אאל"ט] והן מבחינת רמת הפרסום שלו[הרי כל בן אדם שאומרים לו-"ביורק", אומר-"זאת שעושה 'ששש...'?"]. באסה הוא לא, אבל כמו שאמרו, תלוי במצב רוח בהחלט. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מעביר אותו.

plants and rags

New member
לא זה ולא זה

IOSQ חמוד מאוד, וזהו בערך. לא קרוב להיות אחד מהשירים הכי טובים של B, אבל אין צורך לקרוא לו באסה.

Pygmy puff

New member
תלוי במצברוח

אני מבינה את מי שאומר שזה שיר מעצבן. הוא באמת יכול להיות מעצבן לפעמים. אבל מכאן עד לבאסה? נהה, יש לה גרועים יותר.

סריט

New member
אגב איטס הו סו קאוויטטטטטטטטטטטטטטטט

http://www.youtube.com/watch?v=q-wGMlSuX_c !!!

למעלה