באפי: הפרק של היום.שאלה....

באפי: הפרק של היום.שאלה....

לא ממש הבנתי את הסוף. כלוחמר הבנתי, אבל יש לי כמה תהיות. אוקיי, פיית´ החליפה גוף עם באפי, וזכתה בין השאר להתחכךבריילי. אבל בדיוק כשהם היו באמצע היא התחרפנה, לא בדיוק ברור למה. ועוד יותר תמוהה בעינייי הסצינה בכנסיה. האמנם פיית´ אמרה because this is wrong בכנות כפי שזה נשמע לי לפחות? האמנם היא זכתה בredemption? ואם כן, מדוע כל כך בקלות? מה גרם לכך?

דרגורן

New member
אופפפףף! עוד לא ראיתי את הפרק!

ולפני שתשאלו "אז למה קראת את ההודעה?" אני אענה: לא הצלחתי לעצור את עצמי....

blackwolf

New member
התשובה פשוטה...

טוב, היא פשוטה לי, כי עשיתי על הפרק הזה כבר כל כך הרבה שיחות ( לא היום, בכללי כשראינו אותו, אני וכמה חברה על המחשב ) , עם אנשים שונים, כל אחד מהם יותר משוגע ממני על באפי. פיית´ תמיד שנאה את עצמה. והיא שנאה את באפי על שבאפי מיצגת כל מה שהיא לא: טובה, צודקת, בעלת חברים, הקוטלת הראשונה וכ´ו וכ´ו. היא גם תמיד רצתה לראות איך זה להיות באפי, כי נראה היה לה שלבאפי כל כך טוב. היא ניסתה להבין מה בבאפי גורם לאנשים לאהוב אותה. לכל אורך הפרק אנחנו רואים את פיית´ נאבקת בעצמה. היא מנסה להיות באפי ( כמו שהיא מבינה את באפי ), אבל האופי שלה מתפרץ. בגלל זה כל הקטעים עם because it´s wrong. היא לא מבינה למה באפי לא עושה דברים, היא חושבת שמה שלא נכון באפי לא עושה ( כולנו יודעים שזה לא נכון ). עם ריילי היא "התחרפנה" היא הוא אהב אותה ומאחר שהיא לא יודעת לקבל אהבה, היא לא ידעה איך לקחת את זה- עובדה שהיא שאלה אותו what do you want from here? here= באפי. היא לא מבינה שהוא אוהב אותה, היא חושבת שהוא רוצה מבאפי משהו ובגלל זה הוא מראה לה חיבה. עוד מאבק בעצמה זה כשהיא בשדה התעופה ובכל זאת היא חוזרת לכנסיה, לעזור לאנשים האלו. היא לא מבינה למה צריך לעשות את זה, אבל היא יודעת שזה מה שבאפי הייתה עושה, ובנסיון להבין את באפי וכך לגרום לאנשים לחבב אותה, היא חוזרת לכנסיה לעזור לאנשים. בקטע של הקרב בניהן, כשפיית´ מכה את באפי ( שנמצאת בגוף של פיית´ ) היא קוראת לה "אפס, רוצחת, עלובה" ועוד כל מיני דברים. היא בעצם מתכוונת לעצמה, היא שונאת את עצמה וזו הדרך שלה להרביץ לעצמה ולהוציא תסכולים. מקווה שעזרתי, אבל גם אם לא, נהנתי מהפסיכולוגיה בגרוש שלי :)

Shenok

New member
בקשר לחזרתה של פיית´ לכנסיה

אמנם אני מסכים עם כל שאר התאוריה (פיית´ מרביצה בעצם לעצמה בעימות האחרון עם באפי יאדי יאדי יאדה) אבל אני באמת חושב שהיא חזרה לכנסיה בגלל שהיא כן התחילה להבין את באפי ואת האחריות בתור קוטלת. יותר מזה, אני חושב שהיא התחילה לאהוב את הרעיון. זה נחת עליה כשהבחורה הודתה לה, זה הפחיד אותה כשהיא חוותה עם ריילי קצת יותר מריגוש מיני וזה התחבר לה בשדה תעופה. שני האסימונים שלי בכל אופן.

blackwolf

New member
הייתי מסכימה איתך, אבל יש

רק בעיה אחת בתאוריה הזאת... היא בורחת בסוף מהעיר, היא מסרבת להתמודד עם התוצאות של מעשיה. כך שאולי היא התחילה להבין מה המשמעות של להיות קוטלת, אבל היא עדיין לא מוכנה להתמודד איתה. נראה מה יקרה כשהיא תחזור שוב לסדרה.

לפעמים הפסיכולוגיה בגרוש עובדת

מה שהפריע לי, זו המהירות בה עברה פיית´, שאמורה להיות הULTIMATE EVIL, את הטרנספורמציה. כל מה שנאמר כאן גם מסתדר עם מה שאומרת אמא של באפי בתחילת הפרק. שפיית´ בעצם נורא אומללה, ויש לדבריה השפעה מיידית על פיית, גם אם קצרה וחולפת. אגב, שמתם לב לווילו וטארה? השיחה שלהן בחדרה של טארה בתחילת הפרק, והאופן בן טארה אומרת לווילו I´m yours היה פשוט רומנטי ויפהפה. וכמובן כשפיית´ (בגוף של באפי) יורדת על ווילו וטארה ואומרת שוילו כבר לא driving stick היה פשוט PRICELESS. אני כבר מחכה בקוצר רוח להמשך התפתחות מערכת היחסים הזו... סוזן

blackwolf

New member
פיית´ אף פעם לא הייתה

ULTIMATE EVIL! היא עשתה דברים רעים, כן. עברה לצד של הבאד גייס, הרגה בן אדם וכמה שדים טובים, אבל היא לא רוע אולטמטיבי. את רוצה להגיד לי שאת לא יודעת מה יהיה המשך היחסים של ויילו וטארה? את טדית (טד= אחד שלא רוצה ספויילרים בשום צורה)?

תשובותי לשאלותיך

ובכן, אני ממש אבל ממש לא ספוילרופובית. להיפך. ואני יודעת גם יודעת מה יקרה. צפיתי ממש לאחרונה בפרק סיום העונה החמישית של באפי. היה בהחלט מרגש. ואגב, העובדה שפיית´ הרגה כמה בני אדם, ופצעה רבים, לא הופכת אותה לEVIL? אז מה כן EVIL בעיניך? לא יודעת, מישהי שאחראית לרצח המוני תוך זלזול מוחלט בחיי אדם היא EVIL לפי הספר שלי. סוזן

את מוכנה לומר זאת גם לגרומיט?

הייתה לו טענה מגוכחת שאנשים שפוגעים והורגים סתם אנשים אחרים אינם רעים. הם רק פוגעים והורגים אנשים אחרים סתם.

אז גרומיט, אני מקווה שאתה קורא את..

הפתיל הזה. פגיעה בבני אדם אחרים היא בלתי מוסרית, ואין לה צידוק. אדם שפוגע באנשים אחרים, ובמיוחד אם הוא מפיק מזה הנאה סדיסטית הוא EVIL. הנה, אמרתי את זה. סוזן

blackwolf

New member
אני ראיתי עד

the body... כך שאני לא יודעת מה קורה עם גלורי או דאון... אבל אני מקווה שבקרוב תהיה לי הזדמנות להשלים. בקשר לפיית´, היא עשתה דברים רעים, כן. והיא צריכה לשלם על זה, אבל בסופו של עניין, היא לא רעה. עובדה שהיא עזרה לבאפי עם ראש העיר והיא חזרה לכנסייה. היא פשוט מבולבלת. תחשבי מה עבר עליה, איזה ערפד מפלצתי הרג את הצופה שלה מול העניים שלה, והצופה המחליפה שנשלחה לה בכלל לא הייתה צופה אלא אישה רעה שניצלה אותה. ואז בא ווסלי הלפלף שלא ידע איך לטפל בה. וזה מה שיצא. כן, היא צריכה לקחת אחריות על המעשים שלה, אבל היא אף פעם לא עשתה את זה לפני זה והיא לא יודעת איך לעשות את זה. סה"כ רואים שהיא לא אוהבת את מה שהיא הפכה להיות, אבל היא לא יודעת איך להפסיק. אה, וevil זה מי שנהנה לעשות את מה שהוא עושה. שהכוונות שלו הן רוע טהור ושהוא מנייאק. תחשבי על זה, אפילו את ראש העיר את לא יכולה ממש לשנוא כי הם עשו אותו נחמד ואכפתי כלפי לפיית´. ובכל זאת הוא רצה להרוג את כל העיר. או ספייק שהוא רע, אבל לא ממש שונאים אותו, או טריק. בסדרה הזאת אין שחור ולבן וזה מה שטוב בה.

סליחה אבל...

זה הרי כל כך ברור שפיית´ נהנית לפגוע באנשים אחרים, שהיא סדיסטית, ללא תקנה. מה פתאום לתלות את האשמה בגורמים חיצוניים? אז אולי גם תגידו שמי שרוצח בעצם לא אשם, ולמה בכלל להעניש אותו? פיית אחראית למעשיה לחלוטין. היא סדיסטית שצריכה להימצא מאחורי סורג ובריח, ואם אפשר במתקן כמו שכלאו את חניבעל לקטר.

blackwolf

New member
היי.. תקראי את מה שכתבתי...

אמרתי שהיא צריכה לשלם על מעשיה ולקחת אחריות עליהם, אבל זה לא משנה את העובדה שלא הייתה לה הדרכה מתאימה על מנת שהיא תלמד איך נכון לנווט את הכח שלה.

ווסלי הלפלף? באנג´ל היום בסטארוורלד

הוא הראה יכולת תיקשור עם מאפיונרים לא רעה בכלל.

blackwolf

New member
אכן....

חשבתי להוסיף בהודעה שלי שהוא השתפר מאז, אבל זה לא היה קשור לאותו הנושא. באותן עונות הוא היה לפלף לא נורמלי ושפוט של המועצה ( עד שהכתה בו התבונה ). איך שהוא כיוון את החץ וירה לאיש על היד היה מאוד מרשים, אבל אני חושבת שזה היה בעיקר פוקס. בדרך כלל הוא לא נלחם משהו. מה שבטוח שהוא עבר הרבה מאוד שינויים מאז המעבר ללוס אנג´לס :)

גם ללפלף/סיסי מותר להפגין גבורה

יש מן קונבנציה כזאת בטלווזיה האמריקנית לפיה ברגעי חסד מעטים, בדרך כלל כאשר ה"גיבור האמיתי" של הסדרה נמצא במצוקה ולא יכול להושיע, יקום מי שנתפס כלוזר של הסדרה באקט הירואי. האקט הזה יבלוט במיוחד לאור עברו ולרוב גם עתידו הלוזרי. במקרה של אנג´ל, זהו תורו של וסלי להגין קצת אומץ. אבל אל תתרגלו, בשבוע הבא הוא יחזור למקומו ה"טבעי". אגב, בסדרת פנטזיה אחרת, "זינה", ה"סיסי" הקבוע, ג´וקסר, גם הוא זכה למעט רגעי חסד כאלו. מעט מדי לטעמי. סוזן

דרגורן

New member
זו קונבנציה של ה ../images/Emo44.gif האמריקקית

לעומת זאת ניתן לראות בסרטי מנגה/אנימה שהמצב הוא לא כך... לדוגמא בסרט "אקירה" ה"לפלף" (ששמו טטסואל) הוא ילד שהוא קטן יותר משאר החבר´ה "בחבורה" והוא הופך לחזק יותר מהם (וגם לאיש הרע בסיפור אבל זה סוטה מהנושא...) בסרטים אחרים לעיתים נדירות מופיע לפלף כמו בסרטים האמריקאים שכל יעודו בסרט זה Comic Relife....

למעלה