בארץ עיר היא לא עיר

danezeq

Member
בארץ עיר היא לא עיר

וטבע הוא לא טבע. הערים מכוערות, אין תיכנון, אין התחדשות עירונית, הכל מזדקן ומתפרבר. אין ולו עיר אחת בארץ ששומרת על מרכזה כמקום מטופח נעים וירוק, ועם זאת פעיל מסחרית במלוא התפוסה. אין רחבות עירוניות, אין בנייה לגובה מרווחת ואין כבוד למבנים ישנים ונוף טבעי. אין תחבורה ציבורית יעילה ואין מקום ללכת ברגל. יש רק פירבור ועוד פירבור ועוד פירבור. כולם רוצים לברוח מהערים. בונים קוטג'ים בכל מקום. מפשירים שטחי חקלאות לטובת קוטג'ים, מפשירים שטחים של קיבוצים לטובת מרכזים מסחריים ענקיים ומוציאים את המסחר מהעיר. הערים הופכות להיות מוזנחות ועזובות, והטבע הופך להיות עיר. בזמן שאתה יושב עכשיו, כרישי נדל"ן מתקמבנים עם חברי מועצת העיר שלך, וחותמים על בניית עוד שכונת קוטג'ים עם מגדל מכוער במרכזה, ממש ליד הבית שלך. השדה שטיילת בו שהיית קטן יהפך לעוד שכונה בעוד 6 שנים, ולשכונת סלאמס בעוד 16 שנה. סע לאורך כביש החוף, הבט בשלטים בסגנון: "מגדלי הים התיכון" "וילה מול הים" "גבעת סביונים" "גבעת הפרחים" "ראשון החדשה" "חדרה הצעירה" "אשדוד הקטנה" בכל מקום בונים ובונים ובונים; מצד שמאל הכל שטחים המיועדים לשכונות, ומצד ימין זבל ועוד זבל ואנטנות סלולאריות כמובן. שמורות הטבע מזוהמות, מגודרות והכניסה בתשלום. איזור שלא מוכרז כשמורת טבע יהפך בעוד כמה שנים לשכונת קוטג'ים. פסולת בנייה זרוקה בכל מקום, אפילו בנחלים ועל גדותיהם. "מה זה משנה - במילא לא זורמים מים, הכל מועבר בצינורות לנגב" את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק. הניצול הגרוע של הקרקע מחפיר ומקומם: בעוד כמה שנים נסיעה בין אשדוד לחיפה תיהיה כמו נסיעה בתוך עיר מאולתרת. כולם יודעים את זה אבל כולם מדחיקים את זה. אני רוצה לחיות במדינה שבה יש הפרדה בין העיר לשטח הפתוח. אני רוצה ערים עם בנייה לגובה משולבת בפארקים, גנים, מדרכות רחבות, תח"צ ומרחב עירוני נעים. גבול ברור לעיר שמעברו אוכל להינות מעצים, שדות, אוויר נקי, שקט מוחלט וניקיון. בלי ההפרדה הזאת - אני פשוט לא אוכל לאהוב את המדינה בה אני חי. לדעתי הדרך היחידה לעצור את הביזיון היא להראות לפוליטיקאים שזה מה שחשוב לנו. חשוב לקדם ולעזור למפלגה הירוקה שלנו. בכל העולם המערבי המפלגה הירוקה היא השנייה או השלישית בגודלה. רק בישראל היא מתקשה לעבור את אחוז החסימה - רק בישראל! אני מתבייש בזה. המצב הבטחוני לא ישתפר בשנים הקרובות, החמאס בשלטון הפלסטיני, אין עם מי לדבר ואין איך להתקדם. כל ראש ממשלה שייבחר, ילך באותה דרך. אנחנו לא נמצאים בשום צומת דרכים. חבל על הקולות שלנו. תצביעו למפלגת הירוקים, מפלגה שגם כתנועה שלא נבחרה, עושה רעש ובלגאן על כל חלקת טבע שנהרסת. כמו שש"ס סוחטת ומצביעה בעד התקציב רק כאשר היא מקבלת את מבוקשה (והיא מקבלת) כך הירוקים יעבירו חוקים ירוקים - בדיוק באותה שיטה. ברגע שהירוקים עוברים את אחוז החסימה - החוקים והאכיפה יתחילו להגיע. המדינה הזאת תשתנה. מצאתי במצע של הירוקים את השורה הבאה: (קישור ישיר לסעיף במצע) "הירוקים יפעלו לביטול התוכניות של הקמת ישובים כפריים חדשים בכל הארץ. הירוקים מאמינים שיש להתמקד בפיתוח מרקמים עירוניים."

אני מסכים עם הכל למעט דבר אחד:

מפלגת הירוקים כפי שהיא היום לא תשמור על הטבע בישראל. לא ברור מה היא כן תעשה. רוב המאבקים הסביבתיים- המוצלחים והלא מוצלחים לא נעשו על ידי מפלגת הירוקים אלא על ידי ארגונים בלתי פוליטיים, ובראשם כיום אט"ד. הצעתו של דרור עזרא, להעביר את ניהול שמורות הטבע לידי תושבי המקום, רק תחמיר את מצב השמורות הגרוע ממילא. הערבוב בין איכות סביבה, שמירת טבע וזכויות בעלי חיים מוביל לזה שאין במצע הירוקים שום התחייבות מה קודם למה. הנסיון להמנע מנקיטת עמדה בנושאי ימין- שמאל מדיני מביא לזה שדרור עזרא התחמק מלענות כאשר שאלתי אותו איך יתכונן לפינוי הבא- הוא השיב שאם המפלגה היתה אז בשלטון הנזקים היו נמנעים. כדי שלא אכתוב ששאלתי לא היתה לגבי העבר אלא לגבי מה בכוונתם לעשות, הוא כמובן חסם אותי. אני בהחלט מסכים עם העיט- יש צורך במפלגת ירוקים אמיתית. כדי שאחת כזו תתקיים, אסור שהמפלגה הנוכחית תכנס לכנסת. יש להתפקד למפלגה אחרי הבחירות ולהביא להחלפת ראשיה ומועמדיה לכנסת- מפאר ויסנר, דרך דרור עזרא ועד סופי צדקה.

danezeq

Member
אתה יודע?

אני לא מבין דבר מההודעות שלך. גם לא מזאת.

שיכנעת אותי...

למרות שאני לא בגיל להצביע אני ישכנע את מי שיכול להצביע. צודק-צריך לשמור על הארץ שלנו. אני מקווה שתיבחרו,ושהארץ שלנו תהיה מקום יותר טוב בזכותכם.

danezeq

Member
אל תוותרי - תילחמי על כל קול שאת

יכולה לגייס. תשכנעי אנשים זה מותר וזה דמוקרטי. אני שכנעתי הרבה אנשים לצאת מהבית ולהצביע ואני גאה בזה. אנשים רק צריכים שיזכירו להם שאנחנו אחת המדינות הכי מכוערות ומטונפות בעולם, וזה ינענע אותם קצת. תשכנעי את ההורים, חברים, אחים גדולים, חברים של ההורים - כל מי שאת מכירה, ובעיקר את אותם אנשים שאומרים "כולם מושחתים" ולא יוצאים להצביע.

למעלה