באתי לשפוך את הלב....

באתי לשפוך את הלב....

כתבתי הודעה פה לפני זמן מה:
בת 43, עם שני ילדים וחושבים לנסות להביא ילד שלישי.
אז ככה:
גם אני וגם בעלי היינו מאוד בעניין, כבר פנינו לרופא להתקדם...( קבענו פגישה)
אני התחלתי לדמיין לי...

ופתאום בעלי תפס רגליים קרות.
כן, אני מבינה אותו.
גם לי יש חששות.

ונכון, יש לי לנו שני אוצרות שממלאים את חיינו (ואני מודה על כך)

אבל בכל זאת,
יודעת שזו ההזדמנות האחרונה שלנו,
שלא ניתן להתעכב ולחשוב עוד בנושא.
זה צריך להיעשות עכשיו.
אתמול.

עצוב לי.
אני כל כך רוצה ולו לנסות.
ויודעת שאצטער על כך ( ורוב הסיכויים גם הוא...)

באתי לשפוך את הלב ולהתעודד.
(חשבתי על אינסוף דרכים לשכנע אותו ואף שאלתי אותו - שום דבר לא עוזר,
כרגע הוא חושש)
מקווה שלא פגעתי באף אחת

קונפליקט בזוגיות סביב הטיפולים

תרשי לי להתייחס?
נשמע שאתם בקונפליקט גדול לגבי המשך דרכה של המשפחה- להישאר עם שני ילדים או להלחם על להביא ילדים נוספים- ותלויים אחד בשנייה בהחלטה. נשמע גם שאת מאוד מכבדת את עמדתו של בעלך וזכותו לדעה עצמאית משלו.

מציעה בחום שתקחו בייביסיטר ותצאו לשיחה גלויה רק שניכם. תעלי שוב את הבקשה שלך ותקשיבי... פשוט תקשיבי... מה הוא אומר? ממה הוא חושש? מהטיפולים או מגידול עוד ילד? מה הוא היה רוצה שיקרה? על מה הוא מוכן לוותר ולהתפשר (למשל לנסות שני טיפולים)? על מה לא? מה חשוב לו כאן? איך אתם יכולים כזוג ובשיתוף פעולה לפתור את זה מבלי ליצור מצב שבו תהיו משני צידי המתרס?
אני כמובן ממש לא טוענת שאם רק תקשיבי מיד הוא יסכים אבל לפעמים עצם ההקשבה ונתינת המקום לרגשות של האחר כבר ממוססת חלק מההתנגדות ומאפשרת הידברות ברמה חדשה.

איך שיתפת אותו במה שאת מרגישה? מה הוא אומר על כך? איזו פשרה יכולה להיות כאן מבחינתך? על מה לא תהיי מוכנה בשום פנים ואופן לוותר?

ועוד כיוון מחשבה. לפעמים בזוגיות יש מין "ריקוד" כזה שהפחדים שלנו מושלכים על בן הזוג (במילים אחרות קל לנו יותר "להלביש" עליו את הרגשות שלנו במקום לקבל את הרגשות שלנו). האם את יכולה להזדהות עם חלק מהפחדים שלו? כמו שכתבת- "גם לי יש חששות". האם את עצמך אמביוולנטית לגבי טיפולים נוספים?

הפורום הוא מיכל גדול שיכול להכיל את העצב
טוב ששיתפת!

טל, ריגשת אותי בתשובתך!!

תודה על התובנות.
כן,
גם לי יש חששות.
אבל נדמה שאני מרגישה צורך פנימי להביא/ לנסות לפחות שאני לא מצליחה להעביר לו
את העוצמות
( למרות שהוא אומר שהוא מבין. אך מוסיף שכרגע טוב לנו אז למה להפר....)

אני לוקחת בתשומת לב רבה את מה שכתבת!
תודה!

פחד משינויים

זה באמת נשמע המקרה שאין מישהו "צודק". הוא צודק כשטוב לו כרגע בחייו והוא מפחד להכניס שינויים לא צפויים. את צודקת בכמיהה הכל-כך אנושית והאינסופית הזו לעוד תינוק קטנטן משלך. מחזיקה
שתגיעו לפשרה שתתאים לשניכם.

גם ההודעה שלך ריגשה אותי

למעלה