באתי לשתף, להתלבט ולהתייעץ...

kokla2

New member
באתי לשתף, להתלבט ולהתייעץ...

היי בנות,

בימים האחרונים רציתי לשתף אתכן במה שקורה אצלנו לאחרונה..
בחודשים האחרונים שיר (הבת) כל הזמן רוצה רק ציצי ו"סיסי וסיסי" (כמו שהיא קוראת לזה)
וממש בטירוף! אם אני באזור (ואני רוב הזמן באזור) אז ממש כל איזה רבע שעה היא מבקשת לינוק.
כמובן שמחלות (והם כל הזמן חולים בשלושה ארבעה חודשים האחרונים!) מדרדרות את ההנקות המרובות ביום ובלילה..

ובלי קשר לזה - היום הייתי איתה באבחון התפתחותי פזיותרפי (בגלל שראיתי שהיא ממש מתעכבת עם העמידה וההליכה).
הקטנים בני שנה + 7 חודשים תמיד היו איטיים קצת בהתפתחות המוטורית (מה פתאום מי עושה השוואות??)
זחלו גחון עד גיל שנה וחודש וכאלה..
אושר (הבן) כבר כמה חודשים נעמד והולך בעזרת חפץ וכו'.. אוטוטו הולך לבד
ושיר תמיד הייתה קצת אחריו בהכל - זחילה, ישיבה וכו'.. ורק עם העמידה וההליכה פתחה פער גדול של כמה חודשים
שהדליק אצלי נורה אדומה וככה פניתי לרופאה שלנו שהפנתה אותנו לפיזיותרפיה (וכמובן שצחקה עלי שטוב שנזכרתי:)
ובאמת שלקחתי איתם את הזמן בהכל וכולם כרגיל מנחמים אותי שכל אחד בקצב שלו..
ושאם אבא שלהם הלך רק בגיל שנתיים אז כנראה שגם הם לוקחים את הזמן.
וככה היום הגענו לאבחון לפיזיו' (אחרי שבאמת לקחתי חופשי את הזמן איתם) ובכמה דקות שם הכל היה שקוף לגמרי:
שיר נצמדה אלי בחשדנות במטפלות ולא זזה ממני לשניה, וכמובן שכל הזמן רצתה סיסי.
אושי ישר השתחרר ושיחק עם מיליון הצעצועים שם, כבש את לב המטפלות ונהנה מאד.

רק היום הבנתי שיש קשר בין התלות של שיר בי וב"סיסי" שלי לבין ההתפתחות המוטורית שלה (מבחינת דיבור היא נהדרת
מקשקשת כל היום, אומרת מילים ומרכיבה משפטים קצרים..)
מתברר שזה שהיא כל הזמן רוצה על הידיים (אצל האחרים) וציצי ממני, לא מאפשר לה מספיק עצמאות וזמן חופשי להתפתח
ולהתקדם לעמידה, הליכה וכו'..
מודה שהייתי קצת בשוק. איך לא ראיתי שכל זה גם קשור בי?!
כל הזמן חשבתי שהיא שונה (מאושי) ושאלו הצרכים שלה, יותר ציצי, יותר מגע, יותר אותי שם והרבה פינוקים...
וככה חשבתי שאני נותנת לה את מה שהיא זקוקה לו אך כנראה שאני טועה.
ובתור התחלה אני צריכה להגביל את מס' ההנקות ביום וללמוד להגיד לא עכשיו וכאלה..
עצוב לי וקשה לי. ממש קשה לי לעמוד בקיטורים ובהתבכיינויות שלה.. הרבה יותר קל ל"דחוף" לה סיסי לפה וזהו..חח
ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה נכון? האם נכון לה שאשחרר אותה עכשיו מהתלות בי
או אספק לה את הצורך הזה? ואיפה ואיך בדיוק שמים את הגבולות??
אז זהו זה עכשיו אני מרגישה אמא. מבולבלת. קצת מתוסכלת. וכמובן גם עושה טעויות.

ד"א עדכונון בקשר לגמילת חיתולים שהתחלנו לפני כחודש:
שיר נגמלה כמעט לגמרי עם מעט פיספוסים אחרי שבוע
ואילו אושי (שיהיה בריא) לא רואה ממטר - אם יש סיר באזור יעשה בו ואם לא יעשה גם.. חח
וברצינות - יש ימים יותר טובים ויש פחות
ומחלה (חום ושילשולים) דירדר אצל אושי קצת את המצב שהולך ומשתפר כל יום..

סליחה על האורך. הרגשתי שרק כאן ב
בא לי לשתף.
תודה למי שקראה ואשמח לשמוע דעות, עצות וטיפים בנושאים הללו..

גלגס

New member
יקירה

אני שמחה ששיתפת. נשמע ממש מבלבל
אני לא בטוחה שאת עושה טעויות כל כך כמו שאת אומרת. אני עדיין חושבת ששיר צריכה אותך יותר וצריכה יותר מגע. גם ענבר כזאת וגם אצלה זה קצת תקע אותה לאיזו תקופה והיא פשוט לא זזה ( בתחילת הזחילה).
לדעתי כדאי לשלב קצת משניהם. לאפשר לה את המגע ואותך וגם לעזור לה לנתק את חבל הטבור ולתת לה עצמאות.
השלב הראשון זה שאת תהיי החלטית עם עצמך.
אנחנו עברנו תהליך של מעבר מהנקות כל רבע שעה להקנות ספורות וקבועות ביום. מה שממש עזר לקטנים להבין זה שהפסקתי להניק בכל מקום ובכל תנוחה אפשרית ועברתי להניק רק על הכרית על מזרון הפעילות. בתוך יום הם קלטו את העניין. מחוץ לבית אני כמעט ולא מניקה, רק אם זה לפני השינה. וגם אז אני מגדירה מקום מסויים ומ אפשר איזושהי כרית סמלית.
למשל היום היינו אצל חברה והחלטתי להניק אותם. התיישבתי ליד הספה ולקחתי איזו כרית הנקה שהיתה זרוקה ם. אחר כך בכל פעם שהתיישבתי באותו המקום הם חשבו שהם הולכים לינוק וקפצו עליי. בעוד שבשאר היום הם בכלל לא מבקשים.
ואם אנחנ בבית והם רצים לינוק הם כר לא מפשיטים אותי כמו פעם אלא מצביעים על הכרית שזה הרבה יותר נעים.
ולגבי העמידה של שיר- האם הפיזיותרפיסטית הנחתה אותך איך לעבוד איתה בבית? לדעתי את יכולה לדרבן אותה לעמידה תוך כדי מגע איתך. לשבת על הספה ושהיא תעמד אליך וכו. ולדעתי היא תעשה את זה בכל מקרה בזמן שיהיה נכון עבורה. ילדים תמיד שואפים להתפתח. נכון שלפעמים הם קצת עצלנים וזקוקים לדחיפה קלה כמו שיר שלך...
ואולי גם תראי אם מתאפשר לך להשאיר אותם עם מישהו אחר לכמה שעות של עירות. אפילו שעה. אבל כמה פעמים בשבוע. אני יודעת שענבר הרבה יותר פעילה כשאני לא בסביבה.
שולחת חיבוק ענקי
אם יהיו לי עוד מחשבות אכתוב...

תמיכה ועידוד

קודם כל, אני קוראת אותך ואני מברכת את ילדיך שזכו באמא כל-כך קשובה, איכפתית, עירנית ורגישה לצרכים שלהם.

אני מוכרחה להגיד, דווקא לאור התיאורים שלך את שניהם ולאור האמונה שלי שכל ילד רוצה להתפתח, שיותר סביר שלשיר יש קושי כלשהו ואולי מאותו מקום היא גם צריכה הרבה קרבה אלייך והנקות תכופות וגם מתקשה בהתפתחות המוטורית ולא שאת , בעצם היענותך אליה, יוצרת חס וחלילה איזו שהיא בעיה. האמת, עוד לא שמעתי על פעוט שלא הלך בגלל שהוא רצה לינוק בתכיפות ! בכלל אני לא כל-כך מתחברת למטפלים שמשלבים בעבודתם חוסר העצמה של ההורים...

שיר אחרת מאושר, היא מדברת הרבה, היא נגמלה באופן יותר מלא והוא הולך ורץ. סבבה. הם ילדים שונים ולכל ילד הקצב שלו. תשמרי על המקום שלך כאמא שלהם שבאמת קשובה אליהם ורוצה את טובתם. אפשר לבדוק גם אפשרויות אחרות כמו פלדנקרייז לילדים (שי זילברבוש ב"צעד ראשון") או אוסתיאופטיה וכו'.

בהצלחה רבה והכי חשוב שתזכרי איזה אמא נהדרת את !!

מטית

New member
הי קוקלה

נכון תמיד כשהולכים לאנשי מקצוע יש את הרגע הזה שמרגישים "איך עד עכשיו טעיתי בכל דבר אפשרי ועשיתי רק גרוע", ואז רק אחרי כמה ימים דברים חוזרים לאיזון...?
לפעמים מפגשים שונים מערערים אותנו ונותנים לנו נקודת מבט שונה. מאוד קשה לקחת את זה בפרופורציה כ"עוד נקודת מבט" ולא כנקודה היחידה הנכונה.
אני חושבת שאת פועלת נהדר. וזה גם נהדר לראות שיכולות להיות עוד דרכים. את מתארת שני ילדים שונים מאוד בהתפתחות שלהם - אחת כמעט גמולה (וואו!!!) ואחד חופשי ומשחרר. בדיבור, בפיזי, בגמילה, בכל דבר - אחת ככה, השני ההפך... דווקא כאמא לתאומים את יכולה להסיק שאת הרבה פחות משפיעה על ההתפתחות שלהם ממה שאת חושבת - יש לך ממש קבוצת מחקר וקבוצת בדיקה פה...

בכל מקרה, אם פתאום נראה לך לא מתאים לתת לה סיסי כל פעם שהיא מבקשת, תנסי לשנות. זה בסדר לשנות, הם משתנים והתנאים משתנים וזה לא אומר שעד עכשיו היית גרועה. להפך, בכל שלב נותנים את מה שמתאים.
לי נראה אגב, שמאוד מתאים לתת לה הרבה סיסי (אולי עם הגבלות, זה כבר תלוי בך) והרבה מגע. נראה שהיא באמת צריכה את זה יותר בשלב הזה.

יצא לי מבולבל, מקווה שהבנת...

אה ועוד משהו - אם רק עכשיו את מבולבלת, לא יודעת מה לעשות, עם רגשות אשם וחושבת שאת גרועה - מזל טוב! עכשיו הפכת לאמא!

kokla2

New member
תודה יקרות

תודה לך אהובות על התגובות המקסימות התומכות המעירות והמאירות :)

אחרי יום אני באמת מרגישה קצת יותר טוב ומבינה את הדברים אחרת ושמה הכל בפרופורציות נכונות!

הפיזיוטרפיסטית הציעה להרים את הצעצועים למעלה על שולחן.. ועשינו כך
במשך היומיים האחרונים שירוש מבקושי לעמוד כזה היא כבר הולכת סביב השולחן בזכות הטיפ הקטן הזה
חוץ מזה החלטתי על הגבלת שעות הנקה (6 ביום) והלך היום מצוין
בסכ"ה כשהם בריאים אז אין בעיה להתמיד. העניין הוא בתקופת מחלות (וזהו היתה בהחלט תקופה ארוכה)
שאז יש התדרדרות..

גם הרבה בזכותכן אני הרבה יותר אופטימית ושמחה ששמעתי עוד דעה וגם זוכרת מי אני ומה אמונותיי בנושא..

תודה לכן!! אתן נפלאות! וזה לא מובן מאליו!

לילה טוב ושקטטטטט

יכי67

New member
כל הכבוד לך

הדברים שכתבת בהודעה הראשונה שלך נגעו לליבי והעציבו אותי. התלבטתי מה לכתוב לך.
קשה לראות שלפעמים גם אנחנו נופליםו מאשימים בטעות את "ההנקה" בכל מני תופעות. אני לא חולקת על דברי אף איש מקצוע אבל מאוד קל לכל מני אנשים מן השורה להגיד שזה בגלל ההנקה, שההנקה מפנקת או מקלקלת, במיוחד הנקה בגיל מאוחר.
הנקת פעוטות היא דבר נפלא. אל תאשימי את עצמך!!
כל הכבוד לך על התושיה, נראה שהתרגילים שקיבלתן עוזרים,
גם אצלנו היה עניין פיזיוטרפי, ולפעמים כמה טיפים קטנים מאוד מקדמים בצעדי ענק...

בהצלחה רבה
בקרוב תתעייפי מלרוץ אחרי השניים, זה לא פשוט

התפתחות

קוקלה אהובה

חשבתי הרבה מה לכתוב.
אני ממש לא רוצה לומר משהו נגד הפיזיוטרפיסטית, בטוחה שהיא אשת מקצוע טובה.
אבל קשה לי להסכים עם כל מה שהיא אמרה.
תינוקות נועדו לינוק.. זה המנגנון הפיזיולוגי שלהם, וכך גם ההתפתחות.
גם אם יש עיכוב בהתפתחות, אני ממש ממש לא חושבת שזה קשור להנקה.
אני הרבה יותר מסכימה עם מה שכתבה אחת הבנות (אולי אמא גם) - על כמה שחשוב התשומת לב, והסבלנות שלך וההימצאות שלך איתם. אני חושבת שזה תורם המון.
יכול להיות שיש מקום יותר לתת לה להיות על הרצפה במקום על הידיים, אבל זה שאת מניקה - זה דבר נהדר שאת עושה בשבילם והוא בוודאי לא מעכב אותה.
האם את מתחילה איתה טיפולים לעזרה בהתפתחות ? אולי באמת כמו שכתבו - ב"צעד ראשון" או אצל מישהי שמתמחה ב"שיטת שלהב" ?
אל תחמירי עם עצמך, את עושה הכי טוב שאפשר, ואת זו שמכירה אותם הכי טוב ויודעת הכי טוב מה המתאים עבורים.
זיכרי - שיש לה גנטיקה של התפתחות מאוחרת (מאבא שלה) וגם זה משפיע, ויכול להיות שכל השינויים שעברתם גם הם קצת משפיעים עליה.
אבל - זה ישתפר, גם אם זה יקרה יותר לאט.
(אמא שלי מספרת שאני התחלתי ללכת מאוד מאוחר, דיברתי המון אבל לא הלכתי.. והיא היתה בהיסטריה שאני לא אלך.. ואז לא היה מקובל ללכת לאבחונים וכאלה, ולקח הרבה זמן - אבל כשהתחלתי ללכת - היא תמיד מספרת שהלכתי כאילו תמיד ידעתי רק לא רציתי לנסות.. )

גם לגבי המחלות - את יודעת כמה שהחלב שלך עוזר להם להתגבר ולהבריא ...

ובכלל - אין כמוך!!! את אלופה ומגדלת אותם בשלווה גדולה , כמה שזה לא פשוט עם כל מה שמסביב.
שולחת לך חיבוק גדול גדול.

kokla2

New member
תודה יקרה ורציתי לספר לכן ש...

היום היינו שוב אצל הפיזיותרפיסטית והיא אמרה שאין צורך שנבוא יותר!!

שאחרי שבוע של אימונים בלעמוד וכאלה
היום היא כבר טיילה חופשי עם בימבות וחפצים וכאלה בחדר
יש שיפור מאד גדול מלפני שבוע
המטפלת ממש היתה בשוק והתלהבה משיר..

אז תודה לכן על ההקשבה, התמיכה, החיבוקים והכל! אתן נפלאות!

למעלה