באתי. נדלקתי.

באתי. נדלקתי.

אהבתי את הפורום רק נכנסתי וכבר התאהבתי... כל הכבוד למנהלת ולכל המגיבים.. בקשה: מישהו יכול ללמד אותי ברכה בפרסית? אם אפשר משהו עסיסי... תודה ולהתראות

פרויז1

New member
מה למשל ../images/Emo35.gif

ברוך הבא.
אתה במקום הנכון. רוצה גם להפתיע מישהו בשיר? ולמה לך ברכה פרסית עסיסית? את מי אתה רוצה לברך, ומאיזו עיר בפרס הוא/היא
הרי בערים שונות בפרס יש ניב דיבור שונה. עד כדי כך שאני שומע 2 שירזים או 2 סיניםמדברים - את שתי השפות לא מבין..
פרויז.

תודה

עדיף אספהנית או יזדית.. איזה שיר יש לך להביא לי? אני רוצה משהו עסיסי כי אצלנו בחברים מישהו הכניס קללה עסיסית (חאק טו סארד) ואני רוצה שתהיה גם ברכה עסיסית..

s h i r i n 1 0

New member
שמע "חאק טו סארד" זה באמת קללה

עסיסית שעכשיו בשעה זו אני יושבת וצוחקת
. למה לך לדעת קללות כאלה מקווה שילמדו אותך דברים הרבה יותר יפים. אני מכירה קללות עסיסיות אבל זה לא נראה מתאים לכתוב בפורום עם פרויז מרשה אולי אכתוב. פרויז יש מקום לקללות עסיסיות בפורום שלנו?

פרויז1

New member
רשות :

כן/לא ניתן על ידי המנהלת של הפורום, נייה. תגידי! השיר שירין ג'אן - זה עליך? סתאאאם ! כשיזדמן לי אביאו לך אותו לפורום. בוקר טוב! פרויז.

דעתי בנושא קללות

יש סיכוי מאד קטן שאחד מאיתנו ימצא את עצמו בשוק בטהראן ויצטרך אולי להבין או להגיד קללות.אני אישית נגד ללמוד וללמד קללות!נלמד ברכות, איחולים , מילות של אהבה-אבל למה קללות? מה דעתכם חברים?

למה לא?

אולי באמת תלמדי אותי מילות אהבה? מישהו יודע איך מציעים נישואים בפרסית? (זה לא ממש עומד על הפרק אבל זה די מעניין אתי) תודה רבה ושבת שלום.

פרויז1

New member
../images/Emo133.gifחיים בוקר טוב !../images/Emo42.gif

מה שלומל, איש יקר! אני מסכים עם שירין שמגלה אחריות בדחותה את הרעיון להעלות וללמד קללות רק בשביל "שיהיו צחוקים וזה.." אפשר גם לצחוק כמיטב התרבות, המסורת והמנהגים הנקוטים בקרב בני כל ערי פרס בצורה אדיבה, תומכת ומסבירת פנים. קח למשל : אָגָ'א
שׁוֹמָא אֵחתיָאר דָריד
זה יתאים לכל דבר. יש על זה דיון שלם באחד מהאשכולות(שרשורים) בפורום תרבות פרס. פרושו בקיצ. קיצ : לא ידוע לי משו כזה בעברית,אבל בתרגום חופשי וגס = אדוני! הכבוד עובר אליך, כדבריך, כאילו אתה המבוגר בראש הדיון הזה ולכן קביעתך תכריע בעיני. לא מדוייק., בערך. בֵּפַרמָאיד בבקשה! תצווה! אפשר גם צחוקים: לפני כניסה דרך דלת
אחד יצי לחברו שחברו יכנס ראשון , על ידי זה שיגיד לחברו : בֵּפַרמָאיד =בבקשה
החבר לאנכנס ועונה לראשון : שׁוֹמָא בֵּפַרמָאיד =בבקשה לךָ (=אתה תיכנס ראשון)
אתה: אָגָ'א
שׁוֹמָא בֵּפַרמָאיד
=אדוני! בבקשה אתה תיכנס ראשון.
החבר : נַה נַה נַה שׁוֹמָא בּוֹזוֹרגיד = לא! לא! לא! אתה יותר מבוגר וכך, תשאירו את כל החברים שלכם בחוץ שיתפלצו להם
, שלא יוכלו להיכנס דרך הדלת
, מתעכבים ומתפוצצים
. כי שניכם חוסמים להם את הכניסה במחוות של כיבוד הזולת .
שמע שירים באשכולות הקודמים. ראה
בוקר טוב !
פרויז.

s h i r i n 1 0

New member
הי ערב טוב ו../images/Emo24.gif לכולם

אג'י פרויז אחטיאר דשט שומה השט - (הרשות בידים שלך). אני לא בעד קללות כלל וכלל כפי שהשתמע או לא הובן. רק רציתי להבהיר שאתמול בלילה קראתי את ההודעה של חיים פרצתי בצחוק(חאק טו שארט). ולפי דעתי חיים רק רצה להיות בעיניינים כדי להראות לחברה שלו שגם הוא יודע להתקיל ולהפתיע את חבריו בפרסית. בשבילך אני אסביר שירין על שם של סבתא שלי ז"ל וגם שהייה לי בן דודה שגדול ממני ושקראו לו פרהאד ז"ל אז תמיד אמרו שירין ופרהאד. בספרות הפרסית שירין ופרהאד היו כמו רומאו ויוליה הנאהבים. פרויז איפה יש ערב של פרסים מחר?

פרויז1

New member
אז תספרי לנו את הסיפור

של פרהאד ושירין.
נשמח להרחיב אופקינו. ערב טוב.
פרויז.

s h i r i n 1 0

New member
לא זכור לי הסיפור

על שירין ופרהאד. אני צריכה לשאול את ההורים ולספר לככם בהזדמנות. אני מאמינה שתמר תדע מאחר והיא עשתה דוקטוראט. תמר? איפה את?הצילו פרויז רוצה לדעת יותר פרטים על שירין ופרהאד...........

niya

New member
נשמח לשמוע את הסיפור../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif

זה בהחלט יכול להיות תוספת נחמדה לפורום

תודה רבה!!!

אין עליך. אני קורא ומדמיין איך אצלנו בבית כנסת יגידו את זה ומתפוצץ מצחוק. זה תפור עליהם!!! אני מחבב קללות בפרסית בגלל העוקץ שיש בהם וגם בגלל שלפעמים בא לך לקלל ולא נעים לך אז אני מעדיף לסנן קללה בלי שאף אחד יבין... בכל אופן ממש תודה רבה על הלימוד.. יש לך ברכה עסיסית? תודה רבה ושבת שלום לכל חברי הפורום.

פרויז1

New member
../images/Emo197.gif../images/Emo63.gifברכות בפרסית :

הנה לך דו שיח פרסי טיפוסי: פרויז : חיים ג'ון מה שלומך ? חיים : מֵרסי
דוֹעָה גוּיֵה שׁוֹמָה אַם = תודה! עסוק בלברך אותך. פרויז : בֵּפַרמָאיד
= בבקשה
חיים : אָגָא, מוֹחלֵסים
= אדוני ! לשרותך! פרויז : אָגָ'איד ! = אתה אדון(=אדם מכובד) חיים : אֵחתּיָאר דָריד = (=זוכרים
) רק שתדעו : החל מאמש לא היה פה אינטרנט. בעיה אזורית(?) פרויז.

אין עליך!!!

וואלה אתה תותח!!! תוכל להיענות לבקשתי ולומר לי איך מציעים נישואים בפרסית? (זה לא עומד על הפרק אך מאוד מסקרן אותי..) תודה מראש...

פרויז1

New member
שתי דרכים להציע נשואים בפרסית :

1. המודרנית - המוכרת לך בוודאי. 2. המסורתית - וזה סיפור ארוך לשעה כה מאוחרת אחרי חתונה פרסית, ושהסעתי דודים - סה"כ נסיעות לחתונה הזאת כולל הסכעות באוטו שלי : 170 ק"מ. לא!!! לא שתיתי הפעם . טוב, נו! אם כבר שאלת? אז כך : בן/בת משפחה מבוגר - בד"כ הורה ניגשים להורה של הצד השני ומחמיאים לבתם. הצד השני מאזין באוזניים כרויות ולא מגיב. אחרי כמה דקות, מבקש השלמות : מאיפה/משפחה/גיל/וכיו"ב. קובעים ביקור בית - וכן הלאה! ואם אתה רוצה: מַן אַז שׁוֹמָה בֵּסיָאר חוֹשַׁם אוּמַדֵה. היא ,,, אתה: שומה הזריד זַנֵה מַן בשיד? תסכימי להיות אשתי? פרויז.

למעלה