בא לי............ וכשי למרוקאית בא

רות 2

New member

בא לי להתפלסף על שיתוף והתיעצות... נושא חיובי כשי לעצמו ....אבל מתי הוא הופך לשליל?? החיובי שיתוף והתיעצות עם בוגר וילד..: -הערכה עצמית גבוהה אצל האדם איתו מתיעצים ואותו משתפים -מערכת יחסים פתוחה ,טובה -פיתרון יצירתי לבעיה פיתוח שיקול דעת (אצל הילד אותו משתפים ומתיעצים) פיתוח וההבנה שבאחריות (אצל הילד אותו משתפים ומתיעצים) (טוב.. הפלספנית מחפשת את השלילי כי חיובי היא פחות או יותר יודעת..) אז האם תשים/מי גבולות בעינין שיתוף והתיעצות עם ילדיך ואו עם שותפך החדש? (לגבי ילדים אין כוונתי לצעירים שכושר ההפשטה שלם טרם התפתח..)

רות 2

New member

בא לי להתפלסף על שיתוף והתיעצות... נושא חיובי כשי לעצמו ....אבל מתי הוא הופך לשליל?? החיובי שיתוף והתיעצות עם בוגר וילד..: -הערכה עצמית גבוהה אצל האדם איתו מתיעצים ואותו משתפים -מערכת יחסים פתוחה ,טובה -פיתרון יצירתי לבעיה פיתוח שיקול דעת (אצל הילד אותו משתפים ומתיעצים) פיתוח וההבנה שבאחריות (אצל הילד אותו משתפים ומתיעצים) (טוב.. הפלספנית מחפשת את השלילי כי חיובי היא פחות או יותר יודעת..) אז האם תשים/מי גבולות בעינין שיתוף והתיעצות עם ילדיך ואו עם שותפך החדש? (לגבי ילדים אין כוונתי לצעירים שכושר ההפשטה שלם טרם התפתח..)

ע י ן

New member
וכשלמרוקאית בא לענות ....../images/Emo6.gif

רות רות... הכל במינון ובטעם... הייתה לי שיחה בעניין עם הפרד שלי (12) בדיוק היום ... "אבא מספר לי הכל , ואת לא ..." יש דברים ,והרבה דברים שהם מעיניינם של הילדים, תלוי בגיל כמובן. ויש שלא. לא בכל דבר אני אשתף וודאי שלא בכל דבר אבקש עיצה. הרבה אנשים , מכרים ,חברים מקיפים את חיינו ולכל אחד "תפקיד" אחר , נרחב יותר - כמו בן זוג וצר יותר כמו ידידים רחוקים ... טיב הקשרים שאנו מפתחים ,לדעתי, תלוי גם במידת הפתיחות ההדדית. אז אם מדובר על ילדים , במסגרת מה שילד יכול להכיל וקשור בעולמו -אז כן אשתף ואתייעץ (איזה צבע ספה חדשה לקנות , איפה היה מעדיף לבלות את החופשה , מה דעתו על השכנים החדשים , מה הוא חושב על הסיכסוך באזורנו, איך לדעתו כדאי לפתור את עניין חלוקת הנטל במשימות הבית ועוד) ויש נושאים בהם לא אשתף את ילדיי ( מצב חשבון הבנק במדוייק, תוצאות אבחון פסיכודידקטי של עצמו , למה אנחנו מעדיפים פעם במליון שנה לצאת לוויקנד לבד ...) אם מדובר במבוגר ...אז כמו שאמרתי - תלוי בטיב הקשר . בן /בת זוג- שיתוף מלא של 100% בהכל - ורק טוב יוצא מזה... וחוץ מזה ...מרוקאיות פתוחות ,מתייעצות ויועצות ידועות...

ארלה4

New member
עין -אני מסכים

שקיפות מידע היא הדבר הנכון, אבל עם הגורם הנכון ואני בכוונה כותב גורם, כי למרות שיש להתייחס לילדים כאל אנשים נמוכים, למרות זאת יש דברים שלא בריא/כדאי להעמיס עליהם. אבל צודקת גם רות ששיתוף ילדים בהרבה ממצבי החיים רק מיידע אותם על הבעיות, על הקשיים בהם אנחנו נתונים. אני לא הייתי משתף ילדים בקשיים שיוצרים חשש , אלא במקרים בהם השיתוף נותן תחושת בגרות, תחושת יחד והבעת עמדה של "דעתך חשובה לי". לא בטוח שבגלל דעתם אקבל אותה בכל מקרה אבל באמצעות השיתוף אוכל להלותם רמה וגם אותי

רות 2

New member
המרוקאית שבי מתחילה להשתכנז....

יש ואו לחילופין תשים/מי גבול בין לשתף ובין להתערב?.. (ילדיך.. לא ילדיו ..תשתפי ,תתיעצי... ברור לי .. אבל מתי תשים/מי גבול להתערבותו? האם יש לשים גבול להתערבותו?האם תרצה/י בגבול? ....מרוקאית שמתחילה להשתכנז..מתחילה גם לחדד את שאלותיה..(ראי הוזהרת)

אני חושבת

שהשיתוף קשור גם במבנה האישיות של כל אחד ואחת מההורים,כשהורה הוא פתוח ומדבר בכללי ללא הגנות או מבלי לתכנן מה להגיד ומה לא ,הוא פשוט מדבר. בדרך כלל גברים הם הרבה יותר סגורים ופחות משתפים.(סליחה עם הגברים המדהימים והקשקשנים שלנו בפורום). אני יכולה לספר על עצמי ששיתפתי ועדין משתפת את הילדים ברוב הדברים שאני מרגישה כשבעצם את הגבול הם שמים לא פעם,היום הגדולים פשוט אומרים באופן ברור כשהנושא מעניין אותם או לא שייך להם,הקטנה שומעת הרבה ,שואלת פחות ,וזה הדבר השני שרציתי להגיד,ישנם ילדים שכשהם שומעים משהו הם מיד רוצים לדעת מה הענין,ולא פעם בגלל היותם חטטנים אנחנו שמים אותם במקום, באמירה כמו זה לא בשבילכם....אך כשיש ילד מופנם שלא שואל ,הרצון שלנו לשתף אותו גדול יותר. אני זוכרת שכשאני הייתי ילדה קטנה (גם בת זקונים)אמא שלי לא שיתפה אותי בכלום ,וכששאלתי תמיד אמרה את קטנה זה לא בשבילך,או את קטנה כשתגדלי תביני....ועוד מילים וביטויים דומים. לעולם לא אשכח איך תמיד הגיבה בדחיה,והיום היא משלמת את המחיר כי אין לי מה לדבר איתה ,ואני משלמת כי אין לי" אמא"... אני בטוחה שכל אחד ואחת מאיתנו חושב טוב טוב לפני שהוא משתף ילד במשהו שנראה לו קשה מידי להבנת הילד ואז באה ההחלטה,לא פעם זה צורך שלנו לשתף... בקיצור אין כללים,יש מצבים...........

*יערית

New member
ומה קורה כשי מרוקאית עצבנית?../images/Emo13.gif

שום דבר טוב כמעט לא עובר לה בראש
אז לעצם שאלתך... כילדה שדחו את סקרנותה ואת סיפוקיה ואת יכולת ההתבטאות שלה אני הבטחתי לעצמי כאשר אהיה גדולה ואהיה אמא אני אנהג אחרת בילדיי...אני אשתף...אשאל...אתעניין... אחלוק מחשבות...ואתן מקום נרחב לדיעותיו וריגשותיו של הילד לא ידעתי או שיערתי בגיל צעיר שאהפוך לגרושה {אך זה פרט שולי...} בכל אופן ואופניים אני שמה את הגבולות במידע שאני מעבירה לילדיי במידע שאני משתפת ..אני גם מודעת לגילם הצעיר..אבל מכיוון שבאופיי אני פתוחה ואוהבת לדבר על דברים באופן גלוי אני בטוחה שגם עם השנים המידע שאני מעבירה לילדיי יותאם בכל פעם וכמובן תוך התחשבות למה מזיק ומה יעשה טוב. בינתיים בכל הנושא של גרושים והסיבות לגרושים לא הסתרתי מילדיי מגיל צעיר מאוד כשהילד שאל למה?אני הסברתי כמו אל בוגר..השאלה נשאלה כמה פעמים ואף היום מהילדה שמתבגרת כמעט בת 4..אני חוזרת על אותן סיבות..לא משאירה פתח לאי הבנה או סימן שאלה גדול מבחינתם. זה חיובי בעיניי....ושוב ישנם דברים שקצת "גדולים" עליהם מבחינת ההבנה שלהם ועם זה נחכה לגיל המתאים.

maof

New member
ואם ביום חמישי לא בא לי......./images/Emo9.gif

להיתפלסף למה??? לשתף או להיתיעץ? יש נושאים שכן אפשר לשתף את הילד בעינין יש גם נושאים שאפשר להיתיעץ איתו אבל ברגע שהוויכוח הופך לסחר מכר...... חיבים להעמיד את הסמכות ההורית במקום ראשון ולעצור את הוויכוח ......... לפי דעתי צריך להיתחשב בדעה של הילד אם הנושא קשור אליו (תלוי בן כמה הילד) אבל לא פעם ניראה לי שהסבר מיותר גורם לוויכוח מיותר...... מעוף

ח ד

New member
../images/Emo13.gif גם לי יש לי דז'ה וו

שירשרתי הכל יחד, כדי שלא נמציא את הגלגל בטעות.

למעלה