בא לי לבכות, אולי מישהו יכול לעזור?

אודם2123

New member
בא לי לבכות, אולי מישהו יכול לעזור?

חברי ואני מתכננים להינשא. שנינו לא דתיים אם כי אני מתקרבת לדת, אוהבת אותה ורוצה להישאר בקרבתה. לפני החתונה, תיכננו להגיע לארה"ב בכדי לעבוד לקראת החתונה והחיים המשותפים, לשני ההורים אין כסף ואנחנו ממש לא מתכוונים לבקש מהם או להיגרר במצוקות כלכליות. העניין הוא שבארה"ב, שבה לשנינו יש עבודות אצל מכרים, עדיין הוא יאלץ להרשם בנישואים פיקטיביים למישהי מקומית כדי שנוכל להישאר שם למשך התקופה (אני לא אצטרך לעשות זאת בעצמי). למרות שאני לא מבינה בנושא, ולמרות שאומרים שזהו בסה"כ רישום פרוצדורלי, אני מרגישה שאולי יש לדבר השפעות מתמשכות לא רצויות, משהו אסור, אני לא יודעת. אם יש למישהו מידע או אדם שכדאי להתייעץ איתו שאינו רב (רציתי למצוא אדם שאינו רב כדי שחברי יבין שאין בעיה אך ורק במישור הדתי אלא מעבר לזה, משמעות, סמלים...) מה אתם אומרים? אני חייבת יעוץ דחוף ואשמח אם יש למישהו דעה וסבלנות לכתוב אותה עבורי!

gdisrael

New member
שלום יקירה, זה לא פורום לשאלות כאלו

הפורום "לשאול את הרב", הוא פורום לשאלות מסוג אלו - אני אפרסם את הודעתך שם.

SupermanZW

Well-known member
אל תעשו את זה

אם תעשו את זה יש לכם סיכויים גבוהים להיעצר בארה"ב, לשלם קנס של אלפי דולרים ולהיות מגורשים מארה"ב לתמיד עם חותמת שחורה על הדרכון. הרעיון שלכם הוא לא חוקי וארה"ב היא אחת המדינות המחמירות ביותר באכיפת חוקיה.

Henif

New member
גישה צינית.

אל תעשו את זה כי זה לא מוסרי. זה לא מוסרי לעבור על חוק המדינה, וכל צעד שאת עושה בחיים עשי אותו כך שתוכלי אח"כ להסתכל לעצמך במראה ולאמר לעצמך "אני אדם הגון". ההתייחסות ל"כדאיות" או "אי כדאיות", קנס כזה או אחר, של עבירה על חוק מדינה, הינה התערטלות מוסרית מביישת.

SupermanZW

Well-known member
יש חוקים מוסריים ויש חוקים הנובעים

מאינטרסים של גורמים כלשהם שאין דבר בינם לבין מוסר ויש גם מדינות שיש בהן חוקים בלתי מוסריים בעליל. לא כל מה שמוסרי הוא גם חוקי ולא כל מה שחוקי הוא גם מוסרי, חוקי מדינה ומוסר אינם היינו הך. אני בטוח שגם אתה מכיר חוקים שאינם מוסריים ומעשים בלתי מוסריים שהם חוקיים.

Henif

New member
אתה הולך רחוק מדי.

חוק יש לקיים גם אם אין תכליתו מוסרית. אדם שלא מקיים חוק מדינה אינו אדם הגון. כמובן שיש מקרים יוצאים מהכלל, שבהם יש חובה מוסרית לעבור על חוק מדינה, אך לא זה המקרה.

דווקא אתה הולך רחוק מדי.

אין לתושב זר שום סיבה לציית לחוקי ההגירה האמריקאים (פרט לסכנה שיתפסו אותו). אין בהם שום ערך מוסרי. אם כבר, ההפך הוא הנכון - הם מתעמרים באוכלוסיות הנזקקות ביותר בשם האינטרסים של ציבור שבע ומדושן. יש לאזרח חובה מוסרית לציית לחוקים (גם כאלו ללא תכלית מוסרית, ואפילו לא צודקים) כל עוד הוא סבור שהמערכת בכללה היא סבירה ויש לשמר את הלגיטימציה שלה למרות מגרעותיה. אבל כל זה לא נוגע למי שאיננו אזרח.

Henif

New member
אתה מתבלבל בין אזרח לתושב

החוק האמריקאי תופש לכל מי שנמצא בארה"ב. אזרח, תושב או תייר. אינך רוצה לעמוד במגבלות החוק האמריקאי - אז אל תיסע לשם. אם אתה נוסע לשם, ומתנהג בניגוד לחוק שמזמין אותך אליו - אתה אדם לא הגון ולא מוסרי. גם מפר חוק גם מפר מוסר של הכנסת אורחים.

הכיבוש האמריקאי

והתעמרותו בשחורים, ואין מה לדבר על מלחמתו במפרץ - הוא מוסרי מדרגה ראשונה, שקומץ לבקנים השטלטו בכח הזרוע על יבשת שלמה, והגבילו את הנכנסים בתחומה.

Henif

New member
לא מצדיקים עוול אחד בעוול אחר.

המטרה, היא הקובעת את המוסריות של הצעד הנעשה. והעניין אינו עבירה על חוקי ארה"ב כדי להצטרף למחתרת האינדיאנית במלחמתה לזכויותיהם ההיסטוריות. כאן, ורק כאן, יש בסיס מוסרי. אתה מחפש לעצמך דרך לעבור על כל חוקי ארה"ב, תחת אצטלה "מוסרית". מי שמחפש "הצדקות" תמיד ימצאן, אך מוסרי זה לא.

SupermanZW

Well-known member
בעולם אידיאלי יכול היה כל אדם לבחור

לחיות היכן שירצה בעולם ללא שום הגבלות, אך מאחר ואיננו חיים בעולם אידיאלי ולמעשה עולם אידיאלי אינו אפשרי, מעוניינים מקבלי ההחלטות למנוע פגיעה באיכות חייהם ע"י אנשים אשר לא באשמתם עלולים ליפול עליהם לנטל, במידה רבה המניעים של רוב האנשים המעוניינים להגר לברוח מארצם נעוצים בכך שהמדינות המפותחות באמצעות התאגידים הבינלאומיים שהוקמו בהן עושקות את מדינות העולם השלישי וגורמות להן להיות תלויות בהן באופן תמידי, תלות זו תורמת לשחיתות השלטונות בכל המדינות התלויות (וגם במדינות תלויות אשר לא מקובל לשייכן לעולם השלישי) אשר גורמת לכך שאיכות החיים של אזרחי המדינות התלויות היא ירודה ומשום שהם מאמינים שיוכלו להשיג חיים טובים יותר במדינות אחרות הם מעוניינים לברוח אליהן. במרבית המקרים אין להם את הכישורים הנדרשים על ידי המדינות אליהן הם מעוניינים להגר ולכן אם יהגרו אליהן מרבית הסיכויים הם שיהפכו לנטל על משלמי המיסים במדינות שיקלטו אותם, לכן מנסות המדינות המפותחות לקלוט כמה שפחות מהם. ברי המזל שיש להם השכלה גבוהה ונסיון מקצועי במקצוע מבוקש יצליחו על פי רוב להגר למדינות אליהן הם מעוניינים להגר אך בד בבד באופן בלתי נמנע החלשים שבאותן מדינות לא יוכלו לעזור לעצמם וישארו מסכנים ומתוסכלים לעד. במדינות המפותחות היום עומד שיעור העוני על 15-20% בקירוב, במדינות העולם השלישי (אשר מהוות למעשה את רוב העולם) עומד שיעור העוני על 50-80% בקירוב, משמע רוב אוכלוסיית העולם היא עניה, כידוע ישנו יחס ישר בין שיעור העוני לריבוי הטבעי במדינות ולכן שיעור העוני בעולם הולך וגדל למרות האשליות שמנסים למכור לנו כאילו מצליחים להפחית את העוני וכאילו מדינות העולם השלישי "מתפתחות", למעשה הן אינן מתפתחות כלל, התל"ג שלהם עולה בגלל שהמדינות המפותחות מעבירות את היצור אליהן בגלל כוח העבודה הזול שיש בהן אך למעשה למרות עליית התל"ג ממשיכים לקבל עובדי העולם השלישי שכר רעב ונשארים עניים, התל"ג לנפש במדינות העולם השלישי אינו משקף כלל את הכנסות העובדים בהן וגם לא את רמת החיים בהן. במדינות עולם שלישי רבות השכר הממוצע הוא $2 ליום בעוד התל"ג בהן הוא $7000 לנפש לשנה, כלומר בערך פי 10, משמע ש90% מהתל"ג של מדינות העולם השלישי מגיע למדינות המפותחות ואלה שמייצרים אותו לא נהנים מרובו.

למעלה