בא לי לבכות- צילום רחם :(

kittushka

New member
בא לי לבכות- צילום רחם :(

היי בנות, תקציר לסיפור שלי. בעיית זרע, לאחר שתי הזרעות בהן בראשונה היה הריון כימי והשניה נכשלה, הרופא (רופא נשים רגיל) החליט שעם נתוני זרע כאלה אין מה להמשיך עם הזרעות ויש לעבור ל IVF. נתן לי הפניה לצילום רחם :((( קבעתי תור לעוד שבועיים ביגאל אלון ת"א (מכבי), ואני מתה מפחד! הרופאים מגדירים אותה כבדיקה לא נעימה כשלמעשה קראתי שהיא הבדיקה הכי נוראית בעולם. האם מישהי שעשתה יכולה לספר לי על החוויה? האם מישהי עשתה ביגאל אלון? והאם מקבלים את התוצאות ליד במקום?
תודה!

עודבש

New member
גם אני קראתי זוועות על הבדיקה

הכנתי את עצמי לגרוע מכל והיה ממש ממש סביל, אולי דקה או שתיים של כאבים וזהו. הבנתי שאם יש חסימות זה כואב יותר, אבל זה באמת בגזרת הסביל.
את התוצאות מקבלים על המקום.
בהצלחה!

anguly

New member
זה כנראה מאד אינדוידואלי

לא עשיתי אז אני לא יכולה לכתוב מנסיון אישי, אבל ממה שבנות כתבו חלק כותבות שזה סיוט וחלק שזה רק אי נוחות לכמה שניות.
הפער נובע כנראה גם מהרופא המבצע (טוגנדרייך נחשב המומחה בתחום), וגם ממה שיש בפנים, כשחסום יותר כואב. וגם ברגישות האישית של האישה...

בכל מקרה כדאי לקחת משכך כאבים שעה וחצי לפני הבדיקה זה יכול לעזור מאד.
שיהיה בהצלחה

begonia

New member
אני עשיתי לפני ההריון של הפעוט

ולא היה כואב בכלל. היה מציק, כמו שכל בדיקת גינקולוגית מציקה, אבל לא בעבר. כך שזה ממש אינדיבידואלי ולא בטוח בכלל שיכאב.

זו בדיקה מאוד קצרה בסופו של דבר

אם הייתי צריכה להגדיר את הכאב הייתי אומרת שזה מרגיש כמו לחץ עצום על הבטן, כמו שיש בצירים. העניין הוא שזה באמת נמשך פחות מחצי דקה.
את התוצאות מקבלים במקום. לי הרופא אמר מיד בתום הבדיקה שהכל תקין.

טיפ: לקחת איתך מוזיקה לזמן ההמתנה בתור כדי לא להקשיב לכל הבנות שמחכות בחוץ ומספרות אחת לשנייה סיפורי זוועה.

tamamitt

New member
10 שניות של כאב

לי לא נורא כאב, ובכל מקרה כשיודעים מראש שזה כואב רק לכמה שניות זה מאוד עוזר.

נתנאלה2

New member
עברתי 3 צילומים וכל אחד

עבר אחרת
הראשון היה לא נעים
השני כאב
והשלישי מאוד העליב,
להגדיר אותה כבדיקה הכי נוראית בעולם , זה קצת מוגזם,
כמו שרשמו לקחת משכך כאבים, ולזכור שכבר זה עובר,
שיעבור בקלות ובתוצאה משביעה רצון,

lowprofile

New member
זה מאוד אינדיווידואלי

עשיתי כבר חמישה צילומי רחם.
הם לא היו כואבים אלא בעיקר מעיקים ומציקים.
לא הרגשתי משהו שקרוב באיזו שהיא צורה לצירים, רק אי נוחות בבטן - כמו כאבי מחזור.
אחר כך יש דימום (בכל פעם היה לי דימום שונה / בחוזק אחר).

Oיון

New member
לי הייתה חסימה

שהתגלתה בצילום רחם, הרופא הכין אותי לכאב, ובאמת, שהפחד יותר גרוע, הכאב באמת קל, ועובר אחריי שניה.
העיקר שיצא תקין

זה מאד אישי

לפני 4 שנים צילום רחם תקין - כאב לי כמה דקות בפעולה עצמה (כמו בדיקה גיניקולוגית לא נעימה), לאחר מכן קצת דימום והייתי בסדר.
לפני חודשים - צילום רחם עם הדבקויות בחצוצרה, הבדיקה יותר ארוכה (יותר כואבת...) ויומים שלושה היו לי כאבי בטן ממש חזקים.
סה"כ כואב, אבל באמת לא ברמה נוראית מזעזע וכו', ברמה שניתן להתמודד. כמו כאבי מחזור חזקים מאד.

want a baby1

New member
מניסיון הבדיקה לא נעימה בכלל

אבל נסבלת...קחי משכך כאבים לפני אולי זה יעזור (אני לקחתי רק אחרי)...התחושה היא כמו כאבי מחזור מאוד מאוד מאוד חזקים...
כמו שנאמר זה נורא אישי וכל אחת עם סף כאב שונה...
מאחלת הצלחה!
וכן נותנים במקום את הצילום והפיענוח -עשיתי בלניאדו. אבל לא הסבירו זו העבודה של הגניקולוג :)

בשיאו- כאב בינוני, אבל גם כדאי להביא...

עברתי לא מזמן אצל רופאה שידועה בחוסר רגישותה. היה לא נעים בכלל, תחושה של לחץ ודחיפה כואבת כי היא מזיזה את מתמר ה-US לעבר השחלות ולא ממש ניסתה לעדן את זה. ממליצה גם לקחת משכך כאבים קל (אקמול/ אופטלגין) לפני.
בנוסף, ולי לא אמרו את זה קודם, ממליצה לך להביא מטליות לחות. אחרי הבדיקה דיממתי יותר מבקטנה ולא היה לי עם מה לנגב, אז הרגליים התלכלכו (את יורדת ממיטת הבדיקה והולכת לעבר תא ההלבשה כשאת לבושה רק עד המותניים) מהדימום וזה לא היה נעים. באותו כיוון ממליצה גם לבוא עם מכנסיים כהים.
את התשובה הרופאה סירבה להגיד לי באותו יום. אמרה לי שאקבע תור לרופא שלי והוא יגיד לי. נראה לי שסתם כי זו היא והם מיד מבינים את זה תקין או לא, הרי את הדיסק את מקבלת במקום (כעבור דקות אחדות)
בהצלחה רבה!

kittushka

New member
זה מאחוריי :)

תודהלך, היה אכן כפי שתיארת, רק שקיבלתי חלוק ארוך והאחות אמרה לי לקום ולהכניס את החלוק בין הרגליים בדרך לתא ההלבשה וששם יש תחבושות. לא מדממת הרבה, יש הפרשות כמו של סוף מחזור כזה. תוצאה הם אמרו לי במקום שהכל תקין + דיסק. וזהו :)
תאכלס זה יותר הלחץ של הלא נודע וניפוח ראש של שיטוט באינטרנט לפני

למעלה