בא לי לבכות

Evil Kittie

New member
בא לי לבכות

טוב אז זו פעם ראשונה שאני כותבת פה [אל תאכלו אותי בבקשה] ואני צריכה תמיכה

אני מרגישה שבאיזשהוא מקום במהלך השנים אימא שלי שטפה לי את המוח ובגלל זה כל הזמן היה לי בראש ללמוד עריכת דין/רפואה כי אני חייבת "מעמד" בלה בלה.. [מישהו מכיר את זה מקרוב??]
השתחררתי לפני שנה ואני כבר שנה שלמה מנסה למצוא את עצמי, מה בא לי וכאלה מה אני רוצה להיות ומה אני רוצה ללמוד וכל פעם משנה את דעתי מיליון פעמים ...[הכי לא יציבה שיש!!]
כמובן שבזמן הזה אני עשיתי פסיכומטרי...עובדת וחוסכת כסף לא יושבת ומשחקת דוקים.. מצד שני לא מוצאת את עצמי בכלל!!!

ורק היום באמת אחרי כל כך הרבה זמן קלטתי שכל העצות של אימא כמובן זה בגלל שהיא דואגת.. מצד שני היא רוצה כנראה את מה שהיא בעצמה רצתה...לרכוש מקצוע עם מעמד ובלה בלה..
אני לא אומרת שזה לא חשוב... אבל המון אנשים הולכים ללמוד מקצוע לצורך כלכלי בלבד עוסקים בזה יומיום ומתמרמרים מכל רגע מה שברור שמשליך להם על החיים [נטייה לנתח כל דבר כבר אמרתי:S??]
ואני בן אדם מלא בשמחת חיים ובאושר [למרות שלא תמיד יש לי יותר מדי סיבות חחחח] ואני מפחדת מזה פחד מוות.. להכלא לאיזו עבודה שאני אתמרמר בה ואאבד את זה...

מתוסבכת כבר אמרתי??

איך יודעים מה רוצים?? איך בכלל החלטתם מה ללמוד או מה לעשות??

תודה וערב טוב...

al19

New member
חיבוק וירטואלי יעזור ?

ברור שאנכנו מכירים את זה..
בארץ שלנו יש אנשים שגם בגיל 30 לא יודעים מה ללמוד ואיך ללמוד ומה לעשות עם עצמם.
הבעיה היא שכל אחד יש לו תאוריה אחרת לאיך לחיות ו מה לחיות ואיך לעשות ומה לעשות ויש לו תאוריה אחרת ללמה המצב ככה, והכל יוצר סלט כזה ... שכולם מתוסבכים בו...
בסופו של היום את לבד.. את יודעת מה הכי טוב, ואת יודעת מה , אם את לא יודעת זה בסדר גמור,
איך אני בחרתי ? עצמתי את העניים והקשבתי למשפט שכתוב לי בחתימה.. פשוט .. תעשי מה שגורם לך להרגיש טוב.. DO WHAT FEELS GOOD
אם זה גורם לך טוב לצלול.. תיהי מדריכת צלילה ! עם ללמד תיהי מורה ! טוב לך ללמוד ? תלמדי ! לא טובה לך .. אל תלמדי...
\תראי לאמא שלך היא חיה בתקופה אחרת והיא יודעת דברים אחרים.
אני לא הקשבתי בכלל למה שההורים שלי רצו שאני יהיה.. אבא שלי רצה שאני ילמד כלכלה ואמא שלי רצתה שאני ילמד רפואה..
אבל בסופו של היום .. למדתי מה שאני רציתי... והיום אני עובד בעבודה שרק אלוהים יודע איך התקבלתי לשם... אבל זה העבודה שאני רציתי.
תראי את תעשי מה שאת אוהבת מה שהלב שלך והאושר שלך ואמרים לך לעשות והחיים תמיד ימצאו דרך
תזכרי את המשפט הזה זה משפט מפורסם שהחיים תמיד תמיד מוצאים דרך...
פשוט.. במקוםן להאבק בכולם באמא בכל העולם..
תגידי שאת עושה מה שעושה לך טוב. ולא שום דבר אחר !
את מאושרת הרי !? את אומרת את זה.. אז פשוט תמשיכי לעשות את מה שאת עושה עכשיו כי .. כנראה זה פועל.
איך אני ידעתי מה אני רציתי לעשות ? בתכלס ? פשוט הלכתי למה שהלב שלי אמר לי . אבל תדעי .. שהדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות לחלומות זה להגשים אותם..
כי היום אני עובד במה שתמיד רציתי .. וזה כל כך כל כך לא מה שדמיינתי את זה..
אבל את יודעת מה ? זה החלום שלי ואני לא מתחרט על כלום..
אז תגידי לכל העולם לקחת קולה.. ולשתוק..
ואת תעשי פשוט ... את מה שהלב אומר
הוא אף פעם לא טועה את יודעת...

מכווה שטיפה עזרתי ולא רק בלבלתי אותך..

Kagg6

New member
מוכר

ככה זה הורים, תמיד ירצו שיהיה עתיד מובטח לילדים שלהם

לפי מה שכתבת את עדיין צעירה אז אל תיהי לחוצה, יש הרבה אנשים שעד גיל 25 ויותר מיזה עדיין לא מצאו את עצמם מבחינת לימודים, זה קורה וזה תקין כמה שזה נישמע מוזר

Optimistic Girl

New member
חמודה שלי

נתחיל מלשון חיובית
תחליפי את המילה שאת משתמשת בה "מתוסבכת"
למשהו יותר חיובי.

את רגילה כמו כל אחד

גם אמא שלי שטפה לי תמוח עם המקצוע שהיא רצתה שאני אלמד...
ובאמת למדתי את זה אך פרשתי כי זה לא היה "שלי"

חושבת שבמוקדם או במאוחר אנו "הילדים"
לומדים לא להקשיב להורים...
זה חלק מתהליך ההתבגרות...

בסופו של דבר אני כבר לא מתייעצת עם הורים
בעינייני עבודה / לימודים
והחיים שלי נעשו הרבהההה יותר טובים

גם אם חברים אסור להתייעץ... כי גם הם לא יכולים לדעת מה מתאים לנו.
רק אנחנו אם נקשיב ללב ולאינטואיציה נוכל ללכת ללמוד משהו שאוהבים.

איך בחרתי תלימודים שלי?
פשוט מאוד קודם הבנתי שלא צריך תואר ראשון כדי להרוויח טוב
אחכ הבנתי שאני רוצה תואר רק כי אני אוהבת ללמוד ורוצה להתמקצע בתחום שלי.

תמיד היתה לי התלבטות רק בין 2 תארים
ובחרתי תואר שאין בו הרבה מתמטיקה :אני ריאלית עם עצמי
כי לא מחבבת מתמטיקה, אבל יכולה להיות טובה בה אם ארצה...

Puskas

New member
מבין אותך לחלוטין וזה לא מסובך מדי

אני בעיקרון התלבטתי תמיד בין שני תחומי לימוד והם פסיכולוגיה ותקשורת (עיתונאות כתובה בעיקר).
במהלך הצבא הבנתי שאני תאכלס מעדיף כתיבה ואוהב את זה יותר מאשר לנתח אנשים ולהקשיב לאנשים,
אז החלטתי על תקשורת, הבעיה הייתה שהייתי צריך לתקן בגרויות ולעשות פסיכו בשביל להתחיל תואר.
משכתי הרבה זמן אפשר להגיד, עבדתי, טסתי לחו"ל פעמיים, בסוף (שנתיים אחרי השחרור כמעט) עשיתי פסיכו,
אחר כך השלמתי בגרויות ושיפרתי בגרויות שהיו לי בציון לא מספיק לתואר,
מעבר לזה במשך שנתיים ביררתי איפה ללמוד וכל הבולשיט הזה (למרות שהיה לי כיוון על מקום שאילו אכן הגעתי בסוף).
בהמשך טסתי פעם שלישית, הצלחתי ממש בשנייה האחרונה להשיג כרטיס לשנה שעברה והתחלתי.
אישית אני חושב שהיה עדיף לי להתחיל הכל שנה קודם (משמע להיות עכשיו בכניסה לשנה שלישית ואחרונה),
אבל בקטנה אני לא לוקח קשה ולא ממהר לשום מקום, בסוף אני אגיע לאן שהגיעו אלו שהתחילו שנתיים או שלוש לפני.
אז בלי לחץ.. תטיילי קצת (לא משהו מחייב, אפילו חודש אירופה זה כיף), תבלי מדי פעם ולאט לאט תבררי איפה בא לך ללמוד,
מה צריך כדי להיכנס לשם, האם יש לך את כל מה שצריך ואם לא אז תשלימי בקצב שלך,
לבסוף את תשיגי את החיים, אין מה להילחץ.

בנוגע לשאלה השנייה, תלמדי רק מה שבא לך כי חשוב שתיהני מזה ושתרצי לעבוד בזה.
גם אם זה מקצוע בלי כסף חזק בהכרח, עדיין הסיפוק העצמי שווה את זה ובסופו של דבר אם את טובה אז את תרוויחי טוב בכל מקצוע.

בהצלחה :)

Purple Mushroom

New member
חיילת משוחררת שלומדת לפסיכומטרי זה הכי חברת פ

פורום שיש כאן ! ואני כותב מניסיון של יותר מ8 שנים, מאז הקאמבק שלי לפורום הזה, בגיל 28 וחצי בערך.

גם לי שתפו את המח (שטיפה חיובית) בשנה האחרונה.
ואם יש לך שמחת חיים, ואהבה בלב
אני מציע לנסות להצטרף (לא בטוח שאפשר , אולי ברשת) למהפכה של אהבה, ללמוד ולעבוד במקצוע של רפואה אלטרנטיבית, מטפלת באנשים, הילינג, או משהו דומה.
בהצלחה ! וברוכה הבאה לפורום !
יש לנו שולחן לאורחים חדשים, מאד אלוט מקבל את החדשות, עם פיתות וממרח שוקולד השחר
.
התשלום לפורום, זה חיבוק חינם, וחיוך
כזה

א.א. (לא מילאן),
חבר פורום עשרים פלוס מאז ה 22.1.2001
=]

למעלה