תכל'ס
את מתכוונת לכזו?
עוגת שוקולית בחושה
1 כוס שמן
4 ביצים
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או חצי כוס חלב (או מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)
לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר
החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה.
לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, כוס סוכר, כוס אבקת שוקולית וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 משומנת ומקומחת קלות.
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן).
לציפוי:
לקחת חבילת שוקולד מריר, בקערה קטנה לשבור לקוביות עם היתרה של השמנת המתוקה או מרגרינה. להפעיל במיקרוגל לדקה בעוצמה מלאה. לערבב היטב ואם צריך להחזיר למיקרוגל לעוד 1/2 דקה. לערבב היטב לציפוי שוקולד חלק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.
כשהעוגה מתקררת לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.
אני באופן אישי מעדיפה להחליף את השוקולית בחצי כוס קקאו ומוסיפה עוד חצי כוס סוכר.