בא לי להראות לכם את העוגה שהכנתי למסיבת הסיום

  • פותח הנושא yaam1
  • פורסם בתאריך

yaam1

New member
בא לי להראות לכם את העוגה שהכנתי למסיבת הסיום

של בכורי
 

bali

New member
מנהל
מקסים


איזו עוגה יש מתחת לקישוטים?
 

bali

New member
מנהל
תכל'ס
את מתכוונת לכזו?

עוגת שוקולית בחושה

1 כוס שמן
4 ביצים
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או חצי כוס חלב (או מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)

לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר
החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה.

לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, כוס סוכר, כוס אבקת שוקולית וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 משומנת ומקומחת קלות.
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן).

לציפוי:
לקחת חבילת שוקולד מריר, בקערה קטנה לשבור לקוביות עם היתרה של השמנת המתוקה או מרגרינה. להפעיל במיקרוגל לדקה בעוצמה מלאה. לערבב היטב ואם צריך להחזיר למיקרוגל לעוד 1/2 דקה. לערבב היטב לציפוי שוקולד חלק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.

כשהעוגה מתקררת לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.

אני באופן אישי מעדיפה להחליף את השוקולית בחצי כוס קקאו ומוסיפה עוד חצי כוס סוכר.
 

yaam1

New member
בהחלט! רק שאני את הגנאש מכינה משוקולד

חלב ולא מריר, יוצא עסיסי וטעים
 

bali

New member
מנהל
זו אכן עוגה עסיסית וטעימה

אני תמיד מעדיפה מריר על פני מתוק ולכן אין מצב שאכין אותה עם שוקולד חלב בגנאש, אבל ילדים כן יעדיפו אותה ככה. (חוץ מהאחיינים שלי שהורגלו מגיל קטן לאכול שוקולד מריר אם כבר אוכלים שוקולד, ולא שוקולד חלב).
 

yaam1

New member
מה מקור המתכון? מעניין...אני שנים מכינה אותה

מאמא של חבר ילדות אבל כל העולם מכין אותה, מאיפה?
 

bali

New member
מנהל
אין לי מושג מה המקור של המתכון הזה

הוא מסתובב שנים רבות ברשת


כאמור, אני מחליפה שוקולית בחצי כוס קקאו וחצי כוס סוכר, הטעם השוקולדי יותר עשיר ככה לטעמי, וגם הצבע יותר כהה ושוקולדי.
 

מלכה90

New member
העוגה הטעימה והרכה האזת מסתובבת

ברשת בשם של - עוגת השוקולית של שלי .עושה אותה המון.גם גדולים וקם קטנים אוהבים אותה.
 
למעלה