בא לי להתאבד אפשר בכלל להיפטר מזה??

snake77

New member
בא לי להתאבד אפשר בכלל להיפטר מזה??

אני לא יכול לחיות ככה

אתה מזכיר לי תקופות

כשהייתי צעירה יותר, הייתי אומרת שכבר עדיף היה לי להיות אילמת מאשר מגמגמת. אבל היום אני לא חושבת כך. אז אני מבינה שעוברת עליך תקופה קצת קשה אבל זה יעבור. אפשר לטפל בגמגום ואפשר להגיע לכמעט 100% שטף עם התמדה ותרגול (ע"ע bell). אם אתה מחפש טיפול אז ממה ששמעתי והבנתי הדסה וברברה דם הכי טובים ורציניים. השאלה מה אתה מתכוון לעשות בנדון...

spidergirl

New member
אל תתאבד

אבל אני מבינה בהחלט...לפעמים הגמגום כ"כ מעיק שבא למות. אני אומרת לעצמי שאני מוצלחת בכל שאר הדברים אבל איכשהוא זה מעיב על הכל. כשהייתי בצבא הלכתי לטיפול בדיבור וזה עזר לי מאוד ועכשיו זה שוב הדרדר, נראה לי שאני אלך שוב. לך לטיפול - אל תוותר, אני מכירה את החרדה הזו לפחד להגיד מילה ואז היא באמת לא יוצאת מהפה וזה רק מדרדר (לתקופה).

shuky63

New member
האם חשבת לפנות לטיפול פסיכולוגי שיס

שיסיע לך לחיות טוב עם הגימגום ואחר כך להמשיך בטיפולים לשיפור השטף. תראה אני מכיר מגמגמים רבים,ורבים מהם חיים בשלום עם גימגומם וזה אומר שזה אפשרי רק שחלק מאיתנו צריכים עזרה לעשות זאת.גם אני לא חי בשלום עם הגימגום שלי אבל לא פונה לטיפול פסיכולוגי כי זה לא מפריע לי בצורה קיצונית. בתחום אחר עודף משקל אני יכול להגיד לך שרק אחרי שלמדתי לחיות בשלום עם זה שאני קצת שמן(או קצת הרבה לדעת אנשים מסוימים)הצלחתי להפחית במשקל במידה מסוימת. אין סיבה שבגימגום זה אחרת.ברברה דם דיברה בכנס על סיבות לאי הצלחה בטיפול.היא סיפרה שהיא שואלת כל מטופל שבא אליה לטיפול מה הוא רוצה להשיג בטיפול.התשובה כמעט של כולם היא להפטר מהגימגום לחלוטין.שום חזרה,שום התקעות הכי קטנה.שטף מלא ומושלם.לדעתה זו אולי סיבה לחוסר הצלחה,כי כל השג פחות מזה גורם לתסכול והדרדרות גם בשטף שכבר הושג

shuky63

New member
האם חשבת לפנות לטיפול פסיכולוגי שיס

שיסיע לך לחיות טוב עם הגימגום ואחר כך להמשיך בטיפולים לשיפור השטף. תראה אני מכיר מגמגמים רבים,ורבים מהם חיים בשלום עם גימגומם וזה אומר שזה אפשרי רק שחלק מאיתנו צריכים עזרה לעשות זאת.גם אני לא חי בשלום עם הגימגום שלי אבל לא פונה לטיפול פסיכולוגי כי זה לא מפריע לי בצורה קיצונית. בתחום אחר עודף משקל אני יכול להגיד לך שרק אחרי שלמדתי לחיות בשלום עם זה שאני קצת שמן(או קצת הרבה לדעת אנשים מסוימים)הצלחתי להפחית במשקל במידה מסוימת. אין סיבה שבגימגום זה אחרת.ברברה דם דיברה בכנס על סיבות לאי הצלחה בטיפול.היא סיפרה שהיא שואלת כל מטופל שבא אליה לטיפול מה הוא רוצה להשיג בטיפול.התשובה כמעט של כולם היא להפטר מהגימגום לחלוטין.שום חזרה,שום התקעות הכי קטנה.שטף מלא ומושלם.לדעתה זו אולי סיבה לחוסר הצלחה,כי כל השג פחות מזה גורם לתסכול והדרדרות גם בשטף שכבר הושג

snake77

New member
תשמע...

אני עכשיו מנסה ככה לבדוק אפשרויות לטיפול פסיכולוגי, לא יזיק זה בטוח. ושאלה לכולם שנורא מטרידה אותי, האם המגמגמים "הכבדים" מביניכם מגמגמים גם שאתם מדברים לעצמכם, או לתינוק למשל? והאם הגימגום הוא ברמה של כל מילה נתקעת כמו למשל ט... טו... טוס... טוסטר או שזה ברמת המשפט זאת אומרת, לדוגמא: הלכתי למכולת אתמול וראיתי משהו מ.. מזה מגניב"... הדוגמא האחרונה זה בערך הגימגום שיש לי... גימגום קל הרי, ומאוד תלוי בסיטואציה, אז למה זה עדיין מטריד אותי כל כך? עד כדי כך שבכמה שבועות האחרונים אני חושב על כל מילה ומילה שאני מוציא מהפה! ימגמם לא יגמגם ייצא לא ייצא.... וזה מטריד, מעיק, ומעיב על חיי, אני בטוח שאתם מבינים אותי! עזרה מישהו?

spidergirl

New member
כשאני מדברת לעצמי

אני לא מגמגמת. אין לי גמגום קלאסי אלא לחיצתי עצירתי, לפעמים קל מאוד לפעמים מורגש. היית מתה לגמגום כמו שלך, שלפחות יראו שנתקעתי על מילה... מנסיוני, טיפולים פסיכולוגיים לא עוזרים, זה לא משנה את הגמגום! אבל אולי יקל עליך לדבר על הקושי ולהרגיש טוב יותר מבחינה רגשית.

b e ll

New member
ילדת עכביש מתוקה,

ככל שהגימגום קל יותר האדם מאושר יותר, האמיני לי! אל תמותי שייראו אותך מגמגמת, כל חברי הפורום כאן "מתים" שלא יראו אותם מגמגמים. הטיפול הפסיכולוגי לא עוזר בעניין הגימגום אבל הוא עוזר בקבלה העצמית ובהשלמה עם מה שיש, ואז גם נלחצים פחות ממצבי גימגום וכפועל יוצא השטף עולה.

למעלה