ב- 2014 הייתי לקוח של גולן, נגנב לי הטלפון , ואפילו שביטלתי דרך האינטרנט את המנוי עשו שיחות בשווי של כ 5000 שח לאריתריאה וסודן.
כתבתי להם מכתב, הם מעולם לא ענו לי. ביטלתי את המנוי. ומעולם לא קיבלתי מהם דרישה לתשלום. ומצד שני, גם לא קיבלתי אישור שהנושא נסגר.
אני רוצה להיות לקוח של גולן בגלל ש: אפשר לקבל מספר אמריקאי, אפשר לקבל מספר זמני וחד פעמי ובנוסף, התוכנית שלהם כוללת שיחות לחו"ל.
מצד שני, אני חושש שפתאום יחייבו אותי על הסכום הזה שהיה ב 2014. מה אתם אומרים?
תודה
העניין שלך הוא משפטי גרידא לגבי החוב.
עברו 6 שנים, לפי חוקי מדינת ישראל עד כמה שהבנתי משגת, כל תביעת חוב שאינה עוסקת במקרקעין, כמו תביעה למשל לסכום קצוב, חלה תקופת התיישנות. לפי חוק ההתיישנות, תשי ח-1958, האדם מנוע להגיש תביעה כלפי אדם אחר, אם עברו שבע שנים, למעט אם רשום בחוק אחרת. כלומר בשל הזמן הרב שעבר מזמן שקמה עילת התביעה לזמן הגשת התביעה, החוק מונע לגשת לבית המשפט לבירור התביעה. ההתיישנות מתחילה מהיום שקמה עילה התביעה. כלומר במידה ואדם חייב לארגון מסוים כסף, ההתיישנות תתחיל מהיום הראשון שהוא חייב לארגון. ראה באתר של עוד אורי ביון :
מתי חלה התיישנות בתביעה על סכום קצוב / חוב כספי? בקרו באתר של עו״ד אורי בוים למידע נוסף.
www.ub-law.co.il
אבל אצלך זה 6 שנים, אתה עלול לעמוד מול דרישה לשלם את חובך ועוד להתמודד עם תוספות כגון ריבית פיגורים, תשלום שכר טרחה עבור עו"ד או גובה בפועל וכד'. וכל זה בגלל שלא טרחת לברר אם חובך בוטל, עיצה שלי מצד אחד - אל תעיר מתים משנתם! מצד שני אינך אשם בחוב שנוצר כי הפלאפון נגנב בזמנו. לעתים שווה לברר (אולי בשימוש בצד שלישי) מה מצבך... בלימודי המשפטים ישנו סיפור על אדם שצבר חובות גדולים מאוד, האיש ברח לחול, הוא לא ידע על התישנות החובות שלו, במשך 20 שנה הוא נמנע מלהגיע לישראל, רק כאשר אימו הייתה על ערש דווי חזר לישראל וגילה שחובותיו נמחקו ויכול היה לחזור זמן רב לפני מותה של אימו.