בא לי לחזור להיות לקוח של גולן- כדאי?

moka88

New member
ב- 2014 הייתי לקוח של גולן, נגנב לי הטלפון , ואפילו שביטלתי דרך האינטרנט את המנוי עשו שיחות בשווי של כ 5000 שח לאריתריאה וסודן.
כתבתי להם מכתב, הם מעולם לא ענו לי. ביטלתי את המנוי. ומעולם לא קיבלתי מהם דרישה לתשלום. ומצד שני, גם לא קיבלתי אישור שהנושא נסגר.
אני רוצה להיות לקוח של גולן בגלל ש: אפשר לקבל מספר אמריקאי, אפשר לקבל מספר זמני וחד פעמי ובנוסף, התוכנית שלהם כוללת שיחות לחו"ל.
מצד שני, אני חושש שפתאום יחייבו אותי על הסכום הזה שהיה ב 2014. מה אתם אומרים?

תודה

frankthe2

Active member
ב- 2014 הייתי לקוח של גולן, נגנב לי הטלפון , ואפילו שביטלתי דרך האינטרנט את המנוי עשו שיחות בשווי של כ 5000 שח לאריתריאה וסודן.
כתבתי להם מכתב, הם מעולם לא ענו לי. ביטלתי את המנוי. ומעולם לא קיבלתי מהם דרישה לתשלום. ומצד שני, גם לא קיבלתי אישור שהנושא נסגר.
אני רוצה להיות לקוח של גולן בגלל ש: אפשר לקבל מספר אמריקאי, אפשר לקבל מספר זמני וחד פעמי ובנוסף, התוכנית שלהם כוללת שיחות לחו"ל.

תודה
העניין שלך הוא משפטי גרידא לגבי החוב.
עברו 6 שנים, לפי חוקי מדינת ישראל עד כמה שהבנתי משגת, כל תביעת חוב שאינה עוסקת במקרקעין, כמו תביעה למשל לסכום קצוב, חלה תקופת התיישנות. לפי חוק ההתיישנות, תשי ח-1958, האדם מנוע להגיש תביעה כלפי אדם אחר, אם עברו שבע שנים, למעט אם רשום בחוק אחרת. כלומר בשל הזמן הרב שעבר מזמן שקמה עילת התביעה לזמן הגשת התביעה, החוק מונע לגשת לבית המשפט לבירור התביעה. ההתיישנות מתחילה מהיום שקמה עילה התביעה. כלומר במידה ואדם חייב לארגון מסוים כסף, ההתיישנות תתחיל מהיום הראשון שהוא חייב לארגון. ראה באתר של עוד אורי ביון :
אבל אצלך זה 6 שנים, אתה עלול לעמוד מול דרישה לשלם את חובך ועוד להתמודד עם תוספות כגון ריבית פיגורים, תשלום שכר טרחה עבור עו"ד או גובה בפועל וכד'. וכל זה בגלל שלא טרחת לברר אם חובך בוטל, עיצה שלי מצד אחד - אל תעיר מתים משנתם! מצד שני אינך אשם בחוב שנוצר כי הפלאפון נגנב בזמנו. לעתים שווה לברר (אולי בשימוש בצד שלישי) מה מצבך... בלימודי המשפטים ישנו סיפור על אדם שצבר חובות גדולים מאוד, האיש ברח לחול, הוא לא ידע על התישנות החובות שלו, במשך 20 שנה הוא נמנע מלהגיע לישראל, רק כאשר אימו הייתה על ערש דווי חזר לישראל וגילה שחובותיו נמחקו ויכול היה לחזור זמן רב לפני מותה של אימו.

תודה
אם אתה חוזר אליהם, תשאיר מספר באתר כמהזה, ותמתין שנציג יחזור אליך.
בעבר הלא רחוק היית יכול לקבל כך את החבילה של 29.90 לחודש (עם 200 גיגה) בעבור 20 שקלים בחודש כאשר הסים חינם.

blzvi

Active member
בענין גולן ,פשלה שלך כי לגולן יש מימשק משתמש המשוכלל ביותר.
מהמחשב הבייתי יכולת לחסום שיחות ליעדי חוץ ,מה שאגב זה ברירת המחדל ,כך שאני לא כל כך קונה את הסיפור שלך.
אגב המספר האמריקאי זה קיים רק בתוכנית המלאה של גולן "הכל כלול ב 99שקל
כאשר יש מימשק משוכלל אתה מגדיר מה שאתה רוצה כולל חיוג למספרי חול מחוץ למסגרת
ראה במסמך הזה
תעריפי השיחות למדינות הכלולות בחבילה לאחר מיצוי מכסת הדקות מפורטים באתר האינטרנט של החברה כאן
זה לא פשוט צריך להיות חצי עו"ד

Critical Thinking

Well-known member
נראה לי כי מי שלא טרח לגבות חוב משך שש שנים - ויתר עליו, ישן על זכויותיו, ולא יוכל לתבוע פרעונו כעת.
אני בגולן טלקום עם חמישה מנויים מאז אמצע 2012, מועד יסוד החברה, ושבע רצון.
החברה נמכרה מאז לאלקטרה וחלו בה שנויים מדאיגים(*), אולם אינני רואה סיבה לנטישה...

(*) שנוי אחד. מחיר MMS עלה משתי אג' ל- 60 אג', אולם מי משתמש היום ב- MMS-ים?!

נראה לי כי מי שלא טרח לגבות חוב משך שש שנים - ויתר עליו, ישן על זכויותיו, ולא יוכל לתבוע פרעונו כעת.
אני בגולן טלקום עם חמישה מנויים מאז אמצע 2012, מועד יסוד החברה, ושבע רצון.
החברה נמכרה מאז לאלקטרה וחלו בה שנויים מדאיגים(*), אולם אינני רואה סיבה לנטישה...

(*) שנוי אחד. מחיר MMS עלה משתי אג' ל- 60 אג', אולם מי משתמש היום ב- MMS-ים?!
לא רק.
גם הדקות בחבילה ירדו מאיזה 7500 (למיטב זכרוני) ל3000 היום וניראה לי שפעם היו 10,000 סמסים והיום "רק" 3000.
אגב גם בחבילה של 99 בחודש הם נותנים היום 4000 סמסים/דקות בלבד.
כלומר השחיקה בדקות/סמסים אינה קשורה למחיר.

Critical Thinking

Well-known member
לא רק.
גם הדקות בחבילה ירדו מאיזה 7500 (למיטב זכרוני) ל3000 היום וניראה לי שפעם היו 10,000 סמסים והיום "רק" 3000.
אגב גם בחבילה של 99 בחודש הם נותנים היום 4000 סמסים/דקות בלבד.
כלומר השחיקה בדקות/סמסים אינה קשורה למחיר.
אמת. מכסת הדקות היתה 10000. את מכסת המסרונים אינני זוכר. אולם כל המגבלות הללו נטולות משמעות נוכח האפשרות לנהל שיחות ולהחליף מסרונים בלא לגעת במכסות הללו, באמצעות WhatsApp ואפליקציות דומות...

binon

New member
תבדוק את הקליטה ומהירות הגלישה באיזור שלך. אני עברתי אליהם לפני חודש, מקבל מהירות גלישה מאוד נמוכה. ככל הנראה אנייד מהם בימים הקרובים

k-don

Well-known member
תבדוק את הקליטה ומהירות הגלישה באיזור שלך. אני עברתי אליהם לפני חודש, מקבל מהירות גלישה מאוד נמוכה. ככל הנראה אנייד מהם בימים הקרובים
גם אני סובל מהגלישה באזור הפריפריה (WE4G על תשתית סלקום)

Critical Thinking

Well-known member
מצחיק הוא שמדברים על 5G (וגם גובים extra בעבורו) בעוד המדינה אינה מכוסה עדיין כדבעי ב- 4G...

למעלה