יש לי קציצות ירק ברוטב חריימה
לא בטוחה שיתחשק לך אחרי קציצות העדשים של אתמול/שלשום, כי יש בהן קמח עדשים (אפשר להחליף בהחלט בקמח חומוס) אבל קבלי בכל זאת
אמנם את הקציצות אופים לחוד ורק אז מוסיפים לרוטב, אבל הרוטב ממש מהיר להכנה
קציצות ברוטב חריימה
(כעשרים קציצות קטנות)
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בצל אדום בינוני
3 שיני שום
כשש כפות קמח עדשים
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה
מלח: זהירות, לא להמליח מדי
מים - עד חצי כוס, להוסיף במשורה לפי הצורך
כף שמן
הכנה
במעבד מזון טוחנים בצל, שום ועשבי תיבול. מעבירים לקערה עם כל הנוזלים שניגרו, מוסיפים קמח עדשים ומערבבים. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך. התערובת צריכה להיות עיסה חזקה, לא דלילה אבל גם לא חזקה מדי, שלא יהיו קציצות יבשות! מוסיפים שמן ומערבבים.
משהים חצי שעה במקרר, משמנים היטב נייר אפייה בתבנית, מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות ומניחים בתבנית. אופים בתנור כעשרים דקות. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא, אם רוצים.
רוטב חריימה
(מבוסס על מתכון של בני סיידא)
רכיבים
1/4 כוס שמן קנולה
8-6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית זרעי כמון כתושים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/2 כפית זרעי קימל כתושים
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2-1 כוסות מים
אופציה: 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
להכנת הרוטב
מחממים בסיר נמוך ורחב את השמן ומטגנים את השום למשך דקה. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, כוסברה וקימל, את רסק העגבניות, מיץ הלימון, מעט מלח ו-2-1 כוסות מים. אם רוצים להוסיף גרגרי חומוס, עושים זאת עכשיו. מבשלים חמש דקות. מוסיפים לרוטב המתבשל את הקציצות המוכנות, מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה קטנטנה. מגישים עם חלה טרייה ומחליטים להכין כמות כפולה בפעם הבאה.
הערה: אני נוהגת לקלות את הכמון, הכוסברה והקימל השלמים במחבת בלי שמן, ורק אז כותשת במכתש ועלי או במטחנת קפה. לדעתי הקלייה מעמיקה את הטעם. מומלץ אבל לא חובה.