בא לי קציצות מבושלות ברוטב עגבניות

luliy

New member
בא לי קציצות מבושלות ברוטב עגבניות

אז אתמול אחרי שהכנתי קציצות עדשים כתומות מטוגנות של אורי שביט התחשק לי להכין קציצות (לא יודעת אילו מתאימות לבישול) ברוטב עגבניות.
יש למישהו מתכון קל?:)

קל?

כל הקציצות אותו קל בעיני. מערבבים מגיעים למרקם שאפשר לקרוץ ממנו קציצות, מווסתים את העיסה עם מים וקמח כלשהו וזהו.

מי שהתבשל לי מעולה ברוטב בלי להתפרק היו שני סוגים. אחד עשוי מקטניות מושרות, כל מני, מרוסקות במעבד מזון לא עד דק, כמו לפלאפל. בצל מגורר על פומפיה, תבלינים וירוקים קצוצים דק. נעזרתי בקמח חומוס ומעט קורנפלור להדבקה. אין שום בעיה להכניס גם ירקות אחרים מגוררים גס כמו גזר, דלעת, קישוא, תפוח אדמה.

השני ערב אורז מושרה אבל לא מבושל! בזה צריך לקחת בחשבון שהן מתנפחות .כי האורז מתבשל. כאן גררתי מגוון ירקות הוספתי אורז מושרה ומעט קמח מאש.תבלינים . הכנתי רוטב בסיר שהיו בו הרבה חתיכות ירקות והנחתי את הקציצות בתוכו.

גם טופו מגורר

על פומפיה , עם ירקות מגוררים וקמח קטניות להדבקה.
יכול להיות ששווה לתת טיגון קצר למצק ואז להכניס לרוטב.

luliy

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה:)

דבר שני אני חייבת מתכון בצירוף שלבים, עד שאהיה מספיק עם בטחון ואוכל להבין את מה שאת כותבת באופן כללי:)
רק מהתיאור שלך יוצא לי ריר..

ladybug6

New member
יש אפילו יותר קל מזה

לטבע דלי יש "טחון מהצומח" חדש יחסית, מגיע קפוא באריזה בצורת גליל דחוס. עוד לא ניסיתי בעצמי אבל שמעתי שלל תשבוחות. ממה שהבנתי, מספיק לערבב את זה עם תבלינים ועשבי תיבול וקצת בצל, ואפשר לעשות מזה כדורים ולבשל אותם ברוטב.
&nbsp
זה המוצר
http://www.tevadeli.co.il/#!vegan-mince/cqog
לא יודעת להגיד איזה מהם יותר מוצלח כי עוד לא יצא לי לנסות

luliy

New member
מכירה.. כזה של טבעול

וזה טעים מאוד אך לצערי זה עושה לי כאב בטן.. אולי אנסה את של טבע דלי. תודה.

יש לי קציצות ירק ברוטב חריימה

לא בטוחה שיתחשק לך אחרי קציצות העדשים של אתמול/שלשום, כי יש בהן קמח עדשים (אפשר להחליף בהחלט בקמח חומוס) אבל קבלי בכל זאת

אמנם את הקציצות אופים לחוד ורק אז מוסיפים לרוטב, אבל הרוטב ממש מהיר להכנה

קציצות ברוטב חריימה

(כעשרים קציצות קטנות)

צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בצל אדום בינוני
3 שיני שום
כשש כפות קמח עדשים
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה
מלח: זהירות, לא להמליח מדי
מים - עד חצי כוס, להוסיף במשורה לפי הצורך
כף שמן

הכנה
במעבד מזון טוחנים בצל, שום ועשבי תיבול. מעבירים לקערה עם כל הנוזלים שניגרו, מוסיפים קמח עדשים ומערבבים. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך. התערובת צריכה להיות עיסה חזקה, לא דלילה אבל גם לא חזקה מדי, שלא יהיו קציצות יבשות! מוסיפים שמן ומערבבים.
משהים חצי שעה במקרר, משמנים היטב נייר אפייה בתבנית, מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות ומניחים בתבנית. אופים בתנור כעשרים דקות. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא, אם רוצים.

רוטב חריימה
(מבוסס על מתכון של בני סיידא)
רכיבים
1/4 כוס שמן קנולה
8-6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית זרעי כמון כתושים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/2 כפית זרעי קימל כתושים
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2-1 כוסות מים
אופציה: 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

להכנת הרוטב
מחממים בסיר נמוך ורחב את השמן ומטגנים את השום למשך דקה. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, כוסברה וקימל, את רסק העגבניות, מיץ הלימון, מעט מלח ו-2-1 כוסות מים. אם רוצים להוסיף גרגרי חומוס, עושים זאת עכשיו. מבשלים חמש דקות. מוסיפים לרוטב המתבשל את הקציצות המוכנות, מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה קטנטנה. מגישים עם חלה טרייה ומחליטים להכין כמות כפולה בפעם הבאה.
הערה: אני נוהגת לקלות את הכמון, הכוסברה והקימל השלמים במחבת בלי שמן, ורק אז כותשת במכתש ועלי או במטחנת קפה. לדעתי הקלייה מעמיקה את הטעם. מומלץ אבל לא חובה.

RSPA

New member
כשאת אומרת "צרור", למה את מתכוונת ?

כמה זה "צרור" ?
אף פעם לא הבנתי למה בדיוק מתכוונים ומדוע משתמשים בזה בעולם הקולינארי.
לי זה תמיד נשמע כמו פעילות במטווח או בעת לחימה, ולעיתים כמו משהו שקשור לחיסול חשבונות בין ארגוני פשע.

p e b b l e

New member

לא לגבי חיסול החשבונות אבל אני מאחורייך לגבי אי הוודאות לגבי כמה זה צרור. מרגיז.

צרור זה בערך

זו אגודה של צמחי תבלין
למה זה בערך? כי זה ענין של מה שיש, אין בזה יותר מדי וגם לא מעט מדי.
בערך. אני מניחה שכולם מכירים את החבילות הארוזות של ירק לתיבול מהסופרים- זה בערך צרור. אם זה יהיה פי שתיים? לא יקרה כלום.
מתי זה בעייתי ? כשמדובר בירוקים עזי טעם כמו רוזמרין או טימין או מרווה ואז לא תפגוש את המינוח צרור.

ובאופן יותר רשמי- צרור בינוני פלוס הוא 100 גרם

אתה לגמרי צודק!

אני חייבת לתקן את דרכיי, זה באמת מעצבן לקרוא כאלה מתכונים, ובדרך כלל אני משתדלת לתת מידות מדויקות (כמה כפות מיץ במקום מיץ מחצי לימון...),
במקרה הנ"ל התכוונתי לחצי צרור נדיב, מהשוק, ובפעם הבאה שאלך אמדוד כמה זה במשקל ומה הנפח כשקצוץ בכפות, ואציין בתיקון.
אם כי... במתכון הספציפי הזה, זה לא ממש ישנה כמה עשבי תיבול תשים - מעט יותר או הרבה יותר, כל עוד נשאיר את ארגוני הפשע בחוץ

חצי צרור נדיב מהשוק

יהיה סביב 70 גרם
אבל כמו שכתבת במתכון הזה ולפי דעתי ברוב המתכונים לא מתכוונים לדייק בכמות .
כפי שכתבתי המשקל המקובל לצרור סביר הוא 100 גרם

RSPA

New member
תודה.

אצלי בהקשר הקולינארי "צרור" זה 5-6 גבעולים של ירק כלשהו (נניח פטרוזיליה). אבל, ברור לי שזה נתון לפרשנות אישית.

luliy

New member
וואי נשמע טוב:)

הבעיה שאני מעולם לא קניתי זרעים. וכאן המתכון מציע זרעי כוסברה, כמון וכו'. וגם אין לי מכתש ועלי. האם ניתן להשתמש בצורת האבקה של התבלינים הללו?
לגבי אפיה- כל קציצה שניסיתי בתנור יצא יבש. יש לך יש פטנט שיצאו כמו בטיגון?
(תודה רבה על ההשקעה במתכון)

הצעות לתנור

לאפות פחות זמן, להכניס ירק מגורר כמו קישוא או דלעת לתערובת .
זה לעולם לא יצא כמו בטיגון אבל את יכולה להבריש את התבנית בשמן זית ולהפוך את הקציצות באמצע זמן האפיה.
את יכולה לאפות אותן מכוסות זה ישמור על הלחות ורק בחמש דקות האחרונות לאפות בגריל כדי לתת צבע מלמעלה

לגבי התנור, ההצעות של מיקי

ואפילו להוסיף כף שמן לעיסה
ובכל מקרה, בתוך הרוטב של החריימה הקציצות פשוט שותות את הרוטב ונהיות עסיסיות וטעימות!
לגבי הכמון והכוסברה, יש כזה הבדל עצום בין הטעם מזרעים שלמים, קלויים, לבין הטעם של התבלין באבקה, שממש ממש כדאי לך לנסות!
במשך שנים לא היה לי מכתש, וגם לא מערוך! ועדיין תמיד קליתי את הזרעים, ומעכתי אותם בחוזקה בין שתי כפות.
אם יש לך מערוך זה יותר קל, קולים את הזרעים במחבת בלי שמן (זהירות לא לחרוך) מעבירים לקערה מעץ או מתכת, ומוחצים במערוך. רק להיזהר שלא יעופו לכל עבר.

luliy

New member
קודם כל אני צריכה להתרגל לטעם:)

זה לא משהו שהייתי מוסיפה בבישול. אבל אני אוהבת לנסות דברים חדשים.
תודה על הטיפים!:)

בהשראתך

הכנתי קציצות מחומוסים מושרים שטחנתי (היטב, לא כמו לפלאפל) עם הרבה סלרי והדבקתי עם מעט קמח חומוס. בישלתי ברוטב חריף מעגבניות ופלפלים אדומים ושוב הרבה סלרי. הייתי משתמשת בכוסברה אבל היה לנו אורח שלא נוגע עם מקל...אז החלפתי- יצא משובח מאד מאד, ליקקו את השפתיים.
ואכן שתו לרוויה

למעלה