בא לכם ארוחה בסיר אחד?
תכננתי להכין ארוחה בסיר אחד, שלא אצטרך ללכלך עוד כלים, כי כבר אין לי כוח לשטוף.. אז הכנתי..
קדרת בשר, חומוס ודלעת/ שינויים קלים שלי במתכון של פסקל פרץ-רובין החומרים ל-8-6 מנות: 4 כפות שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 600 גר` בשר בקר כתף, חתוך לקוביות בינוניות 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות קופסא קטנה (100 גר`) של רסק עגבניות 5 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה 1 כפית כמון 1 כף אבקת מרק עוף מלח ופלפל, לפי הטעם 4 כוסות מים 400 גר` גרגירי חומוס (מומלץ להשתמש בחומוסים קפואים, שהופשרו) 300 גר` דלעת, חתוכה לקוביות 6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות אופן ההכנה: 1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים בשר ומטגנים יחד תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. 2. מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות. 3. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, תבלינים ומים ומערבבים. מבשלים מכוסה כ-5 דקות. 4. מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים דלעת ותפוחי אדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ- להכין קוסקוס או אורז, שיהוו את הבסיס לרוטב האדום-אדום הזה..
תכננתי להכין ארוחה בסיר אחד, שלא אצטרך ללכלך עוד כלים, כי כבר אין לי כוח לשטוף.. אז הכנתי..